Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 31.10.2009 18:08

Akcja "skarbonka" spowodowała spustoszenie w moim portfelu, co zauważa często mój mąż :wink: :wink: :wink:
paolooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) paolooo » 31.10.2009 18:53

Obrazek

Obrazek

nieodłączni przyjaciele :D
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 31.10.2009 19:16

kleeberg napisał(a):Akcja "skarbonka ", spowoduje zniknięcie monet pięciozłotowych na rynku walutowym :wink:
W niektórych miastach /słynących z oszczędnych mieszkańców/,
stwierdzono braki "piątek " :lol:

:lol: w okresie letnim zanotują nagłe pojawienie się ogromnych ilości monet 5zł :lol: :lol:
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 31.10.2009 19:18

paolooo napisał(a):nieodłączni przyjaciele :D

Hehehe ;)
Właśnie jedną z nich pochłonęłam.
A piwko będzie później
goszka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) goszka » 31.10.2009 22:53

Moja "świnka" też trafiła właśnie na wagę.
1kg 407gram :D
No może nie jest to jakiś straszny tłuścioch, ale to jeszcze młoda puszeczka :lol:
Tak na oko w dwu /trzecich jest zapełniona... ale jak sie zapcha to dostanie "współpołykacza" do towarzystwa.. a co.. nie będziemy jej żałować :lol:
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 01.11.2009 09:26

Goszka i tak trzymać:)
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 02.11.2009 13:15

zważyłam swoją 1020g :D a do wakacji jeszcze trochę czasu:)
joasiasok
Croentuzjasta

Postnapisał(a) joasiasok » 08.11.2009 11:42

przyłączyłam się na forumowego oszczędzania, puszka ze świnkami zakupiona. Teraz muszę nadrobic "zaległosci", kilka piatek wpadło. Wrzucam też dwójki :D
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 08.11.2009 12:13

hajduczek napisał(a):
kleeberg napisał(a):Akcja "skarbonka ", spowoduje zniknięcie monet pięciozłotowych na rynku walutowym :wink:
W niektórych miastach /słynących z oszczędnych mieszkańców/,
stwierdzono braki "piątek " :lol:

W Poznaniu pewnie.
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 08.11.2009 13:11

joasiasok napisał(a):przyłączyłam się na forumowego oszczędzania, puszka ze świnkami zakupiona. Teraz muszę nadrobic "zaległosci", kilka piatek wpadło. Wrzucam też dwójki :D

Joasiu, witaj w gronie oszczędzających, życzę Ci, aby Ci dużo zbywało i skarbonka szybko się zapełniała:))))
Pewnie w okolicach czerwca wszyscy będą rozbrajać swoje świnie:)
wtedy, to będzie się działo w temacie:)
joasiasok
Croentuzjasta

Postnapisał(a) joasiasok » 08.11.2009 20:46

moja 4 latka odmówiła dzisiaj wrzucenia 5 złotówki w kościele, powiedziała: "mamo, przecież to ten pieniążek co wrzucamy do naszej skarbonki na Chorwację!"
Musiałam obiecać ,że w domu dam taki sam!
pełzak
Plażowicz

Postnapisał(a) pełzak » 08.11.2009 21:07

ja mam osobne konto wakacyjne, zakładałem bardziej z mysla o drugiej rezerwowej karcie. I tam dostaje pobory z drugiej pracy, jakoś tak mi sie wtedy tam milej pracuje wiedząc, że to idzie na wakacje;-)
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 12.11.2009 18:20

Dziś nie wytrzymaliśmy i dokonaliśmy egzekucji na naszej śwince.
Uroczyście otwarliśmy, wysypaliśmy, podliczyliśmy, zamieniliśmy monety 1,2,5 złotowe na papierki i wrzuciliśmy do nowej świni, aby jutro rozpocząć dalsze zbieranie.
W wyniku wyliczeń w monetach 1zł- 90zł
2zł- 140zł
5zł- 125zł
A więc 350zł a zbieramy od 1 września.
Do wakacji jeszcze trochę czasu, więc mamy nadzieję na więcej
A oto krótka relacja:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.11.2009 18:34

Biedna żółta świnka :roll: ale taki los świnek, że kończą życie świniobiciem :wink:
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 12.11.2009 18:37

no biedna, ale za to jaka czerwona zadowolona :),
że teraz ona będzie gościć nasze monety :)
a świniobicie, to wiem, co to jest, jestem ze Śląska :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies