Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 14.02.2010 11:12

waga puszeczki na wczoraj 2,3kg... no nie jest źle

mam pytanie, po co to oszukiwanie...
przecież cały fan i zabawa, to zbierać 5tki bez odstępstw czy w stronę drobniejszych monet czy w stronę papierowych pieniędzy...
i tak trzeba będzie na koniec uzupełnić zbiór o jakąś kwotę z konta... ale te uzbierane 5tki to jakby nagroda specjalna... :lol: na codzień nie czuje się ich ubywania z portfela a potem taka konkretna kwota niespodzianki :lol:
goszka
Marcin2131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin2131 » 14.02.2010 11:23

goszka napisał(a):...
mam pytanie, po co to oszukiwanie...
przecież cały fan i zabawa, to zbierać 5tki bez odstępstw czy w stronę drobniejszych monet czy w stronę papierowych pieniędzy...

A co za różnica czy jest to 5zł, 10 gr, czy 20zł? Liczy się efekt końcowy - czyli dokładnie fan i zabawa przy końcowym liczeniu :D
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 14.02.2010 12:56

Nazwałam to oszukiwaniem, ale miałam na myśli po prostu powiększenie wartości świni, dla jednych to miły dodatek na wakacje , dla innych kieszonkowe lub jego część, jeśli kto lubi niech wrzuca banknoty, jak nie, to monety 1,2,5zł, inni wrzucają grosiki,
co za różnica?
po co krytykować?
każdy sposób jest dobry, aby osiągnąć taki cel:)

Ps. Temat co prawda o piątkach, ale wiele osób zbierających wrzuca różne nominały:)
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 15.02.2010 17:07

to jest nasza rodzinna skarbonka . zrobiliśmy ja 2 lata temu sami i tylko na urlop tam wrzucamy, nie wiemy ile tam jest bo jest przyklejona żeby nie kusiło dzieci. ma 25 cm wysokości i 36 długa.

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2010 17:17

andrzej.k napisał(a):to jest nasza rodzinna skarbonka .

Andrzeju.k - zdjęcia świnki (i innego) nie trzeba "ubierać" w [img]świnka[/img] :wink:

Wystarczy sam kod na forum z serwera na którym są zdjęcia.
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 15.02.2010 17:28

oki dobrze wiedzieć, to sa moje pierwsze zdiecia wiec człowiek uczy się
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 15.02.2010 18:14

Ja mam inną propozycję dla Wszystkich.

Nie mam kasy , ale mam skarbonkę ogólnie dostępną.

To jest konto.

Poniżej podam numer konta i bardzo proszę wszystkich o wpłaty w dowolnej kwocie (od 5-tki wzwyż)

Sumę będę podawał co tydzień - Ciekawe ile się uzbiera do lata :wink:

Ps. Adminie mogę wpisać numer konta czy nie???
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 15.02.2010 19:41

donia2 napisał(a):Ps. Adminie mogę wpisać numer konta czy nie???

za darmo umarło ....

czy przemyślałeś obowiązkowość prowizji dla Adminów ?

:lol: :lol:
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 15.02.2010 19:59

Poniekąd żartowałem. :lol: :lol: :lol:

Nie mogę urządzać publicznej zbiórki bez stosownego zezwolenia. Byłby to czyn zabroniony. :(

A szkoda :cry:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 19.02.2010 08:12

Andrzejku Twoja świnia robi wrażenie:)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 19.02.2010 09:17

andrzej.k napisał(a):to jest nasza rodzinna skarbonka . zrobiliśmy ja 2 lata temu sami i tylko na urlop tam wrzucamy, nie wiemy ile tam jest bo jest przyklejona żeby nie kusiło dzieci. ma 25 cm wysokości i 36 długa.

Obrazek

Ale wielgasna i grubaśna tez w awangardowych kolorach :) Powodzenia w zbieraniu:)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.02.2010 09:28

Muliness napisał(a):Ale wielgasna i grubaśna

bo to jest skarbon(k)a, która ma wszystkie skarbonki pod sobą ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 09:34

Arek napisał(a):
Muliness napisał(a):Ale wielgasna i grubaśna

bo to jest skarbon(k)a, która ma wszystkie skarbonki pod sobą ;)

To jest monstrum do którego trzeba z 10 lat piątki zbierać żeby w połowie zapełnić, a jak już zapełni się całą to do salonu po najnowszego mesia. :D :D :D
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 19.02.2010 16:25

my wrzucamy tam same papierkowe a dzieci resztki z zakupów , nawet w przybliżeniu nie wiem ile tam jest
andrzej.k
Cromaniak
Re: też mamy skarbonkę !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 19.02.2010 20:12

cropag napisał(a):Planujemy otworzyć przez nawiercenie i wyłamanie otworu w podstawie, a następnie zaklejenie dobrym klejem (np. na jakiejś siatce lub tkaninie), aby znów służyła następny rok.cropag

to tak jak i u nas. ja swoja świnie zrobiłem tak. nadmuchałem balon i wymieszałem klej do tapetowania w którym namoczyłem sporo gazet i oklejałem balon tymi gazetami.Rolki po papierze toaletowym skróciłem i z tego jest nos i nogi. tak kilka warstw. jak było twarde to wymieszałem zwykły gips i formowałem świnie. potem masa szlifowania. tez jest nie otwieralna trzeba dziurę wywiercić i potem zakleić. pomalowana została tak jak dzieci to lubia, kolorowo. miały frajdę przy malowaniu
Jak kto lubi sie bawić z dziećmi to polecam, niesamowita zabawa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone