Cześć!
Na początek witam wszystkich - piszę pierwszy raz, chociaż czytam już od jakiegoś czasu.
W zeszłym roku byłem po raz pierwszy w Chorwacji. Wcześniej w Polsce sprawdziłem oferty prepaidów - poczytałem też trochę to forum i doszedłem do wniosku, że najkorzystniejsza jest Simpa z ofertą "Ti&Ja" - rozmowy zagraniczne za pół ceny.
Przyzwyczajony, że w Polsce wszystkie sieci sprzedają startery na stacjach benzynowych, zacząłem od granicy uderzać do cepeenów - i zonk! na niektórych były tylko kupony uzupełniające. Po dojechaniu na wysepkę, udałem się do punktu T-mobile - i tu drugi zonk! - nie mają akurat starterów bez aparatów - będą w przyszłym tygodniu. Na szczęście Chorwaci to naprawdę życzliwy naród - Pani z punktu powiedziała, że co prawda w zasadzie nie orientuje się, gdzie można kupić starter - ale żebym spróbował na poczcie - i to był strzał w dziesiątkę!
Teraz pytanie - w tym roku pewnie znowu pojadę do Chorwacji - jakie są sprawdzone miejsca, gdzie można pytać o startery - poza oczywiście punktami T-mobile. Chodzi mi np. o stacje benzynowe (może w jakiejś określonej sieci?), może jeszcze inne szczególne miejsca?
Pozdrawiam
Krzysiek