slawekr3 napisał(a):Gdinj uvala skozanje
A ja jestem ciekawa jak do niej zjeżdżaliście ? Czy w Gdinji drogą na U. Torac, czy wcześniej- od strony Jelsy kierując się na Uvale Jedra ?
wiolek_lp napisał(a):slawekr3 napisał(a):Gdinj uvala skozanje
A ja jestem ciekawa jak do niej zjeżdżaliście ? Czy w Gdinji drogą na U. Torac, czy wcześniej- od strony Jelsy kierując się na Uvale Jedra ?
slawekr3 napisał(a):Jadąc od Jelsy przed kościołem w Gdinji skrecasz w prawo asfaltowa droga w dół następnie już szutrem do Skozanje lub innych zatoczek.
corrina napisał(a):DZIEŃ 6
23.08.2018 Poranna Jelsa - Zavala – Jelsa
Po dłuższej chwili ekscytacji tym nieziemskim widokiem przypominam sobie, że przyszłam tu po ryby Ribarnica już otwarta. Troszkę mnie jednak rozczarowuje, bo myślałam, że będzie nieco większa i wybór ryb większy. Ale niech będzie to, co jest. Chętnych na zakupy też już coraz więcej, więc po krótkiej pogawędce ze sprzedawcą decyduję się na 3 dorady i 1 tsipala (cefala). Podobno też świetnie nadaje się na grilla. Niby nic takiego nie kupiłam, a poszło prawie 90 zł…
kaeres napisał(a):Kurcze tyle razy byłem w Jelsie, a nigdy nie byłem na targu rybnym (o ile to można tak nazwać).
Gdzie dokładnie znajduje się to miejsce i czy bywają tam mule i krewetki również ?
Czy to jest ten ?
https://goo.gl/maps/1jrCVu3c2862uuYs5
Powrót do Nasze relacje z podróży