Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sezon 2021 - kempingowo

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2021 18:28

alula napisał(a):Dziękuję za odpowiedź. Właśnie zastanawiałam się jak działa system rezerwacji, czy wszystkie parcele są rezerwowane czy jednak zostawiają część luzem, dla przyjezdnych z niespodzianki. To próbujemy dużych. Cel Valkanela

Valkanela bardzo dobry wybór.
Syn znajomych był dwa razy - raz w lipcu, potem w sierpniu.
Miejsca pod namiot bez rezerwacji znalazł bez problemów.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 24.08.2021 09:01

Mam pytanko. We wrześniu będę podróżował po dalmatyńskim wybrzeżu CRO ,rowerkiem. Planuję nocować na campingach. Niepokoi mnie , że prawdopodobnie (COVID) będąc w pojedynkę będę musiał opłacić parcelę . Dla jednej osoby bez auta byłoby to bardzo nieopłacalne. Może ktoś opłacał lub widział miejsca nieparcelowane, a jeśli tak to jako kwota wchodzi w rachubę. Proszę o info na forum lub PW. Z góry dziękuję.
GAJUS
Oczywiście mogę jeszcze bezpośrednio zwrócić się z zapytaniem do konkretnego campu.

Faktycznie wystarczyło trochę więcej poczytać żeby ustalić, że na większości campów w sezonie 2021 są miejsca nieparcelowane. Niemiej jednak jakby ktoś chciał coś dodać to chętnie skorzystam.
Nie ma to jak samemu zdać sobie pytanie i samemu sobie odpowiedzieć przy wykorzystaniu szacownego forum. Pozdrawiam serdecznie wszystkich campingowców, z roku na rok jest coraz mniej informacji w tym temacie.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 24.08.2021 12:22

Z tego co pamiętam, nie jesteś debiutantem na kempingach ;) dlatego trochę mnie zdziwiło to pytanie i szukałem informacji jakoby nie można było się rozbijać na części nieparcelowanej, bo tak zrozumiałem twoje obawy.

Jak już napisałeś na większości kempingów są takie obszary i być może będą zalecane minimalne odległości od namiotów, ale myślę że nie powinieneś mieć żadnego problemu ze znalezieniem miejsca.

Życzę udanych wakacji :)
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 05.12.2021 18:34

Zbliża się koniec roku. Chciałbym coś napisać do campingowców. Ten temat staje się niszowy, wzbogaciliśmy się wybieramy wygodę apartamentów . I słusznie wg mnie ponieważ ceny na campach w CRO bardzo wzrosły. W roku 2021 we wrześniu podróżując po CRO rowerem odwiedziłem kilka campów. Za 1 osobę +namiot średnio płaciłem ok 15 euro ( wrzesień poza sezonem ) Uważam że to sporo z porównaniu z innymi latami. Jak ktoś jedzie z kamperem to zapłaci więcej niż za apartament. ( w przeliczeniu na 1 osobę). Nic się nie zmieniło na campach w CRO wszędzie są miejsca nieparcelowane. Można znaleźć niedrogie campy np. w Slano K. Dubrownika na camp Rogac zapłaciłem tylko 7 euro. A tak w ogóle to w czasie 15 dniowego pobytu nocowałem w większości interiorze ( miałem ze sobą saperkę).
Gajus
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 06.12.2021 14:05

Ja zaobserwowałem coś innego. Kempingi są bardzo oblegane i w sezonie coraz trudniej znaleźć dobre miejsce bez rezerwacji, więc widzę tendencję raczej odwrotną. Czy podrożało? Pewnie tak, jednak kwatery również, choć podobnie jak w przypadku kempingów są wyjątki. Zauważyłem także, że w Chorwacji kempingi cały czas się zmieniają. Spora liczba tych większych jest parcelowana, sanitariaty na wysokim poziomie, budują baseny, place zabaw czy inne dodatkowe atrakcje i niestety coraz więcej miejsca zajmowane jest przez mobildomki, przez co kempingi tracą nieco na swym charakterze.
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 10.02.2022 21:41

SingSing74 napisał(a):Ja zaobserwowałem coś innego. Kempingi są bardzo oblegane i w sezonie coraz trudniej znaleźć dobre miejsce bez rezerwacji, więc widzę tendencję raczej odwrotną. Czy podrożało? Pewnie tak, jednak kwatery również, choć podobnie jak w przypadku kempingów są wyjątki. Zauważyłem także, że w Chorwacji kempingi cały czas się zmieniają. Spora liczba tych większych jest parcelowana, sanitariaty na wysokim poziomie, budują baseny, place zabaw czy inne dodatkowe atrakcje i niestety coraz więcej miejsca zajmowane jest przez mobildomki, przez co kempingi tracą nieco na swym charakterze.

Zależy jak definiujemy camping, czy bliżej pola namiotowego, gdzie poza recepcją i sanitariatami nie ma wiele więcej infrastruktury, a większość terenu wypełniają namioty, czy jako kompleksy z wieloma basenami, restauracjami, kortami tenisowymi, boiskami, a z miejsc noclegowych - głównie z domkami.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 13.02.2022 19:44

Kemping to kemping , czyli miejsce gdzie można rozbić namiot , postawić przyczepę lub kampera ....nie wiem od kiedy ,ale rzeczywiście tendencja jest taka ,żeby te miejsca wypełniać takimi "hybrydami" jakimi są domki . Potrosze rozumiem właścicieli kempingów , bo do domków ludzie przyjeżdżają na dłuzszy okres czasu , natomiast przyczepa czy kamper wpadnie na 3-4 dni i tyle go widzieli . Jako "starego" harcerza wkurza mnie to , ale cóż świat idzie do przodu , ludzie stają się wygodniejsi ... :wink:
Klaudii24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klaudii24 » 28.03.2022 14:12

Hej. Kemping dla początkujących? Co warto wiedzieć? Trzeba się jakoś specjalnie przygotować?
+ Czy myślicie, że to kompletnie inna forma odpoczynku? Chciałabym się jakoś oderwać :P
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 29.03.2022 08:21

Kompletnie inna to raczej nie. Śpi się gdzieś indziej i tyle ;) Jeden to lubi, inny sobie nie wyobraża.
Tu masz dwa ciekawe wątki:
dlaczego-camping-t25688.html?hilit=dlaczego
campingowe-patenty-i-caravaning-t14321.html
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Sezon 2021 - kempingowo - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies