Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sibenik

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ewel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewel » 05.07.2009 13:25

A my, wyjeżdżamy o 18.00 z Oławy na Głubczyce. Czechy, Austria, Słowenia, może się spotkamy gdzieś na trasie. Toyota Avensis brązowa z CB i Mazda CX7. Do Chorwacji jedziemy po raz 9.
edziu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edziu » 05.07.2009 15:20

My jedziemy na trzy samochody RENAULT LAGUNA II Srebrna , Marcedes a trzeci to nie wiem. Dwa beda na Opolskich numerach ONA - Namysłów i OKL - Kluczbork , trzeci na Dolnoslaskich z Oleśnicy. Wszyscy mają CB - radia. Też pojedziemy chyba przez Głubczyce , Brno , Wiedeń , Graz , Zagrzeb.
Gollum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gollum » 08.07.2009 11:41

Szybenik to miasto na jeden dzień. Ale caly. Wspaniala Starówka, jeszcze wspanialsza katedra, widoki z twierdz...
Do stalego pobytu cokolwiek w okolicy, bliżej otwartego morza.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 08.07.2009 12:01

edziu - ziomalu jedź właśnie tak jak mówią Głubczyce , Brno , Wiedeń , Graz , Zagrzeb, fajna trasa, zawsze nią jedziemy i polecamy.
Przyjemnego pobytu w CRO pozdrawia ziom z drewnianego domu w Dobrzeniu :):)
00aneta00
Podróżnik
Sibenik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 00aneta00 » 10.07.2009 14:50

Polecam szczególnie jedną twierdzę na wodzie (za Sibenikiem, w stronę Zablace) .. śliczna!
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 12.07.2009 18:35

Też zdecydowanie polecam Sibenik na cały dzień - spokojnie pozwiedzać - zjeść obiadek wśród starych murów - poczuć klimat.
Może nie ma bardzo dużo do zwiedzania jak np w Splcie, ale to Sibenik urzekł mnie najbardziej. Ma to "COŚ" :D
Obrazek
Obrazek
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 13.07.2009 05:51

Mnie z kolei Sibenik aż tak nie urzekł (moze oprócz Katedry) chyba porzez swoją wielkosc. Wolałam Trogir, z tym ze byłam przed sezonem i było pustawo i nikt nie deptał sobie po piętach.
Na każde z tych miejsc starczyło mi ok 5 godzin intensywnego zwiedzania.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 13.07.2009 07:21

Mi Sibenik podobał się bardziej niż Split.
Gollum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gollum » 13.07.2009 07:32

szpecgos napisał(a):Ma to "COŚ" :D

Wlaśnie. Po Trogirze i Splicie sądzilem, że szybenicka starówka niczym nie zachwyci. A to wlaśnie ona byla najciekawsza. Bo prawdziwa. W Trogirze już niebawem będzie co dom to knajpa lub sklep, w Splicie nieco później, ale też. A Szybenik ma to coś co miala kiedyś lubelska starówka, zanim ją zaczęto na potęgę remontować. Ma swój klimat, dodatkowo wsparty polożeniem, z licznymi schodkami i opadającymi uliczkami.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne