bird80 napisał(a):W Chorwacji z pieskiem na prom bez problemu, nawet nie musieliśmy płacić biletu. Płyneliśmy z Drvenika na Korcule Jordalinią.
daisykf napisał(a):z racji rodzinnych i nie tylko jestem w Szwecji dość częstym gościem.
Moje uwagi:
1. Z psem nie ma co się pchać. Szwedzi mają hopla, na punkcie badań weterynaryjnych i jest to dość duży problem aby legalnie wwieżć psiaka
2. Szczególnie jeśli chodzi o polaków mają p...ca na punkcie szybkości. Przekroczenie prędkości o 30km/h skutkuje (jest to przestępstwo), sprawą sądową a do czasu rozprawy samochód jako narzędzie przestępstwa ląduje na parkingu. Znam przypadki kilu naszych rodaków.
3. Kupno ON na stacjach jest możliwe do ok 17, potem dystrybutory wydają paliwo tyczy to ON, tylko na karty dla ciężarówek (pisze tu o stacjach oddalonych od dużych miast). Sczególnie na północy.
Jeśli macie pytania, proszę....
Aktualnie ceny promów są delikatnie chore, proponuję jazdę przez Danie szczególnie dla mieszkańców zach Polski.
ally napisał(a):Poprostu trzeba sprawdzić przepisy dotyczące przewozu zwierząt w danym kraju i wszystko będzie ok.
Przejazd przez Danię nie jest złym pomysłem bo to piekny kraj, a do zasad każdego karju należy się przystosować -> w Słowenii czy Austrii stacje poza autostradami też nie są czynne całą dobę, coż trzeba poprostu mieć to na uwadze i tankować zanim zaświeci się rezerwa
Witki. A kiedy planujesz ten wyjazd?
ally napisał(a):Ja mam nadzieje, że plan jednak dojdzie do skutku bo chetnie poczytam relacje