piekara114 napisał(a):Dzięki za relacje. …
Jak już pisałam, dużo zobaczyliście jak na ten gorący okres.

piotrf napisał(a):Dziękuję za relację

, też jestem pod wrażeniem intensywności Waszego zwiedzania

, mimo letnich temperatur . ...
w panujących tam upałach najlepiej wybrać plażę

Życzę wielu wspaniałych podróży , nie tylko do Turcji
Pozdrawiam
Piotr
te kiero napisał(a):Teşekkür ederim

ziemniak napisał(a):Dziękuje

maslinka napisał(a):Grzegorzu, dzięki za bardzo ciekawą relację
Proszę bardzo

. Było intensywnie zwłaszcza w drugiej części urlopu ale też dużo plazowaliśmy. Dziękuję za śledzenie relacji.
te kiero napisał(a):ostatnia fota wymiata
Tak mnie natchnęło przy pisaniu podsumowania by ją wrzucić

.
te kiero napisał(a):Jak jeszcze @piekara wrzuci swoją Rivę Turecką, to już będziem mieli trójcę

piekara114 napisał(a):3. Przy waszych relacjach ja nic nowego nie pokażę, bo malutko na Riwierze widziałam, promil tego co Wy dwaj...O Piotrze nawet nie wspominam....
Z chęcią bym poczytał bo to zawsze inny punkt widzenia i można to samo pokazać z innej strony

.
piekara114 napisał(a):Nie mogę się zebrać:
1. Nie mam natchnienia...
Coś wiem na ten temat.
piekara114 napisał(a):2. Praca w ostatnim czasie tak mnie wymęcza, że po nie mam siły na większe pisanie...
Miałem taki czas w życiu więc współczuję.
piekara114 napisał(a):4. Muszę planować już Grecję, bo wyjazd za 2,5 miesiąca, a ja na etapie rezerwacji noclegów jestem (ceny mnie przerażają)....
Ja chciałbym jeszcze wrzucić tegoroczny Rzym ale też już myślami jestem przy wyjeździe wakacyjnym i trzeba by coś zacząć planować.
maslinka napisał(a):Mam nadzieję, że kiedyś skorzystam z Twoich wskazówek.
Jeszcze mała ereata, która może się przydać dla samodzielnie podróżujących po Turcji

.
W zeszłym roku były dwie sieci bankomatów, które nie pobierały prowizji:
PTT (poczta turecka) – stare bankomaty malowane na żółto i nowe na jasnoniebiesko. Pobierałem kilka razy i faktycznie prowizji nie było. Nie zawsze są w nich pieniądze.
Ziraat Bankasi – te są czerwone z białymi napisami. Za dużo ich nie było i jakoś nigdy z nich nie wybierałem kasy.
W Turcji często bankomaty różnych banków stoją obok siebie. Więc jeśli już musicie wybrać sprawdźcie wszystkie bo są różne prowizje. Ja tak zrobiłem pierwszego wieczoru na spacerze w bankomatach przy promenadzie. Sprawdziłem we wszystkich jakie są prowizje i ostatecznie wybrałem w tym gdzie była najniższa.