Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jerzy 22
Podróżnik
Wakacje za 5 -ke

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jerzy 22 » 19.02.2010 20:18

Podobaja mi sie te Wasze pomysly na zbieranie tych 5-tek na wakacje w Chorwacji i wiem jak to potem zamieni sie na kuny lub Euro jak lekko mozna je wydawac na prawo i lewo.
Pomysly bardzo dobre tylko co zrobi to biedne Panstwo jak w pewnym momencie zabraknie w skarbcu "swinskich piatek" napewno minister finansow bedzie musial dobic ich w mennicy , a My znow do swinki .
No i moze doprowadzimy do upadku prezydenta, premiera , i calej hazardowej A F E R Y ,

Pozdrawiam chorwacjuszy
Jerzy 22
Podróżnik
wakacje za 5-ke

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jerzy 22 » 19.02.2010 20:25

[quote="mutiaq"]Moja została rozwalona i pieniądze poszły na rolety :twisted:
i tak na wakacje w tym roku nie pojedziemy :cry: , więc zbierałam na bardziej przyziemny wydatek :roll:
Pozdrawiam![/quote]

To karygodne jestem oburzony jak mozna tak zrobic - forsa przeznaczona na wakacje a tu raptem na jakies nic nie warte roletki.
Nigdy tak bym nie zrobil - nawet jak by mi nie starczalo na chleb powszedni. A moze dorzuce piatke na nowe zbieranie i jednak na te wakacje pojedziecie ?????
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 19.02.2010 22:22

dlatego najlepiej zrobić coś z czego nie można lekko wyjąc, a jak pomyśli się ze trzeba rozwalić to już na sama myśl boli

ja nasza świnie robiłem około 15 dni
a zbieramy już 2 rok
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 19.02.2010 23:26

andrzej.k napisał(a):dlatego najlepiej zrobić coś z czego nie można lekko wyjąc, a jak pomyśli się ze trzeba rozwalić to już na sama myśl boli

ja nasza świnie robiłem około 15 dni
a zbieramy już 2 rok

Ja mam pozaklejany brzuch taśmą budowlaną i innymi klejącymi wynalazkami;) żeby nie kusiło:) Mam w tym roku komunię córki:) Więc potrzeb masa:) Zbieram na prom, winiety ,nocleg tranzytowy . Mam cichą nadzieję , że nadwyżka będzie;)

andrzej.k napisał(a): to tak jak i u nas. ja swoja świnie zrobiłem tak. nadmuchałem balon i wymieszałem klej do tapetowania w którym namoczyłem sporo gazet i oklejałem balon tymi gazetami.Rolki po papierze toaletowym skróciłem i z tego jest nos i nogi. tak kilka warstw. jak było twarde to wymieszałem zwykły gips i formowałem świnie. potem masa szlifowania. tez jest nie otwieralna trzeba dziurę wywiercić i potem zakleić. pomalowana została tak jak dzieci to lubia, kolorowo. miały frajdę przy malowaniu
Jak kto lubi sie bawić z dziećmi to polecam, niesamowita zabawa

Nie masz zdjęcia tej skarbonki? Tak ciekawie ją opisałeś Chętnie bym zobaczyła

Jerzy22

Coż nie samymi wakacjami człowiek żyje :) Budowa domów , remonty , wesela ,samochody Takie życie Moze uda sie i pojadą ;)
Ostatnio edytowano 19.02.2010 23:41 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Muliness
Cromaniak
Re: też mamy skarbonkę !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 19.02.2010 23:39

cropag napisał(a):Kupiłem kiedyś w Tesco za ok.30 PLN sympatycznego zwierzaka z masy przypominającej ceramikę, naciąłem od góry wąską szparkę i... powstała skarbonka. Jest nieotwieralna, trzeba rozbić, aby dostać się do kasy. Zbieramy od lipca 2009, najmniejszy nominał to 5 PLN, ale bywają też banknoty 100 PLN. Nie mamy pojęcia ile tam może być, liczymy na ok. 2000, ale do wakacji jeszcze się uzbiera :wink:
Planujemy otworzyć przez nawiercenie i wyłamanie otworu w podstawie, a następnie zaklejenie dobrym klejem (np. na jakiejś siatce lub tkaninie), aby znów służyła następny rok.

Obrazek

cropag

Piękna i wesolutka Oj tak!! jak najbardziej nie rozbijajcie ja w drobny mak:) Powodzenai w zbieraniu
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 20.02.2010 07:49

Muliness napisał(a):Nie masz zdjęcia tej skarbonki? Tak ciekawie ją opisałeś Chętnie bym zobaczyła

jest na poprzedniej stronie, to ta CZERWONA
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.02.2010 14:41

andrzej.k napisał(a):
Muliness napisał(a):Nie masz zdjęcia tej skarbonki? Tak ciekawie ją opisałeś Chętnie bym zobaczyła

jest na poprzedniej stronie, to ta CZERWONA

Szok 8O w życiu nie pomyslałabym , że to ona wygląda jak twarda ciężka ceramika;)

cropag napisał(a):Spoko, mam już doświadczenie zdobyte przy wycinaniu otworu do wrzucania pieniędzy :lol: Zrobię to tak sprytnie, że nawet sam nie zauważę, gdzie była cięta :lol:

Z okazji umieszczenie mojej skarbonki na forum - wrzuciłem dzisiaj 50 PLN. Niech i ona coś z tego ma :lool: :lool:

cropag

No to ją elegancko odżywiasz :) Przy takim dokarmianiu będzie taka ilość forsy, że ho ho . Powstanie problem na co ją wydać;)
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 20.02.2010 15:54

dobrze, że wszystkim tak wspaniale idzie zbieranie:)
ja też moja regularnie dokarmiam:)
szczepciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczepciu » 21.02.2010 23:36

Obrazek

A to nasza skarboneczka - kupiona zaraz po wakacjach. Krówka napasiona, bo po wakacyjnych wojażach zostało nam coś niecoś euro :lol:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.02.2010 23:45

:D :D :D Sczepan piękna taka wyskokowa . Uszy ma bezbłędne;)
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 22.02.2010 08:43

Cześć!
Ja jednak jestem wierna zbieractwu 5tek. :)
Wśród znajomych zbieraczy obowiazuje hasło "Piątka nie pieniądz, wydać jej nie można" :)
Wczorajszy przypadek, moja córa chciała kupić sobie gazetkę (cena 3.60). Ponieważ w portfelu drobnych było brak, dostała papierek - 50PLN.
Koniec historyjki - dziecko wróciło z 9cioma 5tkami. :lol:
Skarbonka znowu cięższa, a w portfelu echo :D
goszka
szczepciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczepciu » 22.02.2010 22:30

Muliness napisał(a)::D :D :D Sczepan piękna taka wyskokowa . Uszy ma bezbłędne;)

No muszę przyznać, że ma coś w sobie :oops: :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 23.02.2010 08:27

goszka napisał(a):Cześć!
Ja jednak jestem wierna zbieractwu 5tek. :)
Wśród znajomych zbieraczy obowiazuje hasło "Piątka nie pieniądz, wydać jej nie można" :)
Wczorajszy przypadek, moja córa chciała kupić sobie gazetkę (cena 3.60). Ponieważ w portfelu drobnych było brak, dostała papierek - 50PLN.
Koniec historyjki - dziecko wróciło z 9cioma 5tkami. :lol:
Skarbonka znowu cięższa, a w portfelu echo :D
goszka

Nie chcę Cię straszyc ale grozi Ci bankructwo naszczęscie chwilowe Bo lokata jest w skarbonce;) często córka chodzi po zakupy? :lol: :lol: :lol:

szczepciu napisał(a):
No muszę przyznać, że ma coś w sobie :oops: :wink:

Tylko jej krzywdy nie zrób :D jak będziesz zaskórniaki wyciągał;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2010 10:30

My z małżonką na pierwszą naszą Chorwację w roku chyba 2000 również założyliśmy fundusz wakacyjny. Swinki nie było ale akurat żona zrobiła kawę z końcówki kawy i chciała wyrzucić słoik z plastikową zakrętką. Wziąłęm więc nóż wyciąłem nie za dużą szparkę aby nie kusiło wyciąganie. Klejem kropelka połączyłem na stałe zakrętkę ze słoikiem, żonka coś na etykiecie namalowała bo ma zdolności i już skarbona była jak się patrzy. Powiem Wam szczerze, że był to jeden z lepszych pomysłów, gdyż byliśmy świeżo po ślubie i wydatków było od groma i jeszcze ciut ciut, a taki fundusz wakacyjny pozwolił nam jechać na wakacje bez strachu, że za ostro poszalejemy z kasą, pamiętam że wrzucaliśmy każdą "wolną kwotę", i nominał nie był ważny raz były to klepaki a innym razem banknoty. Nazbierało się parę tysi dokładnie nie pamiętam.
Teraz zbierać na wczasy nie musimy do świnki, ale gdy moja córa osiągnęła już wiek "qumaty" zrobiłem jej taką samą puszkę i teraz każdy papierek od wujków, ciotek, babć i dziadków wrzucamy i myślę, że ma tam już niezłą sumkę.
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 05.03.2010 20:26

Witam serdecznie . Pochwalę się swoimi skarbonkami
Obrazek
Do tej pięknej świnki zbieramy najmniejsze nominały tj.od 1gr do 50gr
(nawet w zestawie jest "otwieracz ")
Obrazek
W tej puszce (zakup w sklepiku "...po 4 zł") 1zł i 2zł . Prawie pełna !!!!!!!
Obrazek
I główna gwiazda - puszka na 5 zł. Narazie około 2kg

Zbieramy "ostro" całą rodzinką 2+1 - będzie to nasz 10 wyjazd .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone