Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sibenik - Trogir

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
holiday
Odkrywca
Sibenik - Trogir

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 21.01.2008 16:35

Witam!
Szukam na odcinku Sibenik - Trogir, miesca z bogatą i urozmaiconą linią brzegową, dzikimi zatoczkami oraz chociaż jedną plażą sprzyjającą dla rodzinki z małymi dziećmi. Wolę miescowości mniejsze, nie tak mocno zatłoczone. Licze na Was cromaniacy, Z gory dziękuję.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.01.2008 21:02

Pakostane.hr
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.01.2008 19:42

Primosten moim zdaniem jest godne uwagi.
kiwigirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiwigirl » 25.08.2008 14:08

a czy ktoś zatrzymywał się W SAMYM SIBENIKU ???

szukam namiaru na jakies niedrogei spanie (2 os)
karo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karo » 25.08.2008 14:24

W sobotę jechaliśmy z Trogiru do Szybenika, Primosten zwróciło naszą uwagę. Jest tam pięknie.
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 25.08.2008 15:36

Na odcinku Sibenik - Trogir nam podobał się Razanj - spokojna mieścinka w sam raz dla rodzinki z dziećmi.

Pozdrawiam
G.
mac67
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac67 » 28.08.2008 10:11

Dla małych dzieci? Wyborna jest Grebastica, 10 km od Szibenika na Primosten. Jeżdżę od 3 lat.Bezpiecznie i ładnie. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, mogę podać dobry namiar
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 28.08.2008 10:36

Witam,
choć tylko przejazdem - Grabastica to widok pogorzeliska po przejściu pożarów z lat ubiegłych.

Nie polecam ze względu na:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a może warto wziąć pod uwagę miejscowość Bilo:
Obrazek

pozdrav :papa: :hut:
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 28.08.2008 10:37

Mojej rodzince przypadła do gustu plaża w Marinie :)
Aro_G
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro_G » 28.08.2008 10:43

Na świeżo mogę podpowiedzieć po pierwszej wizycie w Chorwacji to, to że wszystkie miejscowości wymienione w powyższych postach są godne polecenia. Chociaż mieszane uczucia mam co do Sibenika, ale to moje odczucia i każdy może mieć inne.
Osobiście wybrałem Razanj na pierwszy raz. Doskonała baza wypadowa do Primosten, Trogiru, Splitu czy do wodospadów Krka. Mała mieścina nie zatłoczona, spokojna. Dwa sklepy, trzy knajpki. Jeśli chodzi o plaże, z reguły skaliste z wylanymi platformami betonowymi. Ale są też dwie takie które nazwałbym "grubo żwirowymi" jedna ok 30 mb linii brzegowej przy sklepie i apartamentach eMKa, a druga ok 100 mb lini brzegowej przy kanale "portowym". Niestety pomiędzy 11 - 21.08 były trochę zatłoczone.
Po wycieczkach do Primosten, Trogiru i Splitu. Zwróciłbym jeszcze uwagę na możliwość zakwaterowana w Primosten fajne miasteczko niezbyt tłoczne. Poszukaj na forum zapewne coś znajdziesz.
Co do Trogiru i Splitu, oczywiście miasta przepiękne ale już bardziej oblegane przez turystów i tym samym sporo zatłoczone.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2008 10:53

Skoro jesteś zdecydowany na ten odcinek to chyba prościej zdać się na własny gust i jechać wzdłuż wybrzeża do momentu aż coś szczególnie przypadnie Wam do gustu...ja w ten sposób raz zakotwiczyłem w Rogoźnicy...
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 28.08.2008 11:32

holiday napisał(a):Witam!
Szukam na odcinku Sibenik - Trogir, miesca z bogatą i urozmaiconą linią brzegową, dzikimi zatoczkami oraz chociaż jedną plażą sprzyjającą dla rodzinki z małymi dziećmi. Wolę miescowości mniejsze, nie tak mocno zatłoczone. Licze na Was cromaniacy, Z gory dziękuję.

Dodam jeszcze opcję zakwaterowania na wyspie Ciovo, 3-4 km od Trogiru, skąd można spacerkiem (na skróty krócej) udać się na całodzienną wycieczkę do Trogiru, skąd z kolei komunikacją miejską droga otwarta na Split czy Śibenik:
Obrazek

A teraz czekamy na Twoją opinię nt naszych propozycji.
My dyskutujemy sami dla siebie na Twój temat.

pozdrav :papa: :hut:
Ewel1977
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewel1977 » 28.08.2008 14:51

A ja polecam Grebasticę. Wrócilismy po 14 dniowym lenistwie na plaży w tej pieknej dolince. Bylismy z dzieciakami 3 i 4 letnimi. Bylo super a i widoczki piękne i łagodna plaża z drzewkami, które dawały cień. Naprawdę polecam. Mamy też super namiary na aprtament, który jest przystosowany dla dzieci.

Pozdrawiam
Ewelina
Krakus_z_Podgórza
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krakus_z_Podgórza » 01.09.2008 19:59

My rezydowaliśmy od 15-30 sierpnia w Vinisce (zjazd w Magistrali w Marinie i 7 km przez góry). Wioska lezy nad zatoczką o niemal idealnym kształcie litery "U", a w zasadzie kropli, bo zwęża się przy wylocie.
W centrum miejscowości żwirowa plaża, dno z płaskich niewielkich kamieni łagodnie opadające w kierunku bojek ograniczających strefę bezpieczeństwa. Wioska niewielka i spokojna (4 knajpki, 4 "markety").
Mało tu komercji i można zobaczyć nieco lokalnego folkloru (samochody bez rejestracji ale za to z głośną muzyką, miejscowa winiarnia itp).
Za 40 euro/dzień można znaleźć niezły apartament dla 4-osobowej rodziny, a przed i po sezonie nawet za 30-35 euro
ciciak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciciak » 01.09.2008 20:15

Ja też byłem w Vinisce od 16 do 25 sierpnia, bardzo spokojne miejsce. Polecam dla rodzin z małymi dziećmi. Szykuję troszkę szerszą relacje z tego pobytu, ale to może za tydzień-dwa. :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone