kurcze ,ale super przeczytać,że nie tylko ja należę do grona zbieraczy na wakacje
My z córką umówiłyśmy się ,że
- po pierwsze ja tam wrzucam większą kwote (zależnie od koniecznych wydatków) co miesiąc po wypłacie,
-po drugie zobowiazłyśmy się ,że wszelkie "nadstany"
typu jakaś kaska na imieniny,urodziny wpadają do skarbonki...
-po trzecie pieniażki za odmówienie sobie jakiś bajerów typu pizza(kożystne dla figury),kino(zaczęłyśmy jeździć do lasu z psem
)basen(wanna też dobra
jak się zamknie oczy)....pieniadze,które mialyby być na to wydane -hop do skarbony
-no i oprócz tego to mnie i ją tak wciagnęło,że każda reszta...drobne w porfelu,,,też laduja w skarbonce
będzie dobrze
acha...a zaczęło sie od tego ,że córcia mając juz większość "bezwzględnie niezbędnych" do zycia przedmiotów typu laptop,mp4,mp3,gameboy itd....itp....zaczeła się zastanawiać na co wydać zaoszczędzone pieniążki(,a uzbierało jej sie parę stówek)....pomysły były różne głównie z programów typu "Gadżet-tvn turbo"...zig-zap tytułu programu nie pamiętam......czyli wg .mojej córci"zajefajne"
a wg.mnie oczywiście kolejne łapacze kurzu
no i w pewnym momencie olśnienie ....Chorwacja....moje marzenie z dzieciństwa (i nie tylko
)szybka wrzuta na google grafika "chorwacja"......Marcie (córcia) laptop ze zdjęciami przed nos......pytanie "a może na to będziemy zbierać?".......NO I ZBIERAMY