DarCro napisał(a):Jakby ktoś chciał mi towarzyszyć w kolejnej małej przygodzie, to zapraszam:
l
O ile zdążyłem poznać autora to"małe" będzie jak u Setha Godina
Już się tam zameldowałem
Pozdrawiam
Piotr
demi-duox napisał(a):DarCro napisał(a):Jakby ktoś chciał mi towarzyszyć w kolejnej małej przygodzie, to zapraszam:
rumunia-okiem-wampira-w-bagazniku-t41714.html
Kolejna mała, a koniec na Wielkanoc
nati69 napisał(a):A z innej beczki - czy dzieci ( 6 i 8 lat) tez obowiązują "skromne szaty" w trakcie wizyt w monastyrach i meczetach? Czy też u nich przejdą szorty i bluzki na ramiaczkach? (już widzę jak moja sześciolatka da sobie założyc spodnie za kolana w 35-stopniowym upale )
Pudelek napisał(a):nati69 napisał(a):A z innej beczki - czy dzieci ( 6 i 8 lat) tez obowiązują "skromne szaty" w trakcie wizyt w monastyrach i meczetach? Czy też u nich przejdą szorty i bluzki na ramiaczkach? (już widzę jak moja sześciolatka da sobie założyc spodnie za kolana w 35-stopniowym upale )
bluzek na ramiączka unikaliśmy w przypadku wchodzenia na Bałkanach do świątyń, natomiast krótkie spodenki (u mnie) nie przeszkadzały nigdzie poza jednym małym monastyrem w Czarnogórze (dostałem dresowe spodnie) oraz cerkwią patriarchalną w Belgradzie, gdzie baba zrobiła taką awanturę, że hej... dopiero po kilku minutach okazało się, że mają "ochraniacze" na kolana, ale pani najwyraźniej uznała, że wpierw trzeba z pyskiem
DarCro napisał(a):Zamiast epilogu, jeszcze trochę refleksji i podsumowań, także wizualnych.
Wydaje mi się, że tendencja mojego aparatu do rosnącej ziarnistości została ostatnio wzbogacona o nieustawianie ostrości.
I jedna ciekawa rzecz, która nie wiem czym wytłumaczyć. Zdjęcia obrabiam na dużym stacjonarnym monitorze i na nim jeszcze jakoś w miarę wyglądają.
A gdy przeglądam je potem na laptopie, wyglądają o wiele gorzej.
Nie wiem, może to kwestia różnych rozdzielczości…
W połączeniu z tym, że moje oczy zaczynają mieć kłopot z dobrym fokusowaniem na monitorze komputera, coraz więcej zdjęć wychodzi mi nieostrych lub przeostrzonych, jeśli próbuję cos korygować post factum.
DarCro napisał(a):Jeśli ten aparat kosztował 900 zł 6 lat temu, czy jest szansa, że dziś aparat tej klasy będzie kosztował powiedzmy 700 zł?! Hmm…
Lidia K napisał(a):Będziesz kupować aparat tej samej klasy?
DarCro napisał(a):Lidia K napisał(a):Będziesz kupować aparat tej samej klasy?
Raczej nie mam pieniedzy, aby wyjść poza to.
I potrzeby też nie mam, bo tak jak było na samym początku życia tego aparatu, to mi absolutnie wystarcza. Zobaczymy co życie przyniesie...
przepioor napisał(a):DarCro napisał(a):
Ten budynek w nowszej części miasta budzi nasze szczególne zainteresowanie. Wydaje się próbą skopiowania Białego Domu. To chyba jedyny kraj, w którym muzułmanie kochają Amerykę.
Mogę się czepnąć? Mnie to bardziej się widzi na Capitol
K2 napisał(a):Wydaje się więc, że nieprawidłowa pozycja najazdowa Piotra Żyły może mieć inne źródło niż fachowcy przypuszczają.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe