Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SHADOW OF THE MOON , czyli Metajna 2011.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 31.10.2011 20:29

""""po prawej w dole ludzie pływają .....

Obrazek"""""""

Czy mógłbym prosić o przesłanie tego zdjęcia w orginalnych rozmiarach na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dziękuje . Pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.10.2011 20:31

mahadarbi napisał(a):Silne lobby śląskie wciąż się powiększa...

Bo widzisz...my- Polacy lubimy tworzyć kliki...
Wiele do tego nie trzeba. :) :wink: :lol:
Jednym wystarcza wódka (prosty lud), innym kiełbasa wyborcza (u was w stolicy to tak prawie cała polityka siedzi) a jeszcze innym wspólne zainteresowania wakacyjne (to może dotyczyć absolutnie każdego. :) :wink:

W tym zakresie nie widzę podziału na regiony. :roll: :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.10.2011 20:36

Fatamorgana napisał(a):
mahadarbi napisał(a):Silne lobby śląskie wciąż się powiększa...

Bo widzisz...my- Polacy lubimy tworzyć kliki...

Czy ja wiem? Pozostałość po komunie jest wszędzie, w tym zakresie to i ja podziału na regiony nie widzę :wink:

Fatamorgana napisał(a):u was w stolicy to tak prawie cała polityka siedzi

Wolę nie tykać tego tematu. Drażni mnie bez względu na to, gdzie siedzi polityka :twisted: :wink:

Fatamorgana napisał(a):a jeszcze innym wspólne zainteresowania wakacyjne (to może dotyczyć absolutnie każdego. :) :wink:

I chyba chwała Bogu, prawda? :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.10.2011 20:44

Prawda, ale owa "pozostałość po komunie" bywa przydatna.
Dzięki niej jesteśmy tacy bardziej otwarci i szczerzy wobec nowo poznanych ludzi. I potem nas zagraniczni mają za bardziej ciepłych, gościnnych i serdeczniejszych, szybciej się dogadujących i kumplujących niż oni tam.
Nie jak zimni Angole, zachowawczy i dumni Francuzi, czy wyrachowani Niemcy.
Cóż, nawet wódka bywa lepsza w jednoczeniu ludzi niż polityka.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.10.2011 20:47

że my niby tacy friendly? i tacy co lubią wiedzieć wszystko o innych, żeby się móc lepiej i bliżej poznać??? czy cos mi się myli?
;)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.10.2011 20:54

Fata, nie, chyba nie do końca... Ja tam nie zauważyłam, żeby te nasze mentalne popłuczyny po komunie dobrze nam na otwartość mózgownic robiły. Zacietrzewiamy się, nasadzamy, spinamy pośladki za bardzo - oto moje obserwacje. Mało jednostek z wrodzonym luzem i spokojem, a jak są to albo uznane za inne, dziwne albo za świrnięte. Że smutne to? No, smutne, ale przyznać się do tego też nie przyznamy, bo taka nasza skrzywiona narodowość :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.10.2011 21:02

Pewnego słonecznego dnia tyle, że to niebył dzień tylko noc, a słońce świeciło po drugiej stronie globu, Ahmed leżąc w łóżku pod swoją kołdrą w różowe chrabąszcze, usłyszał pisk kota.
-Co jest???- Zapytał z wieśniackim akcętem Ahmed. Kiedy zobaczył że trolle dupczą mu kota. - Co wy tu kurwa robicie?? - Krzyknął i podniósł leżące nie opodal krzesło.
Po krótkiej wymianie słów... krzesłem, Trolle zawyły a z ich sutków popłyneło mleko. Oznaczało to najgorsze trolle przygotowały się do zadania ostatecznego ciosu.
Nagle coś hukło. To Mietek lokalny żul z Podmostowa Walną trolle butelką i wszystkie trzy padły na ziemię.
- Chodz za mną a opowiem ci całą prawdę o tobie.
Ostatnio edytowano 31.10.2011 21:06 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.10.2011 21:04

Aha, próba odciągnięcia uwagi od poprawienia zdjęć :wink:
Ostatnio edytowano 31.10.2011 21:21 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.10.2011 21:11

anakin napisał(a):Pewnego słonecznego dnia tyle, że to niebył dzień tylko noc, a słońce świeciło po drugiej stronie globu, Ahmed leżąc w łóżku pod swoją kołdrą w różowe chrabąszcze, usłyszał pisk kota.
-Co jest???- Zapytał z wieśniackim akcętem Ahmed. Kiedy zobaczył że trolle dupczą mu kota. - Co wy tu kurwa robicie?? - Krzyknął i podniósł leżące nie opodal krzesło.
Po krótkiej wymianie słów... krzesłem, Trolle zawyły a z ich sutków popłyneło mleko. Oznaczało to najgorsze trolle przygotowały się do zadania ostatecznego ciosu.
Nagle coś hukło. To Mietek lokalny żul z Podmostowa Walną trolle butelką i wszystkie trzy padły na ziemię.
- Chodz za mną a opowiem ci całą prawdę o tobie.

Rzeczywiście Głupie Opowieści... :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.10.2011 21:27

mahadarbi napisał(a):Fata, nie, chyba nie do końca... Ja tam nie zauważyłam, żeby te nasze mentalne popłuczyny po komunie dobrze nam na otwartość mózgownic robiły. Zacietrzewiamy się, nasadzamy, spinamy pośladki za bardzo - oto moje obserwacje. Mało jednostek z wrodzonym luzem i spokojem, a jak są to albo uznane za inne, dziwne albo za świrnięte. Że smutne to? No, smutne, ale przyznać się do tego też nie przyznamy, bo taka nasza skrzywiona narodowość :wink:

Ja nie mam na myśli prostej i nieokrzesanej klasy robotniczej, zacietrzewionego chłopa ze wsi, podejrzliwego górala itd, ale przeciętnego Polaka otwartego na świat i ludzi, który ma pojęcie o świecie, gdzieś był i potrafi się dogadać z obcokrajowcem- nie mając go za "burżuja, dzianego cwaniaka i zepsutego moralnie dziwkarza".

Mówię jak nas widzą obcokrajowcy u nas samych.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.10.2011 21:35

Ale ja też nie mam na myśli prostego chłopa czy nieokrzesanego chłopka-roztropka! Ja o inteligencji naszej mówię! O takich, którzy gdzieś byli, coś widzieli, czegoś niby się w światowych szkołach nauczyli, i o tym ich napompowaniu. Rzecz jasna jednostki mam na myśli, nie genaralizuję, bo nie mam do tego prawa. O tym, jak taki młody, zdolny jest postrzegany za naszymi granicami. Jako bufon, który wyrwał się w świat.

Kurczę, zaraz nas stąd wyrzucą... :lol:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.10.2011 22:40

Spoko, nie wyrzucą...
To też ludzie a poza tym, powiększamy im przecież temat, nie?

Każdy naród ma swoje wady- tak jak każdy człowiek.
Długo by wymieniać, ale faktem jest, że tak jak my wytykamy coś innym, tak i nam wytykają coś. I tak samo wytykają innym.
Do rangi standardu przechodzą kawały typu "siedzi Polak, Rusek i Amerykanin", ale i typu angielskiego, gdzie śmieją się z Niemców.

Mamy tu też tematy o Polakach w CRO ale i innych nacjach i ich zachowaniu (np. teraz hałaśliwi są już nie tylko Polacy- Czesi w CRO nas przebili...).
Ja niedługo w swej relacji przyłożę Włochom, Słoweńcom i żabojadom- zasłużyli... :lol: a co!
Jednak są takie rzeczy, które występują często tylko u nas, a przynajmniej w zdecydowanie większej ilości niż w innych nacjach, gdyż różnią nas pewne elementy kultury, obyczajów i obyczajowości a także podejścia do warstwy religijnej.
Z tych rzeczy ja zauważam od dawna: obłudę religijną (co innego w kościele a co innego w domu i na ulicy), udawanie pobożności a robienie draństw, wścibstwo - polegające na nadmiernym zainteresowaniu cudzym życiem i sprawami (tzw. zaglądanie komuś do łóżka czy portfela), permanentną zazdrość- zwłaszcza na gruncie materialno-sukcesowym, obnoszenie się z wyjątkowością swego narodu i jego tradycji, historii oraz religijności.
Także mamy nad czym popracować..
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.10.2011 22:52

Fatamorgana napisał(a):Spoko, nie wyrzucą...
To też ludzie a poza tym, powiększamy im przecież temat, nie?

No nie wiem... Czasem mam wrażenie, że się nadmiernie irytują :wink:

Fatamorgana napisał(a):Ja niedługo w swej relacji przyłożę Włochom, Słoweńcom i żabojadom- zasłużyli... :lol: a co!

I słusznie :lol: Jak się komuś należy, to trzeba! Bez względu na rejon :lool:

Fatamorgana napisał(a):Także mamy nad czym popracować..

Oj, i to baaardzo! Przykłady podane przez Ciebie można mnożyć. Przewrażliwieni na swoim punkcie, zakompleksieni, zapalczywi w swych jednostronnych poglądach etc. Nie ma narodu idealnego zapewne, ale od swojego podwórka powinniśmy. Idealnym przykładem jest nasze zachowanie w Cro chociażby. Temat-rzeka. Brudna, cuchnąca i nie do oczyszczenia :twisted:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.11.2011 21:57

Obojętnie co się dzieje ...... karawana idzie dalej :)

Poranek jak zwykle, niby spokój, ale nie do końca ....

wszędzie mewy.... a może to sępy tylko takie "zmewione"?

Obrazek

na wodzie też

Obrazek

ale jak koło mojego dziecka zaczęły pływać i oblizywać się ....

Obrazek

O, nie!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Jedziemy .... gdziekolwiek .....
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 01.11.2011 22:02

Czyzby "Ptaki" Hitchcock`a ??

;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

SHADOW OF THE MOON , czyli Metajna 2011. - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone