napisał(a) luk006 » 29.02.2024 20:37
A więc dotarłem niemal na koniec naszego forum
. Choroba, ostatni post z 2020 roku, świadczy o tym, że miejscowość nie cieszy się zbytnim powodzeniem. Ale wiedziałem w co się pakuje. Zdecydowanie wolę spokojniejsze mieściny, a nawet wiochy
. Szał Makarskiej, czy Baśkiej, zgiełk, hałas, ocieractwo, to zdecydowanie nie dla mnie. To mam na codzień...
Co mnie przekonało? Wioska wygląda na bardzo urokliwą, ale w momencie, gdy zobaczyłem w necie zdjęcia wykonane w "szczytowych" miesiącach, czyli w lipcu i sierpniu z plażą i ilością osób na niej, gębula mi się roześmiała od ucha do ucha
i w ostateczności mnie to przekonało! Jak naprawdę będzie? Przekonam się osobiście za niespełna 5 miesięcy.
Do tego czasu, jeśli ktoś mógłby coś jeszcze dorzucić do tego wątku, będę bardzo wdzięczny. Będę po wschodniej stronie półwyspu i zauważyłem, że są tam dwie nowe knajpki, a w zasadzie bistro (Kjara) + knajpka (Choice Beach)? Był ktoś z Was tam? Opnie w necie, cakiem niczego sobie. Do tego obok bistro jest chyba jakaś budka z owocami i warzywami. Czy jest gdzieś jeszcze jakiś stragan? Może gdzieś w centrum, obok jedynego marketu "Ribola"? Ewentualnie może ktoś podpowie, gdzie można kupić świeżą rybkę, oliwę lub jakiś miejscowy destylacik, tudzież winko? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Oczywiście jeśli uda się pojechać i wrócić, obiecuję garść świeżych, szczegółowych informacji
.