Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 30.01.2011 17:06

ja bardzo dbam o wrzucanie monet do naszej skarbonki,
ale widać muszę mocniej, by znacząco zmieniła wagę:)
pocieszam się myślą, że do lipca jeszcze pół roku, więc powoluteńku do celu:)))
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.01.2011 19:33

Torac napisał(a):Nie wydaje wam się, że na rynku zaczyna być odczuwalny brak tego typu monet :wink:

Ja nie zauważyłem. :D

Wrzucamy tylko piątki , czasem 10 lub 20 i ostatnio odniosłem wrażenie że cosik się ruszyło w naszym zbieraniu :) , bo jak pisałem kilka postów wcześniej kiepsko coś szło , bo piątki się nie trafiały.
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 11.02.2011 16:38

moja się powolutku zapełnia, oby na lody było:)))
i może na jakąś wycieczkę:)
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 11.02.2011 19:44

Jaaaaaki fajny temat tu jest :mrgreen: .
Nieświadoma jego istnienia przyłączyłam się we wrześniu do piątkozbieraczy, towarzystwo w pracy mnie natchnęło. I od tej pory wydałam tylko jedną "piątkę", z bólem serca, ale nic a nic kasy nie miałam, a coś było mi pilnie potrzebne... Wszystkie inne piąteczki wpadają do specjalnego pudełka z przeznaczeniem na wakacyjne szaleństwa. Założyłam, że nie będę przeliczać, ale średnio raz w miesiącu łamię tę zasadę :mrgreen: .
Styczeń był kiepski, bo na ferie wyjeżdżałam gościnne, a tam zakupów nie robiłam :twisted: . Odpowiedniej skarbonki u nas nie znalazłam, ale już planuję zakup "niebieskiej" w Chorwacji :mrgreen: .
A moje pudełko waży 1,4 kg 8O .
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 12.02.2011 19:14

ja zapełniam moją wszystkimi monetami powyżej 1 zł które zastaja mi w portfelu po zrobieniu codziennych zakupów.
dzisiaj jak sprzątałam i chciałam ja przestawić, to nie dałam rady jej unieść w jednej ręce :P :P :P :P
fajnie :wink: a jeszcze tak 1/3 miejsca zostało.
co to się będzie działo w czerwcu :?: :?: :?: :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.02.2011 21:26

marytka napisał(a):co to się będzie działo w czerwcu :?: :?: :?: :?:

"świniobicie" :wink: :D
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 19.02.2011 13:15

u nas świniobicie dopiero w lipcu:)
tymczasem wrzucam dzień i po dniu z różnym skutkiem i czekam, aż skarbonka będzie pełna. Narazie przekroczyliśmy 1kg:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2011 21:23

Córa dostała od chrzestnej świnkę pod choinkę i od tamtej pory wrzucamy tylko piątki do niej. Facet, który przywozi nam obiady do firmy już jest nauczony, że ma mi wydawać tylko piątkami i mówi, że nawet specjalnie zbiera od innych klientów dla mojej córki.
Dziadkowie już też są poinformowani przez wnusię, że mają piątki zbierać i.... zbierają.

A ostatni hit mojej córki był taki: Tato idź do bankomatu i wypłać piątki dla świni:)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.02.2011 20:15

oj jakie to nieświnkowe ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.02.2011 21:26

BeJur napisał(a):oj jakie to nieświnkowe ;)

"Nieświnkowe" poszło do śmietnika :wink: :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.02.2011 21:32

Janusz Bajcer napisał(a):
BeJur napisał(a):oj jakie to nieświnkowe ;)

"Nieświnkowe" poszło do śmietnika :wink: :D

Dzięki w imieniu świnek :)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 23.02.2011 11:50

Ja w tym roku nie zbieram do skarbonki na wakacje w CRO ale zbieram dla synka który ma się urodzić w sierpniu, zasada ta sama, zawsze daje papierek w sklepie, żeby wydawali w monetach, na pieluchy jak znalazł :D

jedyny minus, że Chorwacja dopiero za rok:(
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.02.2011 14:47

madziaimaciek napisał(a):Ja w tym roku nie zbieram do skarbonki na wakacje w CRO ale zbieram dla synka który ma się urodzić w sierpniu,

....ale zaraz , zaraz skarbonki na 5 zł są przeznaczone tylko na wyjazd do Cro , a nie na becikowe........ 8O

No dobra .......Gratuluję ! :wink:
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 24.02.2011 11:37

maniust napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):Ja w tym roku nie zbieram do skarbonki na wakacje w CRO ale zbieram dla synka który ma się urodzić w sierpniu,

....ale zaraz , zaraz skarbonki na 5 zł są przeznaczone tylko na wyjazd do Cro , a nie na becikowe........ 8O

No dobra .......Gratuluję ! :wink:
ups :) dzięki :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 03.03.2011 08:39

a ja juz nie moge wytrzymac!! już dawno tak nie miałam .... choroba się chyba pogłębia (w CRO 7 razy :D )
mąż mi grozi remontami w tym roku zamiast wyjazdu .... olewam te remonty , będe się kąpać w starej łazience!! ja chcę do Chorwacji!
skarbonka stoi i pilnuje zapełniania :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone