Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 17.05.2015 15:50

moja skarbonka w całości już w Kunach i Euro, czeka na wyjazd,pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2015 17:28

strzelec napisał(a):Mąż czasami "oszukuje"- wrzuca więcej niż 10 złotych, także ta kwota jest znacznie wyższa. Odpowiada mi to jednak. Przydają się te odłożone pieniądze.
Pozdrawiam. Alicja

Odkąd nie palę też tak robię, po każdym powrocie z cro kupuję puszkę skarbonkę i zamiast wydawać kaskę na fajury, 20 zł dziennie ląduje w skarbonce, co w skali roku daje mi ponad 6 tys oszczędności :P
...tyle kasy z dymem puszczałem :hut:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.05.2015 19:18

Nasza skarbonka właśnie poszła przed chwilką pod nóż ,co by Eurasy kupić , bo kurs dobry jest. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wynik. :)

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.05.2015 19:51

Brawo Maniek. :)
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 17.05.2015 20:28

Janusz Bajcer napisał(a):
beli-nda napisał(a):Szkoda, że tu nikogo nie ma już

Forum to nie tylko ten temat :idea: - tutaj jest "głośno" jak jest "świniobicie" :oczko_usmiech:

Powoli się zaczyna :D moja puszka musi jeszcze 2 miesiące czekać
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.05.2015 07:49

Vjetar napisał(a):Brawo Maniek. :)

Dzięki Jacek. :)

Mina Pani w banku jak pójdę dziś wpłacić na konto bez cenna :mrgreen: , by potem wyjąć papierki PLN ze ściany na Eurasy.
tolek81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek81 » 18.05.2015 08:06

Nie palę ponad pół roku ,skarbonki nie mam ale licząc 500 (paczka codziennie plus przy weekendzie) co miesiąc to już 3000. Żona jest szczęśliwa a ja jeszcze nerwowy ;-) na co by nie było nie poszło w eter.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2015 08:10

maniust napisał(a):
Vjetar napisał(a):Brawo Maniek. :)

Dzięki Jacek. :)

Mina Pani w banku jak pójdę dziś wpłacić na konto bez cenna :mrgreen: , by potem wyjąć papierki PLN ze ściany na Eurasy.

Ty się tak nie ciesz Maniek :mrgreen: kiedyś zaniosłem do banku prawie 5 koła w bilonach po 1,2,5 złociszy, miła Pani zagoniła mnie do liczenia segregowania i układania w kupki, he he godzinę w banku przy kasie spędziłem 8O a mina ludzi w kolejce bezcenna :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.05.2015 08:13

Eeee już chyba trzeci czy czwarty raz wpłacam 5-tki na konto i jeszcze nigdy sam ich nie liczyłem.

........ale zgadzam się , że mina ludzi stojących w kolejce do kasy też bezcenna. :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2015 10:26

maniust napisał(a):Eeee już chyba trzeci czy czwarty raz wpłacam 5-tki na konto i jeszcze nigdy sam ich nie liczyłem.

........ale zgadzam się , że mina ludzi stojących w kolejce do kasy też bezcenna. :mrgreen:

W Kerfurze zawsze wymieniam - kierowniczka zadowolona, że ma drobiaki.
Rorowoj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rorowoj » 18.05.2015 10:31

Pomysł świetny, ja póki co po studencku to aż tyle nie jestem w stanie odłożyć :D Ale 100 miesięcznie odłożona być musi, a czasem nawet więcej :) Plus żółte groszaki lądują w puszce, ale to tak raczej bez celu
tolek81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek81 » 18.05.2015 10:36

W knajpce do której chodzimy z przyjaciółmi na lokalny browar Pilweiser Grybowski właściciel zostawił butle po 3 litrowym winie i tam wrzuca się resztę lub kto ma ile ochotę . Na nowy rok idzie do banku i wpłaca na organizacje lub pomoc dla kogoś z okolicy NS z dopiskiem klienci baru u Lisa :D Co rok około 600-800 zł. Po wpłacie pusta butla z przyklejonym przekazem.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 19.05.2015 11:02

Vjetar napisał(a):W Kerfurze zawsze wymieniam - kierowniczka zadowolona, że ma drobiaki.

No to Eurasy na wyjazd kupione , 1000 E po 4,05 zł , taniej się nie dało :evil:.
Sześć kantorów oblazłem we Wrzeszczu i każdy uparty , że z ceny do 4,00 nie zejdzie :evil:

Tak więc na wyjazd jest już , teraz trza zbierać na paliwko, winiety i bramki. :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.05.2015 11:11

Mariusz, jestem pod wielkim wrażeniem !
Po powrocie z wakacji też zacznę zbierać na wakacje przyszłoroczne w ten sposób :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.05.2015 13:28

maniust napisał(a):Nasza skarbonka właśnie poszła przed chwilką pod nóż ,co by Eurasy kupić , bo kurs dobry jest. :)

No........szacun Maniek. 8O :D
Też się w końcu muszę zabrać za taką puszkę.
Znaczy się, zorganizować najpierw. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone