Zawsze jak wracamy z tych rejonów zatrzymujemy się w Wrocławiu.
Szczególnie fascynująca jest trasa nr 390 biegnąca od Złotego Stoku do Lądka Zdrój.
Kiedyś był taki serial "Pamiętnik Nastolatki" kręcony we Wrocławiu....kto to pamięta ....

majkik75 napisał(a):Tak, Dolny Śląsk to wspaniały region.
welna napisał(a):Też sie dosiądę. Może coś nowego poznam.
Bravik napisał(a):Wrocław ma w sobie to coś, co powoduje, że się chce tam wracać. Podobnie jak na cały Dolny Śląsk.
robertms napisał(a):Ech..., piekne tereny, bywalem kiedys czesciej...
wikol napisał(a):Bardzo dobrze znam te rejony: Lądek Zdrój, Stronie Śląskie, narty w Czarnej Górze, Kopalnia Złota w Złotym Stoku.
ruzica napisał(a):Dolnego Śląska nie trzeba mi specjalnie polecać. To nasz ulubiony region na wypady weekendowe![]()
ruzica napisał(a):Też wszystko rezerwuję przez booking(i zwykle trafiamy super, ale ostatnio bierzemy tylko to co ma ocenę powyżej 9). Zaraz obadam "Twoje"apartmany.
mysza73 napisał(a):Wy Mrooczki, to nawet w Radomiu byście ładne zdjęcia zrobili![]()
Garo&Justa napisał(a):Piękne mamy dolnośląskie
greenrs napisał(a):Szukając inspiracji do bliskich podróży, dołączam do relacji. Dolny Śląsk znam tak sobie (bardziej Kotlinę Kłodzką i Karkonosze) ale wiem, że warto odwiedzić i poznać nowe miejsca.
Nefer napisał(a):Z przyjemnością będę zaglądał w wolnych chwilach.![]()
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Wy Mrooczki, to nawet w Radomiu byście ładne zdjęcia zrobili![]()
Byliśmy raz, przejazdem, więc trudno mi powiedzieć. Nic specjalnego w oczy mi się nie rzuciło
:smo
Jedynie mecz Czarnych pod słynnym złotym sufitem mogę polecićmarze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Wy Mrooczki, to nawet w Radomiu byście ładne zdjęcia zrobili![]()
Byliśmy raz, przejazdem, więc trudno mi powiedzieć. Nic specjalnego w oczy mi się nie rzuciło
![]()
![]()
Nefer napisał(a):marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Wy Mrooczki, to nawet w Radomiu byście ładne zdjęcia zrobili![]()
:smo
W Radomiu bardzo fajny jest skansen, no i jeszcze muzeum Malczewskiego.