Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sibenik camp Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BRS
Podróżnik
Sibenik camp Solaris

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 20.07.2010 15:41

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów przebywa aktualnie na Solarisie?
Chciałem zapytac czy dużo ludzi jest w tym sezonie?
Czy mieliście deszczowe lub pochmurne dni?
Czy dużo jest komarów?
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 23.07.2010 07:03

>Wyjezdzamy dzis, ludzi duzo , komarow nie ma ma jest tu 32 33 st. w dzien i okolo 26 27 w nocy
Etna75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etna75 » 24.07.2010 10:40

Może komarów nie ma ale ceny odstraszają
BRS
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 24.07.2010 11:59

Dzięki za odpowiedzi:)

Dlaczego ceny odstraszają? Czyżby było drożej niż rok temu??
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 24.07.2010 13:00

Etna75 napisał(a):Może komarów nie ma ale ceny odstraszają

To ze dla ciebie ceny sa odstraszajace nie znaczy ze dla wszystkich. Tego roku bylo (jest) wyjatkowo duzo ludzi rowniez Polakow. My jeszcze nie zdazylismy sie zwinac a juz nastepni czekali zeby zajac nasze parcele.

Cena parceli B jest 15,5 E ale jesli jest sie ponad 10 dni w rachunku policza po 12 E.
Etna75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etna75 » 24.07.2010 14:05

To chyba widzieliśmy nie te same cenniki albo myślimy nie o tym samym campie
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 24.07.2010 18:34

Ja mowie o campie Solaris kolo Sibenika. I wiem co mowie bo dzis wlasnie dotarlem z tego kampa do domu, piszac tego posta mam przed soba rachunek : osoba 7,5 E, parcela strefa B ktora kosztuje 15,5 E my dostalismy za 12 E bo bylismy ponad 10 dni, dziecko do lat 12 6 E. a moze ty mowisz o kampie FKK Solaris na Istrii bo taki tez istnieje , ale go nie znam bo nie korzystam z fkk.

Dla zainteresowanych moge skan rachunku wrzucic .
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 08.08.2010 21:32

Wróciłem wczoraj z solarisa i mała poprawka do poprzedniego posta. W strefie B są dwie ceny parceli. Po 12 Euro i 15,5 E. Przy parceli po 12 Euro jest tylko prąd a przy 15,5 Euro dodatkowo Internet i Sat. Nie ma żadnej zniżki przy 10 dniach pobytu, a jedynie przy pobycie minimum 14 dni liczą 1 dzień gratis. Wiem co mówię bo byłem na kampie 8 dni w strefie B i płaciłem 12 Euro za dobę. Tak w ogóle to jestem zadowolony z kampu jedynie co to może wkurzać totalny burdel z parcelami. Nie wszędzie są oznaczenia parceli i niektórzy, zwłaszcza Chorwaci, Czesi i Słowacy bezczelnie zajmują teren na którym zmieściłyby się przynajmniej 2 przyczepy lub kampery. Radzę też przy szukaniu parceli olewać teksty rozbitych po bokach bo dla nich zawsze są jakieś problemy. Wymyślają że nie ma już miejsca, że podobno rezerwacje a to tyko po to aby najlepiej nie mieć w ogóle sąsiadów w promieniu 20 metrów.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 08.08.2010 22:16

Nie wprowadzaj ludzi w blad, wystarczy recepcji upomniec sie o popust, ja odrazy spytalem czy dostaniemy rabat, pani spytala ile dni zamierzamy byc, powiedzialem ze ponad 10 wiec odpowiedziala ze rabat dostaniemy. W naszym przypadku obnizka polegala na tym co pisalem wczesniej, mielismy parcele w strefie B (123) z internetem TV i dostepem do wody i odplywu ktora kosztuje 15,5 nam policzyli po 12 euro.
grenio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grenio » 09.08.2010 09:04

Zgadza się
Ja przy płaceniu zapytałem nieśmiało o rabat - tłumaczyłem przy tym że mała parcela - i dostałem 10%
W tym roku to zatrzęsienie turystów na tym kempingu. Totalny burdel z parcelami. Pierw powpuszczali a później ludzie nie mieli się gdzie rozbić.
Niektórzy zajmowali 1.5 parceli - to byli albo Słoweńcy albo Chorwaci a niektórzy mieli 0,5 parceli
A tak po za tym witam i pozdrawiam kolego Marantz
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 10.08.2010 21:35

petr napisał(a):Nie wprowadzaj ludzi w blad, wystarczy recepcji upomniec sie o popust, ja odrazy spytalem czy dostaniemy rabat, pani spytala ile dni zamierzamy byc, powiedzialem ze ponad 10 wiec odpowiedziala ze rabat dostaniemy. W naszym przypadku obnizka polegala na tym co pisalem wczesniej, mielismy parcele w strefie B (123) z internetem TV i dostepem do wody i odplywu ktora kosztuje 15,5 nam policzyli po 12 euro.

Pisz od razu że wyprosiłeś rabat a nie, że to standardowa procedura.
Nie widziałem Niemca ani Holendra żeby targowali się o trzy Euro. I tak zostanie- Polak to w Europie klient drugiej kategorii. Ja zapłaciłem tyle ile chcięli bez robienia z siebie......
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 10.08.2010 22:13

Nikogo z siebie nie robilem pajacu, bylem tam 5 raz i od drugiego razu dostawalem rabat bez zadnego proszenia sie, spytalem z czystej ciekawosci a nie wypraszania o rabat, zwlaszcza ze placi sie przy wyjezdzie. Poza tym ty byles tam 8 dni wiec rabat ci nie przyslugiwal wiec zaplaciles tyle ile sie nalezalo.
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 10.08.2010 22:37

petr napisał(a):Nikogo z siebie nie robilem pajacu, bylem tam 5 raz i od drugiego razu dostawalem rabat bez zadnego proszenia sie, spytalem z czystej ciekawosci a nie wypraszania o rabat, zwlaszcza ze placi sie przy wyjezdzie. Poza tym ty byles tam 8 dni wiec rabat ci nie przyslugiwal wiec zaplaciles tyle ile sie nalezalo.

hahaha "spytałem z czystej ciekawości " ŻAŁOSNE
A tak poza to nie reaguję na takie epitety więc się nie wysilaj. Zapytaj z czystej ciekawości o rabat w sklepie może chleb taniej dostaniesz. :oops:
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 10.08.2010 23:27

Czytaj ze zrozumieniem, skoro napisalem ze 3 poprzenie razy mialem rabat wiec czemu mialem nie zapytac o to i w tym roku, ale widac ze zalosny czlowiek z Wloclawka ma klopoty z logiczym mysleniem .
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 10.08.2010 23:40

petr napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem, skoro napisalem ze 3 poprzenie razy mialem rabat wiec czemu mialem nie zapytac o to i w tym roku, ale widac ze zalosny czlowiek z Wloclawka ma klopoty z logiczym mysleniem .

Czytam ze zrozumieniem, niestety jeśli ktoś nie potrafi używać polskich znaków czego tu oczekiwać. Warszawka
Następna strona

Powrót do Kempingi