1. Wejściówki na F1 Weekend (piatek, sobota, niedziela) w Silverstone kupiłem od razu jak się ukazały (listopad 2021 chyba)
Koszt wejścia w formule General Admission: 343 funty za mnie i Syna. Formuła GA obejmuje dowolne miejsce siedzące w piatek oraz kto pierwszy ten lepszy stojące, lub siedzące na trawie na górkach
w sobotę i niedzielę.
2. Lot do London Stansted: sroda 29.06 rano z GDN, Powrót 20.40 ze Stansted we wtorek 5.07. Koszt w obie strony ok 300 PLN za dwie osoby. Potem kupiłem jeszcze bilety samolotowe Żonie (bez attendance at Silverstone)
3. Pociąg ze Stansted do Cambridge: 23 funty bilet rodzinny.
4. Auto odbierane w Cambridge (dużo taniej niż z lotniska) za 6 dni: 199 funtów, Peugeot 208.
5. Noclegi: dwa pierwsze w pobliżu Cambridge, potem trzy w Cirencester, ostatni znów ten sam w pobliżu Cambridge, średnia cena za nocleg 62 funty (za trójkę)
6. Parking trzydniowy przy torze: 50 funtów
W pociągu ze Stansted do Cambridge (kierunek Norwich)
Pociąg jedzie 30-35 minut, do pociągu jest bramka, sprawdzane są bilety. Także w samym pociągu sprawdzane są bilety. Pociąg jest szybki, czysty
Ze stacji Cambridge (jeśli chcecie iść do centrum to tam a nie Cambridge North) idziemy powoli do centrum (17 minut)
Pogoda trochę pod psem (ale tylko przez 20 minut popaduje) a jako, że jesteśmy głodni...
Po jedzeniu
Uwielbiam brytyjską zabudowę
Przechodzimy obok King's College (z CAM będą jeszcze kiedyś bardziej słoneczne fotki)
Budynki vs King's College (w Caffe Nero piliśmy kawkę)
To bodajże University Church - chyba najstarszy uni w CAM coś jakoś 1205)
Budynek jakich wiele w CAM
Tu już nie dało uniknąć się człowieków
Nad Cam River...
.....oferowane są "przejażdżki" łodzią
The Round Chapel
Po drodze do wypożyczalni
A wieczorem skoczymy do ELY