napisał(a) Aro_G » 28.08.2008 10:43
Na świeżo mogę podpowiedzieć po pierwszej wizycie w Chorwacji to, to że wszystkie miejscowości wymienione w powyższych postach są godne polecenia. Chociaż mieszane uczucia mam co do Sibenika, ale to moje odczucia i każdy może mieć inne.
Osobiście wybrałem Razanj na pierwszy raz. Doskonała baza wypadowa do Primosten, Trogiru, Splitu czy do wodospadów Krka. Mała mieścina nie zatłoczona, spokojna. Dwa sklepy, trzy knajpki. Jeśli chodzi o plaże, z reguły skaliste z wylanymi platformami betonowymi. Ale są też dwie takie które nazwałbym "grubo żwirowymi" jedna ok 30 mb linii brzegowej przy sklepie i apartamentach eMKa, a druga ok 100 mb lini brzegowej przy kanale "portowym". Niestety pomiędzy 11 - 21.08 były trochę zatłoczone.
Po wycieczkach do Primosten, Trogiru i Splitu. Zwróciłbym jeszcze uwagę na możliwość zakwaterowana w Primosten fajne miasteczko niezbyt tłoczne. Poszukaj na forum zapewne coś znajdziesz.
Co do Trogiru i Splitu, oczywiście miasta przepiękne ale już bardziej oblegane przez turystów i tym samym sporo zatłoczone.