A wyprawa bardzo inspirująca.
Wyruszamy za ok 6 tygodni najprawdopodobniej w stronę Grecji, pierwszy raz samochodem tak daleko [mamy lekkie obawy bo najmłodszy członek ekipy nie ma jeszcze 3 lat
.png)
.png)
Darkos napisał(a):
Dokładnie opisuj te miejsca.
Może je zahaczę wracając z Lefki.
A tak na marginesie to jak porównasz te plaże do zachodniej Lefkady?
.png)
.png)
wiola2012 napisał(a): Błękitna Laguna – cudna. Czy dobrze zrozumiałam, że jest na wyspie obok Sivoty, tej do której można dojść pieszo?
.png)
andeo napisał(a):No ładnie zakończony dzień![]()
Pięknie wypoczywacie ,super jest ten kamping Kalami,czy pamiętasz jaka cena była za 3 osoby za dobę?
Czy do tej laguny tylko drogą morską można się było dostać?
wiola2012 napisał(a):Już mi się kompletnie w głowie pomieszałoSkąd ja teraz biedna mam wiedzieć dokąd jechać. Tu pięknie a tam jeszcze piękniej. Miał być Kotor, Ksamil, Parga, Meteory a doszło tyle ciekawych miejsc, że urlopu zabraknie
![]()
Wąwóz Vikos - widoki zapierają dech, chciałoby się zobaczyć, Błękitna Laguna – cudna. Czy dobrze zrozumiałam, że jest na wyspie obok Sivoty, tej do której można dojść pieszo? Steftes, którą miejscowość byś polecił jako miejscówkę Sivotę czy Pargę. Orientujesz się może, w której łatwiej znaleźć fajny nocleg – pokój lub studio?
Dużo pytań, z góry dziękuję za odpowiedź.
piekara114 napisał(a):wiola2012 napisał(a): Błękitna Laguna – cudna. Czy dobrze zrozumiałam, że jest na wyspie obok Sivoty, tej do której można dojść pieszo?
Podpinam się, bo ciekawość ogromna. Może zaznaczysz dokładnie na mapie, gdzie ona jest?
A jeszcze mam pytanie techniczne: na jakiej zasadzie wypożyczyłeś łódkę? Trzeba mieć pozwolenia na motorówkę czy cuś innego? I jaki jest koszt takiej łajby? Nigdy mnie to jakoś nie pociągało, ale ta zatoka spowodowała, że sprawa do przemyślenia...
Do jaskini widocznej na zdjęciu można wpłynąć samodzielnie czy tylko zorganizowane wypady?
.png)
.png)
andeo napisał(a):steftes bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedz i mapkę
A może orientujesz się czy działa tam coś takiego jak wodna taksówka ,żeby można było na Lagunę popłynąć i żeby Cię odebrali za jakiś czas ?
mutiaq napisał(a):Ja nie skomentuję, bo brak mi słów.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zapisuję w ulubionych, mężowi pokażę, może za 5-10 lat...