, muszę tam wrócić , bo potraktowaliśmy ten teren raczej po macoszemu
, a jest tam atrakcji mnóstwo całe . . . Pozdrawiam
Piotr
.png)

te kiero napisał(a):piekara114 napisał(a):Widzę, że w sezonie dostępnych jest więcej miejsc niż wiosną...
...i zimą![]()
te kiero napisał(a):te mozaiki...
.piotrf napisał(a):Dziękuję za piękny spacer po starym mieście, muszę tam wrócić , bo potraktowaliśmy ten teren raczej po macoszemu
, a jest tam atrakcji mnóstwo całe . . .
Pozdrawiam
Piotr
.png)

.png)

..png)
.png)
Dawigs napisał(a):
My z pewnością jeszcze do Turcji się wybierzemy. Wiele tam jest do zobaczenia. Fałszywi przewodnicy czy nachalni bazarowi sprzedawcy nie są w stanie nas powstrzymać przed powrotem w te rejony świata
.
.png)

piekara114 napisał(a):Perge wygląda świetnie, żałuję, że tam nie dotarłam, ale nawet w planie nie było tego miejsca (choć na mapce od dawna widnieje)...
No ale nasz turecki wyjazd był z nastawieniem na typowy odpoczynek....
AgaGy napisał(a):Dawigs napisał(a):
My z pewnością jeszcze do Turcji się wybierzemy. Wiele tam jest do zobaczenia. Fałszywi przewodnicy czy nachalni bazarowi sprzedawcy nie są w stanie nas powstrzymać przed powrotem w te rejony świata
.
My w tym rejonie byliśmy na przełomie lipca i sierpnia i wilgotność dała mi się mocno we znaki. Mimo wakacji z trójką jeszcze dość małych dzieci, coś tam udało nam się zobaczyć, np. ruiny w Side, twierdzę w Alanyi, czy tą sama jaskinię w górach Taurus. Nie planowałam więc powrotu w tamte rejony, ale po tej, jak i relacji te kiero, nabrałam apetytu. Ale oczywiście poza sezonem.
Dzięki za super relację, na pewno się przyda.
.png)

.png)
Dawigs napisał(a):Też raczej wrócimy po sezonie.
.png)

piotrf napisał(a):Dawigs napisał(a):Też raczej wrócimy po sezonie.
Grzegorzu , jeżeli można - oczywiście zrobicie tak , jak to będzie dla Was wygodne , ale rozważ raczej przedsezonowy wyjazd , jesień jest piękna i kolorowa , jednak długość dnia jest niewystarczająca wg mnie na zwiedzanie ogromu tureckich atrakcji . Na przełomie maja i czerwca dzień trwa o kilka godzin dłużej , temperatury wiosenne są również przyjemniejsze , a ilość odwiedzających atrakcje turystyczne jest znacznie mniejsza![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)

.png)

.png)
, też jestem pod wrażeniem intensywności Waszego zwiedzania
, mimo letnich temperatur . W Turcji lato w takim stylu najlepiej spędzać na wybrzeżu Morza Czarnego , we wschodniej części , albo w górach , a na południu , w panujących tam upałach najlepiej wybrać plażę 
.png)