Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SHADOW OF THE MOON , czyli Metajna 2011.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 14.10.2011 07:44

Krystof napisał(a):Anakin, na wodzie widać, że wiatr ja smyra wielce ... a żadnych żagli? mieszka tam jakiś windsurfing?
nie, nie żebym chciał tam jechać - po co - tak tylko pytam, K.

Windsurfingi są, ale chyba niewidzialne, ja osobiście nie widziałam ani jednego, może nocą wyłażą. Istnieją jednak mapki, na których zaznaczono ich występowanie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.10.2011 07:46

Krystof napisał(a):SORRY ZA PONIŻSZY OT

i w sumie już nieaktualne ...
zajrzałem do cennika Campingu Simuni ... dorosły 10,5 + dziecko 7,5 + parcela ok 18 ... + podatek meldunkowy ... wszystko oczywiście w euro ... czyli za moją rodzinę grube 60 euro za dobę?

albo ja nie umiem korzystać z cennika, albo kogoś popaprało :evil:

za 28 mam camping, a za 55 euro znalazłem domek we Włoszech na surfcampie, oj, długo się nie zobaczymy Chorwacjo ...

1. temat już był poruszany na forum, camp nie jest dla tych, którzy chcą wydać mniej, tylko dla tych którzy chcą na nim mieszkać ...
2. nie wszyscy muszą do Chorwacji ;)

helen napisał(a):Windsurfingi są, ale chyba niewidzialne, ja osobiście nie widziałam ani jednego, może nocą wyłażą. Istnieją jednak mapki, na których zaznaczono ich występowanie.

albo ..... ostatni raz widziano ;)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.10.2011 07:53

1. temat już był poruszany na forum, camp nie jest dla tych, którzy chcą wydać mniej, tylko dla tych którzy chcą na nim mieszkać ...

zdaje się jednak, że to dotyczy tylko Chorwacji ... ale ok - jesteśmy na forum cro.pl
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.10.2011 07:58

helen napisał(a):
Krystof napisał(a):Anakin, na wodzie widać, że wiatr ja smyra wielce ... a żadnych żagli? mieszka tam jakiś windsurfing?

Windsurfingi są, ale chyba niewidzialne, ja osobiście nie widziałam ani jednego, może nocą wyłażą. Istnieją jednak mapki, na których zaznaczono ich występowanie.

a bo one są bardzo szybkie ;@)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.10.2011 08:08

Krystof napisał(a):zajrzałem do cennika Campingu Simuni ... dorosły 10,5 + dziecko 7,5 + parcela ok 18 ... + podatek meldunkowy ... wszystko oczywiście w euro ... czyli za moją rodzinę grube 60 euro za dobę?

albo ja nie umiem korzystać z cennika, albo kogoś popaprało :evil:

Są tańsze kempingi...... i na Pagu ...... i w Chorwacji :idea:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.10.2011 08:10

helen napisał(a):

Dużo wiatru widziałem w tym roku w okolicach Ninu.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 14.10.2011 08:15

Krystof napisał(a):

zdaje się jednak, że to dotyczy tylko Chorwacji ... ale ok - jesteśmy na forum cro.pl

No niekoniecznie.... to typowy camp-moloch, z udogodnieniami i para-udogodnieniami (czyli czymś, co tak naprawdę nie pomaga, ale jest w ofercie i na wyposażeniu, więc podnosi prestiż i...cenę).
Takie campy to elita i są masowo uczęszczane w każdym kraju.
Widocznie nadal istnieje wielu ludzi, którzy znajdują przyjemność a przynajmniej nie znajdują nieprzyjemności w obcowaniu z taką masą ludzi, jaka się tam ładuje....

Poza tym, czasami w danym rejonie takie kampy zajmują najatrakcyjniejsze odcinki wybrzeża czy innych miejsc (mają lepiej zagospodarowane plaże, jeziora, baseny itp.).

A to kosztuje.

anakin napisał(a):
Pokazywaną już przeze mnie drogą:

Obrazek

Trzeba minąć kilka dziwnych drzew:

"Fajne",nie? :twisted:
Nie radzę wracać tamtędy po zmroku,bo gdyby was taka gałązeczka smyrnęła po twarzy.......Na 99 % mogłoby się.............ulać. :roll:

Ale fajny zakręt!
Uwielbiam takie podjazdy, zwłaszcza jak w baku zaczyna rezerwa świecić.... :lol: 8O :roll: :twisted: (dojadę na szczyt górki, czy stanę bo paliwo spierniczy w dół baku?)

Drzewka, no cóż...z lekka upiorne. Takie około cmentarne, nie?
:)
Ostatnio edytowano 14.10.2011 08:21 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 14.10.2011 09:35

anakin napisał(a):Dwa "w kupie":
Obrazek

Jakieś takie podobne, z chorągiewką, dopiero co widziałem, gdzieś. 8O

pzdr :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.10.2011 11:17

Skoro zostałam w łaskawości niezmiernej dopuszczona do kontynuacji - to niestety ;) trzeba się zabrać w końcu, bo za chwilę czas zatrze wspomnienia ;) i nic nie przeczytacie :)

Ale spokojnie - nie lekajcie się, pamięć na swoje nieszczęście mam niesamowicie dobrą, a tego co się tam wydarzyło ..... szybko nikt z naszej ekipy nie zapomni :)

Aaaaaaaaaaaaaa no i ta nowa klawiatura ;) muszę ją przetestować :)
(przy okazji jakby ktoś chciał wiedzieć ile kosztuje naprawa laptopa po zalaniu go kawą ... służę informacją.... )

Czyli - dzień wyjazdu ... w końcu....
elastyczny dzień, bo sami sobie urlopy dajemy .... ;)
Wszystko idzie zgodnie z planem - babcia z dziadkiem przyjeżdżają (jakk zwykle) dwie godziny spóżnieni po dzieci, Jur woli pracę niż pakowanie, ja nadal nie wiem, czy będę miała gdzie spać .... (dobrze przynajmniej, ze "pan kibelkowy" załatwił sprawę - przynajmniej będzie się gdzie umyć ... bo jeden prysznic na 12 osób to trochę mało :) )

Zamiast pakować się - siedzę na cropli i przyszywam igłą cieniuśką jak ze zdjęć MariuszaW i taką samą nitką - kryształki swarovskiego do bransoletki :)
no cóż ... najważniejsza jest logistyka :) i .... spokój :)

Dobrze wiecie, że czego jak czego - ale szczęścia to mi nie brakuje, więc na wieczór już jest wszystko gotowe.
Auto mniejsze niż zwykle - zapakowane pięknie, nie wyglądamy jak uchodźcy, najstarsze dziecko oddane w depozyt babci ;)

Plan nadal działa ;) - wyjazd z dwugodzinnym poślizgiem :) ostatnie zamówienia metajniane zrealizowane.
Ale generalnie luzik ... przecież jedziemy na wakacje :)

Jazda :)

Węgry nocą :) po raz pierwszy od lat przesypiam je całe - mam przecież kierowcę ;)

Po siedmu godzinach spokojnej jazdy - kawa na granicy wegiersko-chorwackiej :)
I tu przydało się to nasz 2godzinne opóźnienie - kawa o 4tej rano inaczej smakuje niż o 2giej :)

Zmiana kierowcy i rura...............
dosłownie ....
co chwilę Jur jęczy:
- wolniej......a może tu sa jakieś ograniczenia ....?
- jakie ograniczenia?????????????????????? na autostradzie???????? 8O
- no to dlaczego ich wszystkich wyprzedzasz???
- no co ja mogę? docisk na dachu, kształt opływowy, przecież nie będę inżynierowi praw aerodynamiki i takich tam tłumaczyła, jedziemy pod wiatr to jedziemy a nie wleczemy się :)

Wakacje, chorwacja a temperatura jak widać .....

Obrazek

a nawet mniej ....

Obrazek

Dojeżdżamy tam, gdzie chcieliśmy, widzimy takie cuś .....

Obrazek

i takie ....

Obrazek

a nawet .... pierwszy cień.......... czyli zaczyna się "przygoda" ....

Obrazek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.10.2011 11:24

Jacek S napisał(a):

samego wiatru, czy z użytkownikami? :@)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 14.10.2011 11:41

Krystof napisał(a):
Jacek S napisał(a):

Surfingi regularnie latały w lipcu między Tkonem a Biogradem. Deczko poniżej Pagu. :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.10.2011 11:43

Krystof napisał(a):
Jacek S napisał(a):

W komplecie.
Gdzieś w tym miejscu jest camp prawie w całości zapełniony amatorami ślizgu (niestety nie pamiętam nazwy).

Pozdrawiam
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.10.2011 11:58

BeJur napisał(a):...... czyli zaczyna się "przygoda" ....

Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda,
      Świat jest piękny, czy to znasz?
      ... :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.10.2011 12:00

nero napisał(a):      Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda,
      Świat jest piękny, czy to znasz?
      ... :wink:

a jak myślisz? ;)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.10.2011 12:00

Jacek S napisał(a):Gdzieś w tym miejscu jest camp prawie w całości zapełniony amatorami ślizgu (niestety nie pamiętam nazwy).

dość precyzyjnie to pokazałeś ;@))) dzięki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

SHADOW OF THE MOON , czyli Metajna 2011. - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone