napisał(a) Asiaaa » 14.05.2017 11:02
Witam Was! Jestem tutaj nowa i nie mam zamiaru (póki co) pojechać do Cro, ale chcę Wam coś opowiedzieć i dlatego założyłam tutaj konto
Otóż moja 8-letnia córka przyszła dzisiaj do mnie i powiedziała, żebyśmy razem przeliczyły jej pieniążki. Myślałam, że to jakieś drobniaki, które jej zawsze zamieniałam na poczcie na kilka złotych, które zebrała, ale nie tym razem. Moja córa przyniosła całe pudełeczko złotówek, które odkładała z pieniążków, które dostaje do szkoły ode mnie i od męża. Zawsze jest to kilka złotych, aby zawsze mogła coś kupić w razie potrzeby np. w szkole (czasem też dostawała coś od rodziny, ale to było u nas głównie). Pudełeczko było wypełnione po brzegi złotówkami i córka pokazała mi tą stronkę i powiedziała "mamo, ja chcę zbierać jak ci ludzie tutaj i mieć też tyyyle pieniążków i kupić sobie coś fajnego!". Córka ma 173 zł
, ale nie wie, ile zbierała
.
Mąż od razu zaskoczony, dumny i poleciał (w niedzielę) szukać wielkiego świniaka bez otwarcia i nie ma go już ponad 1 h w domu
Więc od dzisiaj, o ile prosię się znajdzie zaczynamy wspólne zbieranie drobniaków! My z mężem będziemy wrzucać 5-złotówki, a córka 1 zł, 2 zł i 5 zł, w zależności ile będzie chciała i miała
I na następny rok robimy świniobicie!