Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siofok i okolice

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorzpopi
Autostopowicz
Siofok i okolice

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzpopi » 25.05.2006 18:48

:oops: :hut: Jestem na forum po raz pierwszy. Wybieram sie na Węgry okolice Siofoka .Mam samochud na gaz.Chciałbym się cos dowiedziec o trasie i stacjach LPG. Moze ktos był w Siofoku??? Dzięki z góry.
Dr.Watson
Croentuzjasta
Siofok

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 25.05.2006 19:43

Jadąc do Siofok z Polski przejeżdżalem przez Korbielów i dalej na Bańską B. i Zwoleń/Słowacja/ tuz przy granicy z Wegrami w Sahy masz po lewej stronie lpg/Na słowacji po trasie jest ich więcej, ale na bance dolatywalem do Sahy i tu tankowalem/.
Juz na Węgrzech w Siofoku jet LPG/na drodze równoległej do autostrady-jadąc od strony centrum w kierunku Balatonvilagos-stacja/chyba?/ MOL-a.
Siofok jest fajny w stylu Naszej Krynicy Morskiej jest Tesco/tanie zakupy/LPG na trasie SLO/HU nie jest tak często jak w Polsce ale można znaleźć.
Do Siofoku z Wa-wy ok.800km,ale przelecisz w 10-12 godz.
Uważaj tylko na Budapeszt bo można się zaplątać.
Pozdro!
Piotrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrys » 25.05.2006 19:52

1.Byłem w zeszłym roku w Balatonfured. Trasa Poznań-Wrocław-Boboszów-Olomouc-Brno-Bratysława-granica w Rajce-Gyor (uważaj zeby nie trafić na płatną autostradę M1- równoległa do niej droga nr 1 jest wystarczająco dobra a bezpłatna)-Veszprem-Balatonfured.
2. Jechaliśmy z dzieciakami, więc spokojnie- z postojami ok.15 h. Najgorzej przez Polskę. Proponuję jazdę w niedzielę.
3. Nie wiem czy byłeś w Cro. Jeśli tak, to sobie odpuść Balaton. Ja byłem nad Balatonem rok po pobycie w Cro i żałowałem- Cro jest tylko kilkaset kilometów dalej a jest tam nieporówywalnie ładniej.
4. Stacje LPG po drodze i na Węgrzech są choć jest ich mniej niz w Polsce. Lepiej tankowac, kiedy się tylko ma okazję. My tankowaliśmy w Bratysławie i gdzień na Wegrzech, ale szczegółow nie pamiętam.
5. Jak już jesteś tak blisko, to byłoby grzechem nie zahaczyć o Budapeszt. Jest sporo pociągów, choc na mój gust wlokły się niemiłosiernie powoli.
Pozdrawiam. Piotrys

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone