A co do reszty:
Jak już będziecie w okoliczy Szibenika to nie ma sensu jechać na rafting po cetinie. To za daleko. Trzeba liczyć się z tym że od Trogiru do Makarskiej i dalej w sezonie droga to jeden wielki korek z niewielkimi przerwami.
Będac z okolicy Szibenika trzeba odwiedzić Szibenik (dla mnie starówka to magia), moze Zadar z okolicą (Nin), może Pag, jak nie będzie pogody albo bedzie za ciepło to Paklenica.
Można tak celowac z wycieczkami żeby wracając wpaść na wieczór do Primosten i tam na starówce zjeść kolację.
Co do Krka to ja bym się wahał. Już lepiej popłynąć na Kornaty (jak macie kasę, przy 7 osobach to juz trochę kosztuje).
A co do wodospadów to lepiej będąc blisko Dubrownika pojechac sobie do bośni na wodospady Kravica (zwłaszcza gdy będą wielkie upały)
Dla mnie dyskusyjan jest sprawa zwiedzania Splitu i Trogiru "po drodze". Jeszcze Split po drodze by się dało ale jedno i drugie nie.
Myśle że najlepszy sposób na zwiedzanie tych miast to wyjechać tak wcześnei jak się da do Splitu, zwiedzić centrum, potem pojechać do Salony, z tamtąd do jakiegoś Kasztelu i do Trogiru a zakończć dzień kolacją w Primostem. GDzies po drodze przerwa na kąpiel np na Ciovo gdzie jest sporo ładnych skalistych plaż od strony morza (nurkowanie)
No i samochód w Trogirze łatwiej zaparkowac od strony Ciovo, jednak liczcie się z korkiem na moście na Ciovo
Liczcie się z tym ze przejazd z Szibenika do Dubrownika bedzie bardzo męczący. Zastanowił bym się powążnie czy nie jechać "starą drogą" zwłaszcza w szczycie sezonu. W zasadzie jedyne co stracicie to widok cetiny w Omniszu ale to mozna nadrobic w drodze powrotnej.
A droga przez Szibenik-Drniś Sinij albo Szibenik-autostrada Długopole -Cista-Provo itd jest dobra i dosć pusta. Do tego okolice Sinj przypominają Plitwice i jedzie się częściowo w głębokich dolinach rzecznych więc nie jest tak gorąco.
W okolicach Dubrownika warto sobie na Dubrownik przeznaczyc 1/2 dnia jednego i jeden dodatkowy wieczór w mieście. Kto był Dubrowniku noca ten wie o czym piszę. Jeżeli macie paszporty dla wszystkich, warto wziąść zieloną kartę i pojechac do Bosni na wodospady Kravica i do Mostaru
i zobaczyć co tam jest po drodze. A jak starczy Wam czasu i macie to co powyżej to polecam wypad na cąły dzień do Boki Kotorskiej. Oj jest co zwiedzać. Byłem, widziałem, opisałem:
forum/viewtopic.php?t=10592&postdays=0&postorder=asc&start=31
forum/viewtopic.php?t=10592&postdays=0&postorder=asc&start=1