Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Skandal na Kornatach

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rejsy Chorwacja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rejsy Chorwacja » 11.08.2010 12:43

Nikt nie powiedział , ze cała powierzchnia ma być udostępniana.
I nie piszę o zamkniętej części parku narodowego dostępnego tylko dla pracowników.
Pisze o terenie parku narodowego Kornaty, i o tym że na jednej z wysp, wyspie Mana- oznaczonej we wszystkich przewodnikach na świecie łącznie z tymi wydawanymi przez sam park - jako punkt widokowy. Tam też pojawił się nie wiadomo skąd płot z siatki metalowej i duża wbita w teren biała tablica z napisem Private.
W pierwszym odruchu myślałem że park zaczął sprzedawać wyspy... może park zlikwidowano bo nawet rangersów nigdzie nie widziałem, żeby dopytać w tej kwestii.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.08.2010 14:25

jeśli zakładasz 6 takich samych w różnych działach jesteś spamerem i śmiecisz

a mnie tam się to podoba :wink:

ostatnio na forum jest taka żopa, że czytać sięnie da i wchodzić się nie chce, bo jakoś jakby nie ma po co :?

mam nadzieję, że to stan przejściowy i wkrótce cro.pl rozkwitnie kwieciem powakacyjnych relacji, w czym również zauczestniczę czynnie niebawem (być może)

pozdrov, Krystof
Amfipriona
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amfipriona » 11.08.2010 17:04

ostatnio na forum jest taka żopa, że czytać sięnie da i wchodzić się nie chce, bo jakoś jakby nie ma po co :?

żopa? 8)

A tak w ogóle to mi się sprawa płotu podoba - jeszcze trochę dzikości w tym kraju pozostało i płot, gdzie się chce można postawić :P
Rejsy Chorwacja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rejsy Chorwacja » 11.08.2010 17:36

Rejsy Chorwacja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rejsy Chorwacja » 11.08.2010 17:44

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.08.2010 18:32

Rysio napisał(a):Gdyby było moją własnością ogrodziłbym je murem, no tak z 4-5 metrowym żeby nikt nie widział co za nim jest. Takie moje święte prawo własności :D
Kiedy Rysio będzie Ryszardem :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2010 18:44

Gdy jasio będzie Janem... :lol:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.08.2010 19:01

Bocian napisał(a):Gdy jasio będzie Janem... :lol:
No to mnie zmartwiłeś :(
moral
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) moral » 12.08.2010 15:37

Bardzo dobrze, że tak zrobili jeszcze powinno być pod prądem, przynajmniej śmieci nie będzie.
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 13.08.2010 12:57

u nas nie można usunąc krzyża a u nich stawiaja płoty

zupełnie nie rozumiem takiego pieniactwa
to jest terytorium niepodległego praworządnego państwa i robią na swoim terytorium co chcą

domyślam się że płot został postawiony w jakimś konkretnym celu i jeśli nie jest zgodny z prawem to sami chorwaci go rozbiorą

bicie piany nic nie da i petycje wydają mi się głupim rozwiązaniem

może wystarczy na początek poprostu zadać pytanie o ten płot a nie odrazu strzelać z grubej rury
Ewa39
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa39 » 13.08.2010 15:30

Rysio napisał(a):Dobra, pousuwałem te śmieci które porozsiewałeś po połowie naszego forum i proponuję więcej ich nie zakładać, bo możesz mieć problemy w przyszłości z zalogowaniem się :idea:

Nigdy nie zakładaj wielu identycznych wątków w różnych działach forum. Dublujące się tematy będą usuwane, nawet jeśli już ktoś odpowiedział.
:!:

Źródło

To tak jakby nagle ktoś ogrodził płotem "Morskie Oko" i napisał tabliczkę private...

Gdyby było moją własnością ogrodziłbym je murem, no tak z 4-5 metrowym żeby nikt nie widział co za nim jest. Takie moje święte prawo własności :D

Rzeczywiście Rysio z Ciebie a nie Ryszard jak już tu jedna osoba napisała. Co wy jesteście radio maryja żeby było tylko ślicznie, błękit nieba i piękno morza a nieprawomyślni psują słońca blask...?
Poza tym podszkol się z prawa własności w kontekście dóbr narodowych zanim napiszesz kolejne śmieci - tym razem Twoje własne - merytoryczne.
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 16.08.2010 10:05

zpoe napisał(a):bo u nas stawiają krzyże u nich płoty

Czy kiedykolwiek byłeś w Chorwcji. Jakieś dziwne informacje masz.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone