Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

sesja narzeczeńska i jakies tła do niej w okolicach Podgory

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.03.2009 00:39

Będziem robić sesję narzeczeńską na wyjezdzie majowym i już się zastanawiam nad klimatem...??
1.Drasnice, myślę że ta wioska ma swój klimat (raz tam tylko na chwilę wjechałem w południe),
2. Biokovo i Sv. Jura i ewent. Stara Podgora;
3.jakiś klimatyczny porcik, kafejka, ino gdzie...??
4....??
5....??

Moze ktoś pomoze w znalezieniu jeszcze jakichś fajnych miejsc w bezposrednim pobliżu...?? tak do kilku,kilkunastu km...??
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.03.2009 08:31

W Starej Podgorze jest piękny taras z fantastycznymi widokami vide moja relacja :D, na portach się nie znam w promieniu kilkunastu km, ale w Starim Gradzie na Hvarze jest też fajnie :D

Pozdrav :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.03.2009 09:40

Ogród botaniczny w Kotisinie (skręca się z drogi na sv. Jure). Nie byłam tam jeszcze, ale wybieramy się w tym roku :) Opcja warta rozważenia :)
Igrane (kilka kilometrów za Podgorą) - mała miejscowość, ale dosyć "fotogeniczna" - zwłaszcza jej wizytówka - górująca nad okolicą wieża kościoła.
Będąc na św. Jurku pamiętajcie, żeby koniecznie obejść szczyt dookoła (wzdłuż płotu za którym jest stacja przekaźnikowa). Jest tak urokliwy malutki kościółek, który pięknie prezentuje się na zdjęciach :)

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: sesja narzeczeńska i jakies tła do niej w okolicach Podg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2009 10:42

Bodzioch Marek napisał(a):Moze ktoś pomoze w znalezieniu jeszcze jakichś fajnych miejsc w bezposrednim pobliżu...?? tak do kilku,kilkunastu km...??

Tamte tereny to rewir Plumka, od maja do października, może Ania pomoże :lol:
Plumek
Cromaniak
Re: sesja narzeczeńska i jakies tła do niej w okolicach Podg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.03.2009 11:42

Janusz Bajcer napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):Moze ktoś pomoze w znalezieniu jeszcze jakichś fajnych miejsc w bezposrednim pobliżu...?? tak do kilku,kilkunastu km...??

Tamte tereny to rewir Plumka, od maja do października, może Ania pomoże :lol:

Marek ma lepsze oko do ludzi w plenerze :) Ja skorzystam potem z Jego doświadczeń :)

Parę dobrych pomysłów już tu padło.

Świetnym miejscem może być też latarnia w Sućuraju (prom z Drvenika coś ok. 12 kun za os.). Porcik fajny w Gradacu (ale to trzeba jechać do miasteczka i iść w stronę hoteli - tam jest taki miniaturowy porcik.

Igrane może być świetne ze względu na ukształtowanie terenu, jak i zrujnowane budynki :) Ale też jest tam parę kapitalnych domów w stylu rustykalnym - już odnowionych. Drasnice podobnie - sporo zrujnowanych domów, choć i tam sie już zmienia krajobraz :) Są jeszcze stare Drasnice (dokłądnie powyżej, nad magistralą), co ludzie myślą, ze to po wojnie takie ruiny. A to po trzęsieniu ziemi :) Stamtąd są świetne widoczki.

Można na łódce też parę zdjeć zrobić? Nie na łodzi, tylko takiej łódce z pagajami.

Knajpki klimatyczne są chyba w samej Podgorze. Wieczorem, kiedy palą się świece na stolikach jest fajnie...

Tu moje nieudolne próby (statywu mi sie dźwigać nie chciało...):

Obrazek
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.03.2009 12:51

no super, wiedziałem, że potencjał jest, ale że tyle tego...:)?? Plumek te stare Drasnice nad magistralą to jeszcze mają jakieś całe domy czy już totalna ruina...?? o łódce też myślałem i może się uda. Ten zachód piekny. Tak sobie mysle, koścółek na Sv Jurze to chyba lepiej z rana oswietlony...?? czy się mylę..??
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.03.2009 13:03

Bodzioch Marek napisał(a):no super, wiedziałem, że potencjał jest, ale że tyle tego...:)?? Plumek te stare Drasnice nad magistralą to jeszcze mają jakieś całe domy czy już totalna ruina...?? o łódce też myślałem i może się uda. Ten zachód piekny. Tak sobie mysle, koścółek na Sv Jurze to chyba lepiej z rana oswietlony...?? czy się mylę..??

Jeśli chodzi Ci o ściany, to ściany są - nie ma dachów najczęściej :)

Rano na sv. Jure słońce jest od strony lądu, nieco po prawej. Powinno być ciekawie, ale nie wiem, o której godzinie będziesz miał słońce na tyle wysoko, żeby już morze było ładnie oświetlone. Z drugiej strony - tam czasem lubi mocno powiac i być dosć chłodno :) W stosunku do temp. na dole.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.03.2009 13:13

Plumek napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):no super, wiedziałem, że potencjał jest, ale że tyle tego...:)?? Plumek te stare Drasnice nad magistralą to jeszcze mają jakieś całe domy czy już totalna ruina...?? o łódce też myślałem i może się uda. Ten zachód piekny. Tak sobie mysle, koścółek na Sv Jurze to chyba lepiej z rana oswietlony...?? czy się mylę..??

Jeśli chodzi Ci o ściany, to ściany są - nie ma dachów najczęściej :)

Rano na sv. Jure słońce jest od strony lądu, nieco po prawej. Powinno być ciekawie, ale nie wiem, o której godzinie będziesz miał słońce na tyle wysoko, żeby już morze było ładnie oświetlone. Z drugiej strony - tam czasem lubi mocno powiac i być dosć chłodno :) W stosunku do temp. na dole.
no widzisz o tych temperaturach nie pomyslałem,juz mam w głowie ogolny plan z gościem w hawajskiej koszuli...;) a ściany bez dachów jak najbardziej, byleby kup nie było..;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.03.2009 13:47

No... Między plażą, a Jurkiem jest jakieś... 10-15 stopni różnicy jak nic ;)

Tak sobie jszcze myślę... Moze dach jakiegoś budynku nad morzem byłby dobry?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.03.2009 15:17

Plumek napisał(a):No... Między plażą, a Jurkiem jest jakieś... 10-15 stopni różnicy jak nic ;)

Tak sobie jszcze myślę... Moze dach jakiegoś budynku nad morzem byłby dobry?
jak nie ma łózka i dach dobry... :lol: myslisz o takim czerwonym z ceglastej dachówki o zachodzie słońca...??;)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.05.2009 22:39

no i już pojutrze wymiatamy, widzialem dziś na webkamerce, lekkie zamglenie... byloby fajnie gdyby sie utrzymało. Pomyślałem również by wbrew zasadom zrobić sesję w godzinach południowych ( wezmę kilka lampek ), z lekkim zamgleniem, by na zdjęciach oddać żar z nieba i cykanie świerszczy...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.05.2009 06:16

Bodzioch Marek napisał(a):no i już pojutrze wymiatamy, widzialem dziś na webkamerce, lekkie zamglenie... byloby fajnie gdyby sie utrzymało. Pomyślałem również by wbrew zasadom zrobić sesję w godzinach południowych ( wezmę kilka lampek ), z lekkim zamgleniem, by na zdjęciach oddać żar z nieba i cykanie świerszczy...

Kolega jest romantyczny albo picer. Coś wychodzi mi na to drugie. Poczekamy jeszcze to kolega napewno się odkryje w tym temacie :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.05.2009 07:49

darek1 napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):no i już pojutrze wymiatamy, widzialem dziś na webkamerce, lekkie zamglenie... byloby fajnie gdyby sie utrzymało. Pomyślałem również by wbrew zasadom zrobić sesję w godzinach południowych ( wezmę kilka lampek ), z lekkim zamgleniem, by na zdjęciach oddać żar z nieba i cykanie świerszczy...

Kolega jest romantyczny albo picer. Coś wychodzi mi na to drugie. Poczekamy jeszcze to kolega napewno się odkryje w tym temacie :D
prywatna wycieczka po wątku "ile kosztuje wyjazd..." ??bo już tam nie zaglądam to teraz tutaj...?? cos cię boli..?? lepiej bys podrzucił jakis pomysl na miejsce i nie przenosił dyskusji

picer: potocznie: kłamca, oszust
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.05.2009 08:18

Proszę Bardzo - Plitvickie Jeziora, Starówka Trogiru, Starówka Dubrownika, Primosten tyle wystarczy
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.05.2009 08:26

darek1 napisał(a):Proszę Bardzo - Plitvickie Jeziora, Starówka Trogiru, Starówka Dubrownika, Primosten tyle wystarczy
dzięki Darku, ale czytaj ze zrozumieniem posty, w pierwszym prosiłem o bezposrednie sąsiedztwo Podgory
Następna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone