Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2013 21:02

pb napisał(a):Witam
Ja oczywiście natchniony tym wątkiem przyjąłem metodę zbierania - codziennie do pudełka trafia 10 zł, a aby było to systematyczne wykonałem pudełeczko i zaznaczam wrzucone dyszki aby mieć pewność że nikt nie oszukuje.
Wrzucać ma każdy domownik ale oczywiście to i tak z mojej kieszeni najczęściej trafiają tam dyszki, oczywiście czasem są zaległości czasem zapasy w zależności przypływu gotówki :)
W domy stanęły też 2 skarbonki na 5 i dwójki ale jeśli nie zapełnią się do wakacji będą czekać do następnego roku.
Jako że poprzednie wakacje były w lipcu 2012 a obecne w sierpniu to z boku pudełka będzie musiał zmieścić się lipiec.
Na Karlovacko i lody już właściwie uzbierane - wiec tylko czekać na wyjazd :) , resztę się jakoś ze "ściany płaczu" wydobędzie :)

To Ci dopiero dyscyplina. Pomysł super, wart wprowadzenia. Można?
pb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pb » 14.06.2013 12:47

Oczywiscie ze mozna ... na poprzednie wakacje w 2012 w Cro oczywiscie od stycznia kupowaliśmy ojro co miesiac teraz pomysł padł taki, cos trzeba bedzie na kolejny rok rownieź wymyslić.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 14.06.2013 13:01

Serce w pasy napisał(a):
Ja oczywiście natchniony tym wątkiem przyjąłem metodę zbierania - codziennie do pudełka trafia 10 zł, a aby było to systematyczne wykonałem pudełeczko i zaznaczam wrzucone dyszki aby mieć pewność że nikt nie oszukuje.
Wrzucać ma każdy domownik ale oczywiście to i tak z mojej kieszeni najczęściej trafiają tam dyszki, oczywiście czasem są zaległości czasem zapasy w zależności przypływu gotówki :)
W domy stanęły też 2 skarbonki na 5 i dwójki ale jeśli nie zapełnią się do wakacji będą czekać do następnego roku.
Jako że poprzednie wakacje były w lipcu 2012 a obecne w sierpniu to z boku pudełka będzie musiał zmieścić się lipiec.
Na Karlovacko i lody już właściwie uzbierane - wiec tylko czekać na wyjazd :) , resztę się jakoś ze "ściany płaczu" wydobędzie :)

To Ci dopiero dyscyplina. Pomysł super, wart wprowadzenia. Można?

Mi się z kolei podoba, że kolega pb żyje już nieco w przyszłości - zaznaczone ma - wrzucone na tydzień do przodu ;)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 14.06.2013 13:47

Pawgas napisał(a):... do wyjazdu jeszcze prawie 3 miesiące to już teraz postanowiliśmy podliczyć wszystko i zacząć powoli wymieniać na grube. Zbieraliśmy od ślubu we wrześniu 2009 r - najpierw bardzo nieregularnie potem nieco częściej wrzucaliśmy a przez ostatni rok już naprawde dużo....
....A oto nasz wynik ....6 083,14 zł

To jest prawdziwe oszczędzanie :!:
Naprawdę godne pochwały.
Życzę Wam cudownych i pogodnych wczasów....
... zasłużonych :D 8)
Etosote
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etosote » 22.06.2013 12:08

Pawgas napisał(a):Nastała pora i na moje podsumowanie choć do wyjazdu jeszcze prawie 3 miesiące to już teraz postanowiliśmy podliczyć wszystko i zacząć powoli wymieniać na grube. Zbieraliśmy od ślubu we wrześniu 2009 r - najpierw bardzo nieregularnie potem nieco częściej wrzucaliśmy a przez ostatni rok już naprawde dużo.

REZULTAT:
115 Euro;
62,8 Kun
844 x 5 zł
669 x 2 zł (w tym 7 szt kolekcjonerskich)
SUMA:
5558 zł
115 Euro
62,8 Kun
Co po przeliczeniu Euro i Kun po dzisiejszym kursie daje: 6 083,14 zł

Moje gratulacje, wielki szacun za wytrwałość (od 2009 roku - WOW). Oczywiście życzę wymarzonych wakacji, zdecydowanie zasłużyliście. Pozdrawiam. Piotr.
Etosote
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etosote » 22.06.2013 12:11

Super, skarbonka z terminarzem, potrafi zmotywować do regularnego wrzucania, chyba coś dla mnie.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2013 13:51

Ja niedawno rozprułem nożem swoją,bo była metalowa...
Od Grudnia 2012r do teraz 5050 zł...sam byłem w szoku.Wrzucałem różnie,raz stówkę raz dwie :D

Po przyjeździe zakupuje nową tylko trochę większą,bo w tą musiałem na siłę papierki wpychać :D
ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 07.07.2013 11:22

To i ja się pochwalę :D
Swoja puszkę na 5 zł postawiłam w połowie września 2012, zaraz po powrocie z wakacji. Jako, że w puszce przestało się już cokolwiek mieścić potraktowałam ją wczoraj otwieraczem do puszek. Wynik? 3285 zł, a do wyjazdu do Chorwacji jeszcze 7 tyg, więc mam nadzieję, że do 3800 dobiję :)
Wrzucenie 5zł nie boli, a jaka radocha po przeliczeniu :)
Załączniki:
skarbonka.jpg
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 07.07.2013 11:40

ag88 napisał(a):To i ja się pochwalę :D
Swoja puszkę na 5 zł postawiłam w połowie września 2012, zaraz po powrocie z wakacji. Jako, że w puszce przestało się już cokolwiek mieścić potraktowałam ją wczoraj otwieraczem do puszek. Wynik? 3285 zł, a do wyjazdu do Chorwacji jeszcze 7 tyg, więc mam nadzieję, że do 3800 dobiję :)

Ładny wynik... :lol: Wrzucałaś same piątki ?
ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 07.07.2013 12:14

Majdan72 napisał(a):
ag88 napisał(a):To i ja się pochwalę :D

Ładny wynik... :lol: Wrzucałaś same piątki ?

Wyłącznie :)
kaz32420
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaz32420 » 07.07.2013 12:39

jak wszyscy co czytają Cro.pl zaczną zbierać monety 5 zł to może być krucho z nimi w kasach sklepów w ciągu roku i będzie ciężko uzbierać na wczasy w Chorwacji
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2013 12:49

ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 07.07.2013 13:08

Zbieramy, zbieramy!! :D

Ja bezboleśnie zebrałam "swoją połowę" na dwutygodniowe wakacje :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.07.2013 12:03

Z kronikarskiego obowiązku ... :wink:

:papa:
Załączniki:
21VII2013(K1) 001a.JPG
21VII2013(K1) 002a.JPG
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 25.07.2013 12:31

No i na paliwo jest.

Ja pewnie też coś około tego wyciągnę z mojej puszki :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

..:: SKARBONKA na 5,- zł ::.. - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone