anjas napisał(a):A widzieliście plaże w miejscowości Lumbarda? Jeśli tak, to jakie odniosłaś wrażenie? Chodzi mi o piaszczystą plażę.....
Torac napisał(a):Ciekawi mnie Twój pogląd na Podobuće. Jesteś trochę oszczędna w słowach ale nic nie szkodzi
yskyerka napisał(a):Borak kusi strasznie, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć to zachwalane miejsce. Zdjęcia mnie oczarowały, a rzeczywistość....powaliła na kolana. Tam jest poprostu jak w raju. Pięknie, spokojnie, dla mnie bomba.
yskyerka napisał(a):4 sierpień
Zaczyna padać. Padać?? Co ja mówię - leje, ściana deszczu, ej co to? Grad. Jak to grad? W Chorwacji? W sierpniu? Nie możliwe. Nie? Proszę bardzo:
Kurcze, co się dzieje, kuchnia nam pływa, zalewa nas, nawet przez wysoki próg. Jesteśmy jeszcze w piżamach, wybiegamy z Jackiem na zewnątrz i miotłami zrzucamy wodę z tarasu w dół, nawet nie myślę że może podmyć dolną część domu, przecież jakoś ta woda spływać musi.
Jacek znajduje zatkany odpływ. Świetnie, ktoś był dowcipny. Uratowani. Mokrzy, z kilkoma siniakami od kulek gradowych możemy się wysuszyć
yskyerka napisał(a):Patrząc na pozostałe relacje na forum moja jest nudna i nijaka. Nic się u nas nie dzieje, nad czym bardzo ubolewam. I teraz zarzekam się, że w przyszłym roku chcę wakacje stacjonarne, bez Dubrownika po raz "enty", bez Korczuli tez po raz "enty" ale coś mi się wydaje, że długo tak nie usiedzę
Powrót do Nasze relacje z podróży