Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich bywalców tego wspaniałego forum. Piszę bo mam spory dylemat i po przeczytaniu szeregu wątków trudno mi wyrobić sobie jakąś jednoznaczną opinię gdzie można pojechać w tym roku.
Chcielibyśmy się wybrać z żoną po raz drugi do Chorwacji, ale tym razem również z czteroletnim dzieckiem. Poprzednio byliśmy we wrześniu (2007) początkowo w Mlini, potem kilka dni w Orebic. Zwłaszcza ta druga miejscowość przypadła nam najbardziej do gustu, ale chcemy zobaczyć coś innego.
W tym roku jesteśmy zmuszeni wybrać się w sierpniu, a dokładnie dojechać na wybrzeże 17 sierpnia.
Szukamy miejscowości która spełni jak najwięcej poniższych wymagań:
- plaża żwirkowa z łagodnym zejściem, na tyle duża, żeby nie leżeć innym na kocu , ogólnie żeby nie było wielkich tłumów,
- miejscowość trochę większa od Mlini, jakieś knajpki, dobrze by było gdyby był plac zabaw i inne atrakcje dla dziecka,
- nie chcemy mieszkać i plażować przy samej Jadrance. Nie wymagamy zupełnej ciszy, ale też żeby nie jeździły pod balkonem samochody,
- najchętniej gdzieś bliżej Polski, ze względu na podróż z dzieckiem, ale jak coś się znajdzie ciekawszego dalej, to rozbijemy trasę na dwa dni,
- i najważniejsze: jedziemy w ciemno więc żeby w tym terminie był jakiś wybór apartamentów w cenach max ok. 50 euro.
Z opisów jakie znalazłem wybrałem takie miejscowości: Primosten, Omis, Brela, Podgora.
Dodam, że bierzemy na wszelki wypadek namiot, gdyby na miejscu okazało się że jest krucho z apartamentami.
Pozdrawiam
Piotrek