Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 10.01.2012 21:40

Ja mam świnię "Annę" plastikową czerwoną, bez opcji otwarcia, waży już ze 3 kg, ale wrzucam wszystkie pieniądze od grosików, po 10, 20zł, euro, kuny, zależy co wpadnie w rękę ;)
Mamy w domu również zasadę, że jak jakieś pieniądze spadną na podłogę, to wszystko dla świni idzie.
Chociaż raz jak mężowi 50zł wypadło z kieszeni, to nie oddał ;)
Pozdrawiam. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2012 11:18

mutiaq napisał(a):Chociaż raz jak mężowi 50zł wypadło z kieszeni, to nie oddał ;)

Łobuz jeden? Ze świnią się nie podzielił?
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.01.2012 18:10

Serce w pasy napisał(a):
mutiaq napisał(a):Chociaż raz jak mężowi 50zł wypadło z kieszeni, to nie oddał ;)

Łobuz jeden? Ze świnią się nie podzielił?

zbyt tłusta świnia też ponoć jest niedobra... ;)
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 19.01.2012 20:48

jak tam Wasze skarbonki? ja moją zasilam:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2012 07:30

Już prawie pełna.
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.01.2012 09:07

U mnie zapał był ,żeby piątki zbierać,ale jak narazie nie ma żadnej w skarbonce .Wogóle nie ma żadnego bilonu,tylko same papierki :D i chociaż mało waży ,dużo jeszcze w niej miejsca to tak myśle na pół wakacji już mamy :wink: . Oby tak dalej i można powiedzieć wakacje będą nie odczuwalne dla budżetu domowego.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2012 12:06

U mnie pierwsza już prawie, prawie pełna ale przy końcu jakoś tak te piątki wchodzą i wchodzą, ale druga już w pogotowiu czeka:)
kgaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 23.01.2012 14:48

Czy warto założyć rachunek walutowy i kupować Euro w kantorach online?
Czy to się mija z celem, zakładając że będę płacił kartą ?
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 23.01.2012 16:16

Witam
Nasza skarbonka sporo urosła od wakacji nie mogłem się oprzeć i musiałem ją zważyć, wyszło 1.8 kg ( same piąteczki) trochę papierków jest w niej ale max 100 zł. Myślę że do końca czerwca uzbiera się 3 kg, mam nadzieję że ponad 2 tys. się uzbiera :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.01.2012 17:24

Cholera cienko idzie zbieranie "5" w tym roku....... :cry:
Non stop inne wydatki , lub "5" się nie trafiają.
Jak tak dalej pójdzie , to będzie najgorszy wynik naszego corocznego zbierania. :cry:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 23.01.2012 19:37

nam idzie w kratkę, raz wrzucamy dużo i często, potem nic. Czyli jakaś średnia będzie:)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.01.2012 21:34

My od wakacji zbieramy do Cro świnki 2012 , na początku wpadało do niej różnie. Pomysł świetny- 5 do skarbonki, dzięki temu jest już ponad połowę pełna. Zdarza się , że w kurtce mam pochowane 5-tki, żeby nie trzymać w portfelu, i ich nie wydać :lol: wieczorem lądują w śwince :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2012 23:47

Sylwetka napisał(a):..............., żeby nie trzymać w portfelu, i ich nie wydać :lol: wieczorem lądują w śwince :lol:

Jak to nie wydać? Nie wolno wydawać nawet jak są w portfelu ich tam nie ma.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.01.2012 12:11

Serce w pasy napisał(a):
Sylwetka napisał(a):..............., żeby nie trzymać w portfelu, i ich nie wydać :lol: wieczorem lądują w śwince :lol:

Jak to nie wydać? Nie wolno wydawać nawet jak są w portfelu ich tam nie ma.

Łatwo mówić, czasami gorzej zrobić, jak w osiedlowym sklepiku pani lustruje Ci w portfelu i mówi... "jak to nie ma pani drobnych o widzę piąteczkę" :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2012 12:19

Sylwetka napisał(a):Łatwo mówić, czasami gorzej zrobić, jak w osiedlowym sklepiku pani lustruje Ci w portfelu i mówi... "jak to nie ma pani drobnych o widzę piąteczkę" :wink: :lol:

Nie dać lustrować:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone