Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 20.04.2012 06:42

Serce w pasy napisał(a):Ja dziś dostałem 8stówek, nie spodziewanego bonusa:) Więc skoro był nie spodziewany to wrzuciłem go do świni:)

Ja dwa tygodnie temu tyż dostałem niespodziewanego bonusa (1200 zeta ze zwrotu z US) , miało iść do puchy , ale rozeszło się po kościach......inne wydatki naszły. :evil:

Szlak by to.......
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 20.04.2012 06:53

[quote="Serce w pasy"]Ja dziś dostałem 8stówek, nie spodziewanego bonusa:) Więc skoro był nie spodziewany to wrzuciłem go do świni:) Zobaczymy pod koniec roku szkolnego ile się tego nazbiera:)[/quote]

Dobrze , że wrzuciłeś do świnki , bo bo mogły się rozejść jak "nie" i "spodziewanego" w Twoim poście.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2012 09:32

krispinus napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Ja dziś dostałem 8stówek, nie spodziewanego bonusa:) Więc skoro był nie spodziewany to wrzuciłem go do świni:) Zobaczymy pod koniec roku szkolnego ile się tego nazbiera:)

Dobrze , że wrzuciłeś do świnki , bo bo mogły się rozejść jak "nie" i "spodziewanego" w Twoim poście.

:oops: :oops: :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2012 10:01

U mnie po rozbiciu puchy okazało się, że jest 5800 zł :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2012 10:17

kaszubskiexpress napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):skarbonka pękła 1000 euro i 4000 tysie i zbieranie nadal trwa

Od zeszłorocznego powrotu z Chorwacji mija już prawie dziewiąty miesiąc :lol: odkładając po 30 dyszki dziennietak jakoś się uzbierało :P większość kaski idzie z rzuconych fajek :lol: :lol: :lol:

No to powinno być około 8000 zł a jeśli zbierasz po 30 zł tylko w dni powszednie, to powinieneś mieć około 6000 zł

Zakładam oczywiście, ze zbierasz po 3 dyszki a nie po 30 dyszek ;)
:P :P :P

Przelicz jeszcze raz, albo zamontuj ukrytą kamerę :wink:

zgadza się 3 dyszki dziennie :lol: nieraz wpadnie 5 dyszek innym razem stówka :P
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.04.2012 10:42

alessandro1977 napisał(a):U mnie po rozbiciu puchy okazało się, że jest 5800 zł :D

... do włożenia :) ta pucha to chyba mała beczułka zdolna pomieścić taką kasę albo 100 par skarpet :D :wink:
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 22.04.2012 12:53

Tak gadacie i nęcicie ,że ja swoją dziś otworzyłem i przeliczyłem z ciekawości .A oto efekty :
5x200euro
1810zł w papierkach
125zł w piątkach.
Myślę , że jak jeszcze 2 miesiące do wyjazdu to będzie super wyjazd bez odczucia żadnego dla budżetu domowego.Czekam na zwrot podatku i oczywiście idzie cały do skarbonki chociaż nie ma tego dużo.
A moja skarbonka to puszka po karmie dla psa Yorka :lol: ,pojemność ok.1l i jeszcze naprawdę jest bardzo dużo miejsca.
Do tego dzieci maja w swoich skarboknkach po kilkadziesiąt-kilkaset złotych i dziadek zasponsorował zaliczkę 120ejro, więc na lody będą miały.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 23.04.2012 10:09

Oto moja ważąca 5,3kg świnia.
Zaczęło się od zbierania wszystkich pieniędzy, które przez przypadek spadną na podłogę ;).
Teraz wrzucam wszystko, i grosze i stówki i kuny i eurasy i dolarasy i monety i banknoty.
Ogólnie świnia wszystkożerna. ;)
Dlatego nie mam pojęcia ile w niej jest i na podstawie wagi obliczyć nie mogę.
Ma jeszcze trochę miejsca w brzuchu, ale koniec jej żywota się zbliża nieubłagalnie :D
PRZEDSTAWIAM WAM ANNĘ ;)
Obrazek
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 23.04.2012 11:21

Niezłe macie wyniki. Ja do tej pory miałam skarbonki z otwieraniem, więc za dużo się nigdy nie uzbierało, ale teraz zakupię świnkę z prawdziwego zdarzenia i będę zbierać na Chorwację 2013. :lol:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 23.04.2012 11:43

No ja nawet nie kupowałam takiej otwieranej, nie miałaby prawa bytu u mnie ;)
Annę będę musiała brutalnie rozkroić nożem chyba, bo jest plastikowa ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.04.2012 12:23

mutiaq napisał(a):PRZEDSTAWIAM WAM ANNĘ ;)

Ania śliczna :lol:
mutiaq napisał(a):moja ważąca 5,3kg świnia.

Gdyby tam lądowały same "5-ątki" to 3500 zł macie jak nic. :D
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 23.04.2012 12:26

Ale jaka to będzie cudowna rzeź :wink:
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 23.04.2012 12:31

A ja zauważam taki problem ze zbieraniem 5 zł. Dziś kiedy większość zakupów robię przy pomocy karty, płacenia przez internet z konta coraz rzadziej mam kontakt z gotówką. Tym samym nie ma co wrzucać. Mimo to będę trwał w postanowieniu i ciułał każdą piątkę jaką zdobędę i do puszki!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2012 14:22

Krzysztof66 napisał(a):A ja zauważam taki problem ze zbieraniem 5 zł. Dziś kiedy większość zakupów robię przy pomocy karty, płacenia przez internet z konta coraz rzadziej mam kontakt z gotówką. Tym samym nie ma co wrzucać. Mimo to będę trwał w postanowieniu i ciułał każdą piątkę jaką zdobędę i do puszki!!!

Wiążą się z tym również inne zagrożenia:)
Wczoraj wypłaciłem z bankomatu 150zł i miałem do odwiedzenia trzy miejsca, a mianowicie pizzeria apteka i spożywczak i wszędzie płaciłem 50tkami aby mi mogli wydać piątki. Efekt - 6piątek:) Trzeba znów do bankomatu iść:(
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 23.04.2012 14:37

Ale sześć piątek do skarbonki trafiło :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone