Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.09.2018 21:08

A my w tym roku mamy račun, z którego dostaniemy 50% i kilka stówek wpadnie. :wink:

Realnej skarbonki nie mam, ale już zawiązałem rezerwę w budżecie na zobowiązania wakacyjne. :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 10.10.2018 23:14

Skarbonka "rozbita" , jutro wymiana na € , wyjazd w piątek :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.10.2018 21:44

sito_zabrze napisał(a):Tydzień temu wróciliśmy z Cro. Poniewaz wydaliśmy 5200 z budżetu ktory wynosił 5500 na dzień dobry mamy 300 na przyszłe wakacje. Plus troche kun w monetach :oczko_usmiech:

Skarbonka zaczyna puchnąć :mrgreen:
Aśka wystawia jakies ciuchy po młodym, zabawki i inne rzeczy które zalegają w domu na olx, tu dyszka, tu piętnaście, tam 20zł i musialem dzisiaj wyciągnąć "klepoki". Szybkie liczenie, wymiana na papierowe. Mamy juz ponad pińcet :hearts: :sm: :devil:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.12.2018 19:58

Właśnie odbyło się świniobicie :oczko_usmiech:
DSC08560.jpg

Świnia karmiona była prawie dwa lata (od 15.01.2017r.), ważyła 7,4 kg samych piąteczek :D
Jest już nowa, niestety znacznie mniejsza :roll:
DSC08566.jpg

DSC08568.jpg

DSC08572.jpg

Po przeliczeniu okazało się, że tym razem uzbierała się fajna sumka 5.715 zł. 8O

Pozdrawiamy wszystkich ciułaczy :papa:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 19.12.2018 20:56

My już zbieramy i troszkę już się uzbierało zaskurniaków:). Te Twoje 5 wyglądają efektownie:)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.12.2018 22:33

Sąsiadko piękny wynik. Krakowianie potrafią :mrgreen: :papa:
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 19.12.2018 22:52

Piękna sumka. Chyba czas odkurzyć starą świnkę skarbonkę córki.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.01.2019 00:19

sito_zabrze napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Tydzień temu wróciliśmy z Cro. Poniewaz wydaliśmy 5200 z budżetu ktory wynosił 5500 na dzień dobry mamy 300 na przyszłe wakacje. Plus troche kun w monetach :oczko_usmiech:

Skarbonka zaczyna puchnąć :mrgreen:
Aśka wystawia jakies ciuchy po młodym, zabawki i inne rzeczy które zalegają w domu na olx, tu dyszka, tu piętnaście, tam 20zł i musialem dzisiaj wyciągnąć "klepoki". Szybkie liczenie, wymiana na papierowe. Mamy juz ponad pińcet :hearts: :sm: :devil:

Przyszły święta, ja dostałem 500 w pracy, Aśka 800....
Jutro wyciągam i jade wymienić wszystko na euro.
Nie ma co czekać bo przed wakacjami moze byc drozsze :mrgreen:
W marcu wpadnie zwrot podatku....
Ten rok chyba bedzie najlepszy w zbieraniu :oczko_usmiech:
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 02.03.2019 19:56

Witam po bardzo długiej przerwie :)
W tym roku robię imprezę z okazji moich 30-tych urodzin, więc planuję trochę uzbierać pieniędzy na sukienkę i na inne rzeczy potrzebne aby zabłysnąć przed moimi gośćmi :mg: Skarbonkę puszkę w domu mam ;) Brat mi odstąpi swoją bo ma ale nie używa a mi się bardziej przyda :)
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.03.2019 20:01

masazystka89 napisał(a): Brat mi odstąpi swoją bo ma ale nie używa a mi się bardziej przyda :)

Pustą czy wypełnioną. :?: :wink:
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 03.03.2019 11:26

Janusz Bajcer napisał(a):
masazystka89 napisał(a): Brat mi odstąpi swoją bo ma ale nie używa a mi się bardziej przyda :)

Pustą czy wypełnioną. :?: :wink:

niestety pustą ;)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 03.03.2019 13:10

My swoja wczoraj otworzyliśmy bo juz pelna: 90 euro,100 dolarów (pozostałości z zeszłorocznych wyjazdow do cro i Ukrainy) i 4100 zl w PL. Do konca czerwca chyba jeszcze cos wpadnie. Na wyjazd raczej uzbieramy:)
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 05.03.2019 12:10

Witam :-)
Mojej skarbonki na piątki pilnuje czosnek Czesio ;-) Pierwsza piątka już zagościła w skarbonce :mrgreen: Mam też drugą skarbonkę na pięćdziesięciogroszówki której pilnuje marchewka Marysia ;) Może to trochę dziecinne ale mnie taka forma zbierania pieniędzy się podoba :mrgreen:
Pozdrawiam wszystkich :papa:
Załączniki:
marysia.jpg
strażnik Czesio.jpg
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.04.2019 07:28

Byliśmy wczoraj w banku bo już w śwince miejsca nie było.
Potrząsanie i upychanie nic nie dawało, trzeba było opróżnić.
Zabrzęczało, maszyna zadygotała, pomieliła trochę i wypluła wynik:
swinka_2019.png
Tylko monety 2 €
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.04.2019 08:06

Euro robi różnicę, ja liczę na tyle, tylko w PLN :roll:
Nawet do skarbonek weszły podziały.
Jednak to u nas tylko powiedzmy 1/6 kwoty wyjazdu. Przy ojro byłoby 4/6.
Do opróżnienia skarbonki jeszcze daleko, plan zakłada 1500PLN.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies