Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Etosote
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etosote » 03.11.2013 11:53

mirasowski napisał(a):marcinbb jest w tym co piszesz też trochu racji. Ale te 5zł to wpadają do puszki tak ooo bez wiekszego odczucia tego w portfelu , a odłożyć 200zł co tydzień czy co miesiąc to już się odczuwa. A te "piątki" to też takie dodatkowe pieniądze a nie główny budżet. I też fajna zabawa z tym zbieraniem jest. :D
Pozdrawiam. :papa:

Dokladnie, to sa dodatkowe pieniadze na karlovacko i lody ;-) ,tak jak napisales to fajna zabawa z tym zbieraniem (pomijam juz, ze w ciagu roku pokus zeby otworzyc puszke i sprawdzic zawartosc jest sporo -dodatkowo moze ksztaltowac charakter ;-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2013 16:41

Croatia 2014
Obrazek
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2013 08:27

JackDaniels;) napisał(a):...

8O 8O 8O

Nieźle...

ObrazekObrazek
mieszacz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieszacz » 06.11.2013 15:56

Dla zbieraczy.Może jest u kogoś w skarbonce.
http://www.hotmoney.pl/Ta-pieciozlotowk ... aka-g32415
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 12.11.2013 12:34

Etosote napisał(a):(pomijam juz, ze w ciagu roku pokus zeby otworzyc puszke i sprawdzic zawartosc jest sporo -dodatkowo moze ksztaltowac charakter ;-)

Już chyba ze 2 razy żona proponowała aby sprawdzić zawartość a to dopiero 3 miesiąc, jednak puszka stoi nietknięta.
Na razie liczymy że w puszce wylądowało już około 4500 PLN głównie w euro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2013 13:16

marcinbb napisał(a):
Etosote napisał(a):(pomijam juz, ze w ciagu roku pokus zeby otworzyc puszke i sprawdzic zawartosc jest sporo -dodatkowo moze ksztaltowac charakter ;-)

Już chyba ze 2 razy żona proponowała aby sprawdzić zawartość a to dopiero 3 miesiąc, jednak puszka stoi nietknięta.
Na razie liczymy że w puszce wylądowało już około 4500 PLN głównie w euro.

u mnie 3 miesiąc zbierania :P puszka już prawie pełna :P następna pucha czeka w gotowości :wink:
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 12.11.2013 13:38

Miejmy tylko nadzieje że puszki dotrwają do przyszłorocznych wakacji.
U nas niestety coraz więcej nieplanowanych wydatków, niespełna tydzień temu córa zbiła matryce w nowo zakupionym laptopie, w niedziele ktoś przywłaszczył sobie 3 z 4 nowych opon zimowych do naszego samochodu. Aż strach pomyśleć co jeszcze może się stać.
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 15.11.2013 11:16

maniust napisał(a):Po rocznej przerwie od kilkunastu lat bez wyjazdu , my powoli w końcu znów zaczynamy zbierać na nasze Cro w 2014 ..... :)

Obrazek

Pozdrawiam

Mariusz i Asia

Ja taką jednoroczną przerwę miałem w 2011 r., w związku z czym na wyjazd w 2012 r. czekałem podwójnie. Niestety, nie wszystko da się przewidzieć.

pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.11.2013 18:17

Jako że nasza puszka ciut już waży , dziś nie mogłem się powstrzymać ......i zważyłem :oops: 1,8 kg. -5-cio zł .....zatem nie jest żle jak na 3 miesiące zbierania :D
Znawcy wiedzą , ile to mniej więcej być........ :)

........a byłbym zapomniał ...no i na pewno siedzi tam też 20 eurasów , które dorzuciła nam nasza córa...... :mrgreen:

Pozdrowienia dla zbieraczy

Mariusz i Asia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2013 19:14

Obrazek
84 dni zbierania, dziś do małej puszki wcisnąłem ostatnie trzy pięciozłotówki, waga puszki to 2,1 kg :D
-zbierane nominały 1,2,5,10,20,50 pln :wink:

pozdrawiam wszystkich ciułaczy :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.11.2013 22:13

żona będąc pod wrażeniem Waszych efektów, zaczęła odkładać, mamy taką dużą i ciężką stągiew w sensie dzban; coś tam już jest... dużo się zapewne nie uzbiera, ale może na jeden bak będzie, czyli jakieś 800km się przejedzie...
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 30.11.2013 20:41

Ja obrałem inny sposób zbierania środków na wakacje 2014 r. Mąż koleżanki z pracy zarabia w ojro, w związku z czym wymieniają oni w kantorach walutę na PLN. Wczoraj kupiłem od niej 100 ojro w cenie 417 zł i zamierzam w taki sposób sukcesywnie zbierać. Nie chcę kupować ojro latem w cenie jaka panowała w tym roku
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 11.01.2014 15:06

Zaczęłam zbierać ok. 15.01.2013r. roku, do 10.01.2014r. uzbierałam 680,00zł (wiem, że w porównaniu z niektórymi "zbieraczami" nie jest to rewelacyjny wynik, ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że raczej posługuję się kartą). Oczywiście nie mogłam się doczekać i skarbonka została opróżniona a pieniądze zostały wpłacone na "wakacyjne" konto. Do urlopu jeszcze pół roku więc mam nadzieję, że jeszcze coś dorzucę.
SpinPL
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SpinPL » 12.01.2014 22:30

Pod wpływem tego tematu w połowie sierpnia 2013 zabrałem się za zbieractwo :) Dzisiaj po 5 miesiącach skarbonka się zapełniła i było komisyjne liczenie :lol: Wyszło 1630zł chyba nieźle jak na 5 miesięcy ale wrzucam 2zł i 5zł - czasem 1zł jak dużo mam kilka w portfelu. Jutro wymiana na papier i przełożenie do innego sejfu + nowa skarbonka na 2zł i 5zł. Do wakacji sporo czasu więc liczę na kolejne min 1500zł. Dobry sposób :) Dodatkowo rzuciłem fajki we wrześniu i tą kasę co bym wydał na fajki co miesiąc odkładam do sejfu ;) Na wakacje będzie i nie będzie trzeba zbyt wiele dokładać. Jak ktoś pali to rzucać i patrzeć ile się kasy marnowało przez x lat :(

Sara76 napisał(a):nie jest to rewelacyjny wynik, ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że raczej posługuję się kartą). .

Ja właśnie dla zapełniania skarbonki zrezygnowałem z używania karty :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.01.2014 19:48

Moja pierwsza puszka zapełniana od 1.09.2013 do 22.11.2013 jest już pełna po brzegi :P oj korci mnie, korci aby ją otworzyć :lol: drugą puszkę kupiłem dwa razy większą, zapełniana od 23.11.2013 do samego wyjazdu, czyli do sierpnia :P i mam nadzieję że uda mi się pobić zeszłoroczny rekord ciułania 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone