MWN napisał(a):przy -20 st. trzeba wypić flaszkę
argymir napisał(a):Mój pobyt w Ochrydzie też był najgorszy z tegorocznego wyjazdu po Bałkanach. Dwuletnia córka miała rotowirusa i musiała zaliczyć kroplówkę w ochrydzkim szpitalu.
kulka53 napisał(a):Myśmy właściwie też nie "zachłysnęli" się Ochrydą. We wrześniu w zasadzie nie było już widać "turystyczności" miasta, to zapisałbym na plus, ale rozczarował nas jak pamiętam brak takiej klimatycznej starówki ze starymi domami, której się spodziewaliśmy.
kulka53 napisał(a):W ogóle też nie pamiętam tego drewnianego pomostu pod skałami, to chyba jakiś pomysł ostatnich lat.
kulka53 napisał(a):Co do kwatery, to faktycznie ciężkie doświadczenie
Za 20 euro, 6 lat temu trafiliśmy na całkiem fajny jak na nasze wymagania apartament, takie małe mieszkanko na parterze willi tuż obok jeziora w nowszej części miasta, coś w stylu jak u nas wynajmuje się studentom.
kulka53 napisał(a):Zawsze fakt, że będziemy musieli poszukiwać kwatery, która będzie dla nas odpowiednia spędzał mi przed wyjazdem sen z powiek .
Na szczęście te czasy mamy już za sobą
kulka53 napisał(a):A może zmienisz zawód i zaczniesz pisać przewodniki?
DarCro napisał(a):argymir napisał(a):Mój pobyt w Ochrydzie też był najgorszy z tegorocznego wyjazdu po Bałkanach. Dwuletnia córka miała rotowirusa i musiała zaliczyć kroplówkę w ochrydzkim szpitalu.
No to przykra przygoda. A jakie warunki w szpitalu? Byliście ubezpieczeni jakoś czy na miejscu zapłaciliście?
DarCro napisał(a):Myślę, że przez te 6 lat, Ochryda podrożała.
DarCro napisał(a):jeszcze bardziej bym żałował, że nie jestem z rodziną
DarCro napisał(a):To subiektywny komentarz plus wtręty na tematy, które mnie osobiście interesują.
darek1 napisał(a):Kolego Kulka wogóle na forum nie widzę Lidii. Cóż, że się stało. Ferie zimowe, choroba czy kolega nie dopuszcza koleżanki do komputera. ???
kulka53 napisał(a):Gospodarz na to: a ile uważacie że powinna kosztować?
kulka53 napisał(a):Nie wyobrażam sobie podróży w pojedynkę.
Gdybym miał jechać gdzieś na wakacje sam, nie pojechałbym wcale
kulka53 napisał(a):Zauważyłem zdjęcie z początkowego quizu... obstawiałem Serbię, no a to Macedonia .
Na usprawiedliwienie dodam że przez PN Mavrovo tylko przejeżdżaliśmy główną drogą w mgle i mżawce .
Lidia K napisał(a): Każdy odcinek jest i okraszony zdjęciami i fabułą.
DarCro napisał(a):
Z tą "fabułą" to trzeba będzie się jednak zacząć ograniczać - ze względu na pracochłonność tego typu relacji - bo tu już niemal styczeń, a Albania jeszcze została. (Ze względów emocjonalnych, to powinienem był pobieżnie potraktować Macedonię raczej niż Albanię). No i czas zacząć przygotowywać się do kolejnych wakacji.
piotrf napisał(a):Tak sobie myślę , że pół roku to sporo czasu jest
Albania , to szczególne oczekiwana przeze nie część Twojej relacji , więc mam nadzieję , że jednak pobieżnie jej nie zrelacjonujesz
Pudelek napisał(a):co człowiek to inna opinia o mieście
Przez pół dnia mieliśmy szczęście i łaziliśmy niemal pustymi uliczkami
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe