Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 19.01.2013 12:39

Moja familia już 4 rok zbiera do skarbonki - Volkswagen Caravelle "Ogórek" - z napisem "NA WAKACJE"
Przez trzy lata jeździliśmy nad Bałtyk (Jastarnia,Międzyzdroje,Rewal), a wzeszłym roku pierwszy( na pewno nie ostatni) - Chorwacja !!! :lol: Dokładnie to wyspa Rab ,a tam Palit.
Pozdrawiam wszystkich !
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 19.01.2013 17:00

Szpieg to bardzo długo zbieracie :) Mi mama powiedziała że jutro mi kupi skarbonkę ;P Według moich obliczeń licząc od lutego do czerwca uzbieram około 800 złotych ale to jeszcze nie wiadome a poza tym będę się cieszyć z każdej kwoty którą uzbieram w skarbonce :)
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 20.01.2013 00:07

masazystka89 napisał(a):Szpieg to bardzo długo zbieracie :) Mi mama powiedziała że jutro mi kupi skarbonkę ;P Według moich obliczeń licząc od lutego do czerwca uzbieram około 800 złotych ale to jeszcze nie wiadome a poza tym będę się cieszyć z każdej kwoty którą uzbieram w skarbonce :)

Nieeeee...., no co tyyyyyyyyyyy...... :lol: :lol: ,co roku ją opróżniamy w czasie wakacji :P .
Nie wrzucamy tylko w czasie wczasów , a tak to co dzień na zmianę, ja i żonka(czasami parę groszy wrzuci córuś).
Od czasu do czasu ,jak los sprzyjający to wrzucam coś extra - gram w lotto od kiedy odstawiłem śmierdzące pety :lol:
Pozdrawiam wszystkich zbieraczy ! :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2013 09:02

szpieg napisał(a):
masazystka89 napisał(a):Szpieg to bardzo długo zbieracie :) Mi mama powiedziała że jutro mi kupi skarbonkę ;P Według moich obliczeń licząc od lutego do czerwca uzbieram około 800 złotych ale to jeszcze nie wiadome a poza tym będę się cieszyć z każdej kwoty którą uzbieram w skarbonce :)

Nieeeee...., no co tyyyyyyyyyyy...... :lol: :lol: ,co roku ją opróżniamy w czasie wakacji :P .
Nie wrzucamy tylko w czasie wczasów , a tak to co dzień na zmianę, ja i żonka(czasami parę groszy wrzuci córuś).
Od czasu do czasu ,jak los sprzyjający to wrzucam coś extra - gram w lotto od kiedy odstawiłem śmierdzące pety :lol:

Z jednego uzależnienia w drugie :boss: lepiej wrzucać kaskę do puchy niż zasilać złodziejską kieszeń Lotto :boss:
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 20.01.2013 12:13

JackDaniels;) napisał(a):
szpieg napisał(a):

Z jednego uzależnienia w drugie :boss: lepiej wrzucać kaskę do puchy niż zasilać złodziejską kieszeń Lotto :boss:

Niby tak..., ale przyznasz ,że to zdrowsze i tańsze (nie przekraczam więcej niż 5 złotych na lotka).
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 20.01.2013 17:15

Witam :) Dziś zrobiłam projekt który może się wam spodoba.
W zasadach nie koniecznie musi być rybka może być jakieś inne zwierzę. Zasada numer 3 dotyczy zrezygnowania z całych (ewentualnie z wybranych) naszych wydatków. Na przykład jak ktoś kupował 3 gazety tygodniowo to teraz będzie robił tak że kupuje jedną w kiosku a pozostałe dwie gazety poszuka w sklepach (takie sklepy są na dworcu (bynajmniej u mnie) lub gdzieś indziej) które sprzedają gazety te które nie sprzedały się w kioskach ruchu :)
Załączniki:
rybka2.jpg
rysunek :)
rybka1.jpg
zasady;)
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 20.01.2013 20:09

Po pięciu miesiącach intensywnego zbierania puszka z Marilyn Monroe zapełniona została na maxa,jutro poprzez moją osobę i resztę członków rodziny zwanej dalej (zgredami) zostanie przeprowadzone komisyjne otwarcie i przeliczenie zawartości :mrgreen: zakupiony dziś w Piątaku został Król Władysław od jutra dalszy ciąg ciułania :oczko_usmiech:
Obrazek :P[/quote]

Zdaj nam fotorelację z rozprucia puszki :)
JarekC3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JarekC3 » 20.01.2013 20:49

Wpadłem na wątek dopiero dzisiaj i gratuluje pomysłowości. Może i mnie się uda zmobilizować rodzinkę :P
Śmiesznie się to wszystko czyta. :D
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 20.01.2013 21:00

Jarek ja czytałam ten wątek z dziesięć razy i nadal jestem pełna podziwu :) Ciekawe czy mi się tyle uda uzbierać ;)
Ja trzymam kciuki za ciebie a ty za mnie ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2013 21:24

Otwierać nie otwierać,otwierać nie otwierać :mrgreen: oj kusi,kusi :smo: ale jak otworzę to boję się że kaska się rozejdzie :D puszka zostanie otwarta przed wyjazdem w sierpniu :P ciąg dalszy ciułania w toku :papa:
JarekC3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JarekC3 » 20.01.2013 21:27

Iza wspieramy się w takim razie :wink:
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 20.01.2013 22:48

Jarek dobrze :) JackDaniels i to bardzo kusi ;) mam nadzieje że bedziemy sie razem wspierać w trudnych chwilach i doradzac sobie w pewnych rzeczach związanych z wydawaniem pieniędzy.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 21.01.2013 08:49

Kurka ja coś zapominam karmić ostatnio moją puszkę :( Jednak, gdy stała w domu to codziennie się coś wrzucało. Chyba czas ją ewakuować z pracy na lodówkę w mieszkaniu :)
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 21.01.2013 09:58

kemilia napisał(a):Kurka ja coś zapominam karmić ostatnio moją puszkę :( Jednak, gdy stała w domu to codziennie się coś wrzucało. Chyba czas ją ewakuować z pracy na lodówkę w mieszkaniu :)

Kamilo nie przejmuj się :) Skoro w pracy nikt nie chce karmić puszeczki to zabierz ją do domu :mrgreen: A w domu ustaw w widocznym miejscu żeby mąż i dzieci wrzucali ;) Powodzenia w karmieniu puszki :)
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 21.01.2013 10:04

No właśnie w domu często z niej 5 złotówki wypadały :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone