Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.01.2011 08:07

..........zawiecha była......i dubel poszedł.

Do usunięcia. :wink:
Ostatnio edytowano 18.01.2011 08:11 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.01.2011 08:10

pocztówka28 napisał(a):Ostatnio nie wytrzymałam i zważyłam :oops: i mamy 1,2 kg skarbonki :D Wg moich obliczeń wychodzi coś koło 900zł :D
Jak skarbonka waży 1 kg....to macie może 100 zł.. :oczko_usmiech:
Jacek S napisał(a):Coraz cięższa...na Tunezję miało być ale skoro nie chcą to trudno.
Nie dziwię się że nie chcą , po ostatnich wydarzeniach..... :wink:
alessandro1977 napisał(a):No to moja pucha 4 kg prawie waży - przypuszczalna więc kwota, która tam może być wychodzi zbyt piękna aby była prawdziwa... 8O

Wow .........4 kg 8O
Jak wrzucacie tam, same piątki , to łatwo policzyć , piękna kwota będzie. :lol:

U nas coś kurka ciężko z tym zbieraniem w tym roku.
Jakoś "piątki" się nie trafiają.......zacząłem powoli już wrzucać 10 i 20 , bo nic chyba byśmy nie uzbierali.
Raczej wyniku z zeszłego roku nie powtórzymy. :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2011 08:26

No przede wszystkim piątki choć trafiają się też dwójki ale rzadko bo staram się ich nie wrzucać...
Tylko ja ( tak, przede wszystkim ja ) zapełniam te puchę już 3 lata i jak czytam, że ktoś w ciągu roku potrafi zapełnić to wydaje mi się to nieprawdopodobne... :oops:
Co prawda codziennie nie wrzucam ale jeżeli mam jakieś 3 dni przerwy to później potrafię 4 piątki wrzucić...no, tak aby żona nie widziała :wink:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 18.01.2011 10:14

ja staram się ostatnio wrzucać częściej i więcej, ale i tak nie jest tego dużo, tak więc zadowolona będę z 500zł w skarbonce na finiszu:)
powodzenia dla wszystkich!

ps. alessandro1977, 4kg wow!!!!!!
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.01.2011 10:22

a oto nasze skarbonki :)

Obrazek

świnka jest tylko na 5zł i tu kiepsko nam jakoś idzie :oops:
środkowa z Kubusiem na 1 i 2 złotówki- tu jest duuuużo lepiej ;) w niej też znalazły miejsce euro i kuny, gdyż ja na pewno otworzymy przed wyjazdem :twisted:
natomiast krówka jest na pozostałe drobne zbędne w portfelu- ta jako jedyna jest otwierana, powoli się już zapełnia i będzie trzeba wyjąć drobniaki i wymienić, żeby zasilić pozostałe dwie :D
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 18.01.2011 22:20

maniust napisał(a):
pocztówka28 napisał(a):Ostatnio nie wytrzymałam i zważyłam :oops: i mamy 1,2 kg skarbonki :D Wg moich obliczeń wychodzi coś koło 900zł :D
Jak skarbonka waży 1 kg....to macie może 100 zł.. :oczko_usmiech:

Ty mi tu Kolego nie kracz :D Skarbonka waży niewiele :) nie wiem ile ale niewiele, leciutka puszka :D Do niej wrzucamy tylko 5-złotówki...poza 120 euro i kilka kun z zeszłorocznego wyjazu :) Euro i kun nie liczę...jak z 5-złotówek uzbiera się tysiak to już będę sie ceszyła :)
Niesamowita frajda z tego wrzucania, łapię się nawet na tym, że specjalnie nie wydaję piątek, aby wrzucić ją do puszki :D

Twister strasznie podoba mi się ta szklana świnka :D Ja by się człowiek uparł to mógłby sobie zliczać piąteczki i nie byłoby dylematu ile jest w środku :)

A tak na marginesie, widziałam ostatnio w jakimś sklepie skarbonkę z licznikiem :) wrzucasz monetkę, a ona Ci zlicza ile już jest w środeczku :D Chyba sobie taką na przyszły rok sprawie :D

O taka :)
http://www.kdc.interia.pl/elektroniczna ... 03617.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.01.2011 22:28

pocztówka28 napisał(a):Niesamowita frajda z tego wrzucania, łapię się nawet na tym, że specjalnie nie wydaję piątek, aby wrzucić ją do puszki :D

Zaraz jakaś :?: (puszko-grypa :wink: :?: ) mam tak samo :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2011 22:28

alessandro1977 napisał(a):No to moja pucha 4 kg prawie waży - przypuszczalna więc kwota, która tam może być wychodzi zbyt piękna aby była prawdziwa... 8O

Na maj przygotuj co najmniej 2 kilo zawartości tej puszki (weselna nienapoczęta) :D :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.01.2011 22:35

pocztówka28 napisał(a):A tak na marginesie, widziałam ostatnio w jakimś sklepie skarbonkę z licznikiem :) wrzucasz monetkę, a ona Ci zlicza ile już jest w środeczku :D
.....eeeee wtenczas nie ma już frajdy ze zbierania jak licznik bije :roll:

Ja tam wolę się miło rozczarować po zarżnięciu prosiaka czy też rozprucia puchy. :wink:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.01.2011 23:22

maniust napisał(a):
pocztówka28 napisał(a):A tak na marginesie, widziałam ostatnio w jakimś sklepie skarbonkę z licznikiem :) wrzucasz monetkę, a ona Ci zlicza ile już jest w środeczku :D
.....eeeee wtenczas nie ma już frajdy ze zbierania jak licznik bije :roll:

Ja tam wolę się miło rozczarować po zarżnięciu prosiaka czy też rozprucia puchy. :wink:

dokładnie :) licznikom mówimy stanowcze NIE!!

już lepiej sobie szklaną spraw :) na allegro znajdziesz ;) fajnie wygląda, ale ja jej więcej nie kupię- tania nie jest i ten wygląd- szkoda rozbijać ;) chociaż 2zł wychodzi przez ryjek :P dlatego mam tam same 5zł

a to inne ujęcie tej szkalnej, żebyś się przekonała bardziej :P

Obrazek

sorki za złe wycięcie, ale dobiero się uczę ps ;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.01.2011 07:53

W ofercie sieci Netto

Obrazek
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 23.01.2011 12:31

fajny wynalazek, ale ja wolę element oczekiwania i liczenia, zaskoczenia pozytywnego lub negatywnego, "co tak mało?"
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 23.01.2011 12:42

Moje zasady skarbonkowego oszczędzania wyglądają tak:
- wrzucam 1,2,5- tki
- wrzucam do przeźroczystego słoika , gdzie widać zawartość
- zasadniczo nie wyjmuje ale jak przyszła kolęda to musiałem zaczęrpnąć 2 piątki dla ministrantów.
- na słoiku jest plomba zabezpieczająca.

Nie wydaje wam się, że na rynku zaczyna być odczuwalny brak tego typu monet :wink:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 23.01.2011 13:08

Torac napisał(a): musiałem zaczęrpnąć 2 piątki dla ministrantów.

- na słoiku jest plomba zabezpieczająca.

Zabezpiecza jedno i dwu- złotówki ?

A może masz swój sposób ? :wink:
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 23.01.2011 20:42

Torac napisał(a):Nie wydaje wam się, że na rynku zaczyna być odczuwalny brak tego typu monet :wink:

Ja wszystkich w pracy nauczyłam, że jak mają 5-tki, to przychodzą do mnie rozmieniać :lol: Ale rzeczywiście ostatnio jakoś mniej tych "rozmian" :cry: , a nikt ode mnie nie wybira się do HR.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone