Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 22.09.2014 19:50

Witam.

No i trafiło na mnie. Wirus dopadł także do mojego domu. Dziś trafiając na ten wątek i nie mogąc doczekać się kupna skarbonki, stworzyłem sobie taką własnoręcznie. Trafiło na pudełko po sałatce obiadowej kupionej w Biedronce. Z tą sałatką to dziś była nietypowa przygoda gdyż w zawartości znalazła się 3 cm dżdżownica. Sałatka trafiła do kubła ale pudełko (pełne monet) mam nadzieję że zrekompensuje mi zawartość.

No to po zaplombowaniu odbyła się ogólnodomowa ściepa i pierwsze piątki oraz drobne trafiły do "sałatki"

P.S. jeszcze w jeden sposób zbieram a mianowicie po wypłacie z konta wyciągam 100 zł i chowam przed wszystkimi - tak mniej boli.
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 22.09.2014 20:42

To był pierwszy zakup po powrocie :) , już od miesiąca pakuję w nią...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.09.2014 15:25

Nasza skarbonka właśnie przed chwilą zmieniła nazwę z....

Obrazek

na........

Obrazek

W środku same "5" + 20 Euro które wrzuciła nam nasza córka.

:oczko_usmiech:

Zbierane od września 2013 i jej waga na chwilę obecną to........

Obrazek

:mrgreen:

W tym roku się nie przydała , ale w przyszłym będzie potrzebna. :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.09.2014 16:43

Z czego ta skarbonka zrobiona. Z pojemnika 10 litrowego po farbie :roll: :roll: :roll:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.09.2014 16:50

darek1 napisał(a):Z czego ta skarbonka zrobiona. Z pojemnika 10 litrowego po farbie :roll: :roll: :roll:
Zdjęcie z zoomem darek to wyszła taka mniamniuśna , skarbonka ma wysokość 21cm średnica 15,5cm (na allegro pacz skarbonka puszka ) :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.09.2014 16:55

W takiej wielkiej puszce ty ty uzbierałbyś na podróż koleją transyberyjską z Moskwy, przez Irkuck, Bajkał, Ałma Atę do Pekinu przez dwa tygodnie i samolotem Aerofłotu z powrotem do Moskwy i dalej koleja do kraju. A ile byś się w wagonie z innostrańcami nachlał wódki stolicznej, pojadł pielmieni to tylko Ty byś wiedział. Eeeeeeeeeech biez pał litra prabliema nie razbieriosz.
mecik2405
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mecik2405 » 28.09.2014 19:19

czas start. zbieranie na CRO 2015 rozpoczęte ;)
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 29.09.2014 09:13

maniust napisał(a):
Zbierane od września 2013 i jej waga na chwilę obecną to........

W tym roku się nie przydała , ale w przyszłym będzie potrzebna. :)

czyli ponad 3,5 k ładnie

ja również rozpocząłem i w tym celu zakupiłem taką nie otwieralną tylko będę musiał w otwieracz do konserw zainwestować :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.09.2014 09:35

obiadek napisał(a):ja również rozpocząłem i w tym celu zakupiłem taką nie otwieralną tylko będę musiał w otwieracz do konserw zainwestować :P

AMW tanio wyprzedaje

Obrazek

:wink:
masazystka89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masazystka89 » 02.10.2014 13:51

JackDaniels;) napisał(a):
masazystka89 napisał(a):byłam dziś w sklepie typu "wszystko po ... zł" i były skarbonki tylko że takie trochę średniej wielkości a ja chcę takiej wielkości jak kupowałam rok temu :P jutro jeszcze podejdę do dwóch sklepów i pooglądam :) jak kupię to może jutro albo za dwa dni wstawię fotkę ;)

A gdzieś Ty była Izabello cały rok :roll: jak Ciebie nie było :wink:

Miałam dużo spraw na głowie :( A tak szczerze to zapomniałam o tym forum. A poza tym chodziłam na terapię codziennie, odwiedzałam babcię i tak mi jakoś czas szybko mijał, że nawet nie miałam chęci i zapału do zbierania. W tamtym roku może coś zbierałam na wakacje ale nie przechowywałam pieniędzy w skarbonce bo jakoś jej nie miałam :P A w tym roku nawet nie zbierałam na wakacje bo nie wyjeżdżaliśmy :( A poza tym to nie było funduszy bo w tym roku na moje dwudzieste piąte urodziny płaciłam sobie restauracje i mszę w kościele :) Teraz mam mało kasy żeby odkładać bo co miesiąc mam dużo wydatków. Ale może na drugi tydzień się zaopatrzę w skarbonkę :) Pozdrawiam

Witam :)

Dzisiaj po terapii podjechałam do sklepu "wszystko po 2,99 zł" i też w takiej cenie kupiłam średnią, uroczą skarbonkę z kotkami :) Mam nadzieję, że tym razem wytrzymam do końca zapełnienia skarbonki :)
Pozdrawiam
Załączniki:
skarbonka.jpg
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.10.2014 14:28

No to i u mnie zaczęło się zbieranie.
Moją skarbonką stał się... duuuży słoik po maslinach :mrgreen:
Szkoda było wyrzucić, bo to prawie jak pamiątka ;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 19.11.2014 12:57

I u nas skarbonka stanęła na zaszczytnym miejscu... Na pokrzepienie wrzuciliśmy stówkę w różnych nominałach i niech nam świnka rośnie w siłę ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.11.2014 13:51

To i ja się pochwalę aktualnym stanem (już nie piątek i dzisiątek, bo wymieniłem)

Juz 2100 PLN SZOK! 8O 8O od konca sierpnia, nie wiem jednak czy na ferie nie wezme :)
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.11.2014 13:59

Nooo, Tony - szacun! Jak Ty to robisz? ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.11.2014 14:12

Eunike1984 napisał(a):Nooo, Tony - szacun! Jak Ty to robisz? ;)

Odkładamy KAŻDĄ piątke i dyszkę .... i czasem specjalnie ich nie wydaję w sklepie :) :oops: :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone