Witam Po Urlopie znajomych z Solarisa
A więc powiem tak, jako że trochę się przespałem i mogę napisać parę słów na spokojnie o tym campie.
Jako że wcześniej jeździłem na duże campingi na Istre spodziewałem się raczej tego samego po Solarisie jako że jest to jeden z większych campingów w tym regionie.
Jednak solarisem jestem trochę zawiedziony.
1. Tak jak już tu było wspomniane parcele na tym campingu to jakieś nieporozumienie, nie dość że w środkowej części campu nie są powyznaczane, to nawet tam gdzie są jakieś numeracje panuje totalna samowolka, każdy rozstawia się tak jak chce i tak jak mu wygodnie, jeden zajmie kawałek z namiotem a drugi wywali się z przyczepą+przystawka+daszek do przystawki (czy jak to się tam nazywa)+ Pawilon i do tego walnie sobie płotek dookoła zajmując na moje oko ze dwie parcele, ale każdy płaci tak samo. Obsługa nie radziła sobię chyba sobie nawet z ilością rezerwacji bo upychali gdzie się dało. Przypominało mi to trochę nasze Polskie pola namiotowe, gdzie jak przyszedł weekend i zrobiło się ciepło to na polach był taki ścisk że przysłowiowej szpilki nie było gdzie wcisnąć.
2. Co do łazienek to porównując je do tych które widywałem na istri nie są też za specjalne, oczywiście do czystości nie ma się co przyczepić bo są sprzątane dość często, jednak dwie z pośród chyba trzech przypominają trochę czasy Gierka (eh te żółte płytki),zdarzało się też że brakowało ciepłej wody, najlepsze jest to że np. na 8 kabin prysznicowych w pierwszej nie było ciepłej wody? Albo ciepła była w łazienkach męskich a w damskich zimna
3. Atrakcje dla dzieci hmmm tu za wiele nie znajdziemy przynajmniej na samym campingu (a może bardziej na plaży) dostępna jest jeden plac zabaw, chociaż do placu to mu daleko jest to coś w rodzaju domku ze zjeżdżalnią i urwaną huśtawką
Większy i fajniejszy plac zabaw jest zlokalizowany przy kompleksie hotelowym, jednak z campingu na pieszo to jakiś kilometr drogi,i nie wszystkim zwłaszcza dzieciom chciało się taki kawałek iść na nogach co w większości wypadków kończyło się tym że, braliśmy ciuchcię którą można się przemieszczać wzdłuż komleksu niestety ciuchcia do tanich nie należała 10kun za osobę + dzieci.
4. Obsługa też ogólnie nie zasługuje na pochwalę
Nie dość że chcieli nas orżnąć na jakieś 200zł przy płaceniu rachunku to jeszcze każdemu mówią to co chcą, jednym mówią że następna doba za którą się płaci zaczyna się po 24:00 a jak poszedłem płacić o godz 15:00 za camping to mówią że następna doba zaczyna się od 14:00 i bądź tu mądry.
Byłem też na parceli z internetem policzyli za parcele bez internetu tak że stratny nie byłem.
Ogólnie po campingu spodziewałem się trochę więcej, po przyzwyczajeniach z campingów na Istrii gdzie takie rzeczy jak tu opisałem nie miały miejsca, myślałem że będzie to dobre miejsce na urlop, jednak trochę się zawidłem.
Pisałem tu o campingu bo patrząc na cały kompleks solaris jest tam naprawdę dość przyjemnie, jednak wszystkie atrakcję znajdują się w pobliżu hoteli do których z campu jest około kilometra.
Jak tylko znajdę chwilkę to wrzucę fotki tego campu.[/b]