draka napisał(a):Ja byłam w zeszłym roku w Sevidzie i ... nie polecam. Jak ktoś już wspomniał zejścia do wody dosyć strome i śliskie. Z małymi dzieciakami to niestety jest problem, za każdym razem trzeba było wprowadzać i wyprowadzać dzieci do wody. Fakt jak ktoś lubi ciszę i spokój to odpowiednie miejsce. Wieczorami na plaży ciemno ( nie ma latarni ) więc spacer kiepski.Oświetlona jest tylko główna droga przez wioskę .Tak naprawdę to o godz. 22 zamiera tam życie i chyba wszyscy idą spać. Brak na plaży koszy na śmieci , co niestety jest problemem. Przy głównej drodze duże kontenery ( metalowe) na śmieci ( często nie opróżniane kilka dni a w takiej temperaturze to koszmar przejść koło takiego śmietnika). Ogólnie wszystko robi wrazenie zaniedbanego. Droga do sevidu dość stroma i kręta, ale da się przeżyć zjazd i wjazd. Choć zdarzają się niebezpiecznesytuacje , gdy nagle zza zakrętu wyjeżdza auto a Ty nie masz pobocza aby się schować , więc trzeba się cofać do jakiejś zatoczki. Reasumując - widoczki ładne ( ale w CRO wszędzie pięknie), plaże jak dla mnie nieciekawe, jako miejscowość turystyczna moim zdaniem zaniedbana... baza wypadowa ok - do Trogiru, wodospady KRKA.
Ja po raz drugi na odpoczynek do Sevidu się nie wybiorę i nikomu nie będę polecać , ale jak ktoś na forum napisał - każdemu odpowiada coś innego.
Ale życzę przyjemnych i udanych wakacji.
Ciekawa Reklama miejscowości Sevid. Pewnie koleżanka nie trunkowa.