Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siewierz-Ustroń

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 26.06.2012 11:31

dzięki za info, tylko,że patrząc na mapę to wychodzi,że należy jechac trasa nr 78 via Tarnowskie Góry, Gliwice, Rybnik. Bo po co zjeżdżać w Siewierzu na Pyrzowice, aby potem wjechac na S1 i wrócić na A1. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. Jadę z kierunku Warszawa
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 26.06.2012 14:28

maksikaz napisał(a):dzięki za info, tylko,że patrząc na mapę to wychodzi,że należy jechac trasa nr 78 via Tarnowskie Góry, Gliwice, Rybnik. Bo po co zjeżdżać w Siewierzu na Pyrzowice, aby potem wjechac na S1 i wrócić na A1. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. Jadę z kierunku Warszawa

Nie rozumiem pytania. :roll: :(

Jedziesz sobie 1 od Częstochowy, dojeżdżasz do Siewierza, w którym skręcasz w prawo na drogę 78 (i albo nią bezpośrednio do A1 albo za pośrednictwem S1). Wpadasz na A1 i - jeśli chcesz dalej jechać przez Chałupki - jedziesz nią do końca. Potem Wodzisław i Chałupki.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.06.2012 19:33

Możesz też jechać dalej 1 za Siewierz aż do m. Podwarpie i tam wjechać na S1 i nią dojechać do A1. W sobotę przejechałem odcinek A1 od Pyrzowic do Świerklan, czas przejazdu ok 30minut.
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 26.06.2012 19:48

Jedziesz sobie 1 od Częstochowy, dojeżdżasz do Siewierza, w którym skręcasz w prawo na drogę 78 (i albo nią bezpośrednio do A1 albo za pośrednictwem S1). Wpadasz na A1 i - jeśli chcesz dalej jechać przez Chałupki - jedziesz nią do końca. Potem Wodzisław i Chałupki.[/qu

dzieki za info.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 26.06.2012 19:57

dids76 napisał(a):W sobotę przejechałem odcinek A1 od Pyrzowic do Świerklan, czas przejazdu ok 30minut.

Kruca fuks, jak mawiają w dalekiej Gruzji, ładnie i szybko.

Hmmm... ten wariant czeski kusi, oj kusi.....

Powiedzmy 2 do 2,5 godziny Łódź-Siewierz (zależy od Częstochowy), 30 minut - jak dowodzi kolega z Karlovaćko w herbie :wink: :lol: - Świerklany, kolejne 30 minut Chałupki.

A dalej ok. 12-13h i jestem w okolicach Splitu ?

To mówicie - dorogij druzja dids76 :wink: - gdzie Wy te nalepki na szybkę kupujecie ? Bo cosik mi się o uszy obiło, że ten pierwszy kawałek autostrady po czeskiej stronie jest bezpłatny.
A w Austrii ??
Wiem, że było, ale tak aktualnie i najlepiej, nawet w nocy. Hę ?

Serdecznie pozdrawiam i z góry: bolszoje spasiba.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.06.2012 20:34

Czechy - 2km od wjazdu na autostradę D1 - stacja Shell - oczywiście dobrze Ci się o uszy obiło że to odcinek bezpłatny
Austria - miejscowość Wilfersdorf - stacja OMV - obojętnie czy jedziesz na Mikulov czy Breclav, będziesz koło niej przejeżdżał.
Obie otwarte 24h i na obu możesz płacić kartą.
Co do czasu przejazdu, ja do Chałupek ma 30 minut, w ubiegłym roku z objazdem autostrady w Słowenii w okolice Trogiru jechałem 11 gadzin ;) .
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 26.06.2012 20:40

Poczytaj i jedz śmiało http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
Zasada prosta, kupuj winiety na pierwszych stacjach benzynowych w danym kraju.
Ja tak robię od 15 lat , przy okazji piję kawę , odpoczywam i inne przyjemności podróżny :)
Wszędzie można płacić kartą.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.06.2012 20:48

surfing napisał(a):Poczytaj i jedz śmiało http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
Zasada prosta, kupuj winiety na pierwszych stacjach benzynowych w danym kraju.
Ja tak robię od 15 lat , przy okazji piję kawę , odpoczywam i inne przyjemności podróżny :)
Wszędzie można płacić kartą.

Wszystko ok, tylko mapka płatnych dróg w Czechach ciut nieaktualna, tu jest trochę aktualniejsza ;) :
http://www.ceskedalnice.cz/image/zpoplatnene-velka.gif
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 26.06.2012 20:50

dids76 napisał(a):Czechy - 2km od wjazdu na autostradę D1 - stacja Shell - oczywiście dobrze Ci się o uszy obiło że to odcinek bezpłatny
Austria - miejscowość Wilfersdorf - stacja OMV - obojętnie czy jedziesz na Mikulov czy Breclav, będziesz koło niej przejeżdżał.
Obie otwarte 24h i na obu możesz płacić kartą.
Co do czasu przejazdu, ja do Chałupek ma 30 minut, w ubiegłym roku z objazdem autostrady w Słowenii w okolice Trogiru jechałem 11 gadzin ;) .

Tiaaaa.... (nic mądrzejszego mi do głowy nie przychodzi :lool: )
Mam o czym dumać.

surfing
Wiem, czytałem i znam, ale dzięki. :wink:
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 26.06.2012 21:28

dids76 napisał(a):Wszystko ok, tylko mapka płatnych dróg w Czechach ciut nieaktualna, tu jest trochę aktualniejsza ;) :
http://www.ceskedalnice.cz/image/zpoplatnene-velka.gif

Zdaje się ze Piotrek_B stracił zapał.
W tym wypadku moderator powinien udostępnić wątek do edycji bardziej aktywnym forumowiczom.
Ten wątek winien być zaktualizowany już w kwietniu przed majówką.

Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone