Witam
Prosił bym o wszelkie informacje na temat dojazdu na wyspe Rab , chodzi mi o ceny , prom , autostrady , co mi sie przyda. Za wszelkieinformacje Dziekuje !!!!
KrzychuZiom napisał(a):Witam
Prosił bym o wszelkie informacje na temat dojazdu na wyspe Rab , chodzi mi o ceny , prom , autostrady , co mi sie przyda. Za wszelkieinformacje Dziekuje !!!!
KrzychuZiom napisał(a):Witam
Knicz Mirosław napisał(a):Prośba do BAHAMA
Mam pytanie czy samochodem można przejechać pólwysep KALIFRONT aż do latarni
Na Googlach Earth widać nawet asfalt, ale czy nie było tam jakiegoś zakazu ... pieszo to kawał drogi
W opisach często spotykam, że są tam tylko ścieżki dla rowerów ... ale znając życie Polak potrafi więc i osobówką "damy radę" (w/g Boba Budowniczego)
Bahama napisał(a):KrzychuZiom napisał(a):Witam
Właśnie wróciłem z RAB. Napiszę krótko: RAJ NA ZIEMI !
Szczególnie dla rodzin z dziećmi . Takiej plaży jak w Loparze to można szukać..............
Krótkie szczegóły po zmęczony jestem, jutro więcej i zdjęcia.
Na Rab można się dostać w dwojaki sposób:
1. Macelj - Zagrzeb - Karlovać- Zuta Lokva (opłata za autostradę 90 kun ! ) ( pół godzinki hiper serpentyn w górach ) - Senj - Jablanać - Rab
2. Rupa - Rijeka - Senj - Jablanać - Rab
Jecjhhałem w sobote tydzień temu pierwszą trasą i.... zawróciłem ! Odcinek Maribor - Macelj ( 50 km ) - jechałem 3 godziny w korku !!!! po 25 km przy zrzędzeniu żony ale moim samozaparciu popędziłem na Lubljanę i do dzisiaj jestem szczęśliwy z tej decyzji NIE JEDŹCIE W SOBOTĘ NA ZAGRZEB !!!! ZGROZA !!!!
Prom z Jablanaća na Rab - koszt auto + bilet familijny - 114 kuna
Na RABIE najlepiej robić zakupy w:
1. Centrum Handlowe w Palit przy głównej drodze do Rabu po lewej stronie (taka biała hala)
2. Cash and Carry - na rondzie przy wjęździe do Rab nie w lewo do portu lecz prosto i potem za Policją po około 400m w prawo na parking
Parkowanie w mieście RAB - 8 kun za godzinę !
Plażowanie na piasku, dwie super plaże :
1. Pudarića - od razu po wjeździe na wyspę po lewej strnie zjazd w dół ( wąska, piaszczysta plaża z super wodą.
2. Lopar (San Marino) - genialna dla dzieci - w górzystej scenerii - 300 m w głąb do kolan
Super wycieczka promem do Baśki na Krk -
bilet 38 kuna za osobę dorosłą w jedną stronę - prom wypływa z Loparu nie pamiętam wcześniejszych godzin jak znajdę ulotkę napiszę , na pewno o 12.00 powrót z Baśki 16.30 lub ostatni 20.00 (można kupić od razu bilet powrotny)
I TERAZ SUPER SPRAWA ! PŁYNĄC Z BAŚKI OBOK PROMU PŁYNĘŁY DELFINY !!!!!!! JESZCZE CZEGOŚ TAKIEGO NIE WIDZIAŁEM W ŻYCIU !!!
Jutro więcej szczegółów - BYŁOOOOO SUUUUPEEERR !
Artur
Bahama napisał(a):
Właśnie wróciłem z RAB. Napiszę krótko: RAJ NA ZIEMI !
Szczególnie dla rodzin z dziećmi . Takiej plaży jak w Loparze to można szukać..............
Krótkie szczegóły po zmęczony jestem, jutro więcej i zdjęcia.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi