napisał(a) cepter1 » 05.07.2013 19:37
Byłem w sevid w 2012r. Miejscowóść mała, połóżona na półwyspie. Z każdej strony morze,z jednej strony plaże bardziej skaliste i betonowe z drugiej łagodne zejście i żwir. Sklep tylko jeden mały market ale dobrze zaopatrzony, przy sklepie bar. W barze polecam piwo i kalmary, ceny takie jak w całej chorwacji. W markecie też nie było drogo cena wody mineralnej 1,5L(JANA) taka sama jak w konzumie w Trogirze, podobnie było z piwem.
Rano przy sklepie między 7 a 8 godz. stoi pan ze świerzymi rybami, kalmarami, i ośmirnicami. w zeszłym roku jeździł starym białym VW golfem II. Wieczorem od 19godz. przy sklepie stoi pan ze swojską rakiją, winem, oliwą z oliwek i warzywami- Polecam wino białe ma też czerwone, jego auto w zeszłym roku to citroen berlingo II kolor chyba niebieski. Przy plaży żwirowej jest też stoisko z pieczywem i warzywami "tesco". Miejscowość polecam tym którzy cenią sobie spokój i nie lubią tłoku na plaży. Woda bardzo czysta i ciepła miała 25-27 stopni w sierpniu sprawdzałem osobiście termometrem. Ja wynajmowałem apartament przy samej plaży, taras miał widok na plaże i morze-Polecam Rewelacja.