Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Skarpa Travel

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demute
Plażowicz
Skarpa Travel

Nieprzeczytany postnapisał(a) demute » 11.08.2006 20:46

Odradzam wszystkim korzystanie z usług firmy SKARPA TRAVEL!
Kierowcy to amatorzy,pilot ma wszystko gdzieś! Są opóźnienia i nikt nic nie wie!
Jestem po prostu zniesmaczony i wkurzony!
Naprawdę ostrzegam przed tą bandą nieudaczników.
mawe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawe » 11.08.2006 21:06

Może coś dokładniej napiszesz?
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 12.08.2006 05:59

ciekawe dlaczego ludziska z nimi jezdza skoro to takie badziewie ?
czyzby ceny byly niskie ?
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 12.08.2006 07:44

Znam to biuro dokładnie (pracowałam w innym) mają bardzo atrakcyjne cenowo oferty co odbija się niestety na jakości świadczonych usług. Chcą dużo sprzedać wycieczek, obłożyć wszystkie miejsca, a na sezon zatrudniają niedoświadczonych ludzi. Moim zdaniem jeśli ktoś już decyduje się na pośrednictwo biura podruży to lepiej zapłacić więcej - będzie gwarancja, że wyjazd odbędzie się bez żadnych uchybień. Pozdrawiam
demute
Plażowicz
Odradzam Stanowczo Jezdzic Ze Skarpa!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) demute » 21.08.2006 13:31

Witam,dzis moge napisac cos wiecej poniewaz jakos juz dotarlem do domu. Pierwszy post to szybki wpis z kafejki.
Do rzeczy.
Cena przejazdu do Chorwacji w Skarpie jest rzeczywiscie atrakcyjna, moja trasa: LODZ - SPLIT - LODZ kosztowala 350zl.
Niestety dosc szybko okazalo sie dlaczego jest tak tanio!
Juz w Lodzi na transport poczekalismy 1.5 godziny! Gdybym nie dzwonil nikt by nie raczej mnie poinformowac. Busikiem bez klimy podjachalo 2 mlodych panow, nic do nich nie mam, ale po drodze mielibysmy ze 2 stluczki, kierowca prowadzil bardzo nie pewnie.
W Katowicach przesiedlismy sie do autobusu jego stan oceniam na 3/5. No ale niestety juz obsluga pani pilotka i kierowcy pozostawiali bardzo wiele do zyczenia. Pilotka absolutnie nie odpowiadala na zadne pytania, o trase, jakies przymiarki co do godzin. Kierowca byl wprost oburzony ze raczymy zadawac pytania. Nastepnie w autobusie pilotka oczywiscie nie informowala absolutnie o niczym konkretnym! Pojechalismy pod Krakow, zeby zebrac reszte ludzi. Tam poczekalismy na antenki okolo 2 godzin, ale to juz byla wina sobotnich korkow na drogach. Niby ok, tylko jesli ktos ustala trase antenki: Warszawa-Lublin-Rzeszow-Krakow i liczy ze bedzie ona czasowa to chyba nie zna sie na trasach w Polsce, a w biurze podrozy wydawaloby sie to oczywiste.
3 zapakowane autokary ruszyly dalej, czyli do Chorwacji uwaga przez Slowacje i Wegry, potem na Zagreb i do Spliltu. Od razu zrozumialem czemu jest taki tani bilet. Trasa w Slowacji i na Wegrzech ani razu nie leciala przez autostrady, po co placic. Doswiadczeni CROmaniacy znaja pewnie te trase i wiedze ze jest dosc wymagaja. Prowadzi przez gory i jest kreta. Jeden z autobusow Skarpy mial awarie silnika pod niezla gora, zjezdzal w dol. Nasz autobus tez mial problem z biegami, ktore wyskakiwaly. Takze stan sprzetu raczej rozczarowal.

Jeszcze bardziej ciekawie bylo w drodze powrotnej. Musze przyznac ze pilotka byla juz o niebo lepsza i bardziej komunikatywna. Oczywiscie kierowcy...byli niezwykle mili. Przeginka byla sytuacja, gdzie koles raczyl odworzyc luki bagazowe podczas jednej z dosiadek. Jakas starsza pani starala sie wyjac swoja walize, ale nasz mily pan kierowca stoi sie i patrzy. Takie byly scenki.

Ok droga powrotna. Ze Splitu mielismy wyjechac o 14 i tak bylo. Ale okazalo sie ze to nie jest trasa powrotna na polnoc tylko na poludnie w celu odwiezienia innej czesci grupy do Makarskiej i Podgory. Brawo za logike. Zwlaszcza ze w sobote jechalismy trasa adriatycka zakorkowana na maxa. Oczywiscie po 5 godzinach Wracalismy z Podgory ta sama trasa przez Split. Skarpa zafundowala nam w ten sposob takie dodatkowe 6 godzin w autobusie :) zajebiscie!
Wracalismy oczywiscie nie autostrada, bo po cholere placic (owszem moze i tam byl korek ale nie taki jak przed OMISiem)!!!
Tak wiec okolo 1 w nocy bylismy na granicy z Wegrami.
Potem ta sama trasa do Slowacji i podzial ludzie na antenowe polaczenia.

Pare razy juz jezdzilem do CHorwacji, ze Skarpa pierwszy i ostani raz!!!!!!!!!!!!!!
Odradzam wszystkim. Warto dolozyc 100 zl na innego przewoznika, ale zebrac ekipe i jechac autem!!!

pozdrawiam i przepraszam za chaotycznosc tego posta....
mala mi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala mi » 21.08.2006 16:03

hehe drozszy przewoznik nie gwarantuje sukcesu :roll:
ja czekajac w splicie na autobus ktory mial mnie zabrac o 17 do polski, naczekalam sie na niego do 20. akurat nie bardzo winie tu przewoznika bo rzeczywiscie korki byly masakryczne, autobus ktory planowo mial przyjechac do splitu o 14 byl dopiero o 20. wiec kierowcy nawet nie zdazyli sie ogarnac. Pewnie tak samo bylo w waszym przypadku i kierowcy woleli was zabrac po drodze zanim jeszcze dojechali do stacji koncowej. nie wiem czy to cie uspokoi ale miedzy makarska a omisiem nie ma autostrady, wiec to nie bylo z oszczednosci. a co do przejazdu przez slowacje i wegry.. to uwierz mi placac 490 za trase wawa-split jechalbys ta sama trasa.. a co do kierowcow... w drodze powrotnej trafil sie taki co cala droge gada jak najety.. problem w tym ze mial baaardzo donosny glos i wydawalo sie ze caly czas krzyczy... masakra! Pomijajac dojazd wyjazd do chorwacji - przefantastyczny!za rok zasponsoruje skyeurope...
Fluktus
Odkrywca
Re: Odradzam Stanowczo Jezdzic Ze Skarpa!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 21.08.2006 17:13

demute napisał(a):

Ok droga powrotna. Ze Splitu mielismy wyjechac o 14 i tak bylo. Ale okazalo sie ze to nie jest trasa powrotna na polnoc tylko na poludnie w celu odwiezienia innej czesci grupy do Makarskiej i Podgory. Brawo za logike. Zwlaszcza ze w sobote jechalismy trasa adriatycka zakorkowana na maxa. Oczywiscie po 5 godzinach Wracalismy z Podgory ta sama trasa przez Split. Skarpa zafundowala nam w ten sposob takie dodatkowe 6 godzin w autobusie :) zajebiscie!
Wracalismy oczywiscie nie autostrada, bo po cholere placic (owszem moze i tam byl korek ale nie taki jak przed OMISiem)!!!

Pare razy juz jezdzilem do CHorwacji, ze Skarpa pierwszy i ostani raz!!!!!!!!!!!!!!
Odradzam wszystkim. Warto dolozyc 100 zl na innego przewoznika, ale zebrac ekipe i jechac autem!!!

Po pierwsze wakacyjna linia Skarpy to KRAKÓW - PODGORA. Nie kumam kto Ci kazał o 14.00 wsiadać w Splicie do Podgory (tu brawo za logikę :lol: :lol: ). Po drugie nie ma na Słowacji autostrady z Chyżnego w kierunku przejścia z Węgrami. Po trzecie wtedy gdy ja jechałem ze Skarpą jechaliśmy przez Węgry autostradą od Budapesztu ale to było o 3.00 więc może smacznie spałeś. Poza tym kierowcy jeżdżą w Chorwacji różnymi trasami tzn. czasem jadą nową autostradą a czasem starą drogą. Prawda jest taka, że w weekend przed tunelami często robią się korki i jazda autostradą to masakra. To samo w drugą stronę. Ja do Splitu jechałem starą drogą a w drodze powrotnej autostradą więc widzisz to zależy od sytuacji na drodze. Zresztą powiedzmy sobie szczerze, że trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię nie byłaby w weekend szybsza a z pewnością droższa.
A tak na marginesie to nie trzeba dokładać 100zł wystarczyło odpowiednio wcześniej kupić sobie bilety na samolot w cenie ..... 300zł w obie strony :lol: :lol:
demute
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) demute » 22.08.2006 10:29

no wiec wlasnie tak logicznie skarpa ustawia trasy, ze musielismy wsiadac w Splicie zeby dalej jechac sobie na dol....

w Wegrzech autostrady nie uraczylem, a cala noc nie spalem

o samolocie nie musisz pisac, w tym roku po prostu za pozno poczynilem przygotowania do wyjazdu, dlatego nie zdazylem na promocje

pozdro
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 22.08.2006 10:40

demute napisał(a):no wiec wlasnie tak logicznie skarpa ustawia trasy, ze musielismy wsiadac w Splicie zeby dalej jechac sobie na dol....
pozdro

:lol: :lol: heheh ale właśnie nie musiałeś wsiadać DO trzeba było iść na piwko i wsiąść jak będzie wracał. A jeśli chodzi o logike to już nie wiem jak sobie wyobrażasz żeby autobus miał przystanek w Splicie i jednocześnie się w nim nie zatrzymywał. Ide o zakład, że nie popatrzyłeś na tablice na przedniej szybie na której wielkimi literami było wywalone Kraków-Podgora a nie Podgora-Kraków. :lol: :lol: Pozdrawiam.
demute
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) demute » 22.08.2006 11:07

fluktus
nie zrozum mnie zle, ale czemu mnie traktujesz jak debila!?

specjalnie do mnie dzwonili 30 minut przed odjazdem czyli o 13.30 w Splicie,ze mam byc w autobusie. dopiero w nim sie dowiedzialem, ze jedziemy dalej i mimo ze pozniej tez przez Split beda wracac, to nie ma mowy, zeby poczekal. Zreszta nawet jakby sie zgodzili to i tak juz caly dzien mialbym zjebany, nie sadzisz? Nie wiem czy byles w Splicie, ale to dosc zatloczone miasto....

konczac watek....

ODRADZAM SKARPE TRAVEL

over&out
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 22.08.2006 11:20

demute napisał(a):fluktus
nie zrozum mnie zle, ale czemu mnie traktujesz jak debila!?

Ehhhh chyba zbyt serio traktujesz moje wypowiedzi (skąd Ci przyszło do głowy że traktuje Cię jak debila ??). WIĘCEJ LUZU. Po prostu śmieszą mnie te gorzkie żale i tyle. Trzeba się cieszyć, że jechałeś wyszstko było OK itd. Tak samo śmieszy mnie obwinianie przewoźnika np o korki. Zapłaciłeś za standard małego fiata a chciałbyś mieć mercedesa :lol: :lol: :lol:. A na koniec powiem Ci szczerze że jakby mi zaproponowali wycieczkę gratis SPLIT-PODGORA-SPLIT to biorę w ciemno. Jak można napisać że to strata czasu to profanacja :lol: :lol: :lol:.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone