Wg mnie drugi dzień podróży będzie dla Was mocno wyczerpujący. Sama jazda+granice+jakieś tankowanie+WC to realnie wyjdzie min. 15 h. Przez Serbię autostrada na całej długości, ale też słynna policja (my nie spotkaliśmy na 3 wyjazdy), jazda w nakazowej prędkości max. 130. Od Skopje do Albanii nie jechałam, może ktoś Ci tu da więcej informacji lub zajrzyj na forum Albania. Kosowo spokojnie możesz ominąć, a opłata to raczej 30 eur (to OC na Kosowo). Pamiętaj o zakupie wcześniejszym u swojego ubezpieczyciela zielonej karty, bo inaczej na każdej granicy będziesz kupować na dany kraj.betiglo napisał(a):Planujemy dojechać do Palić [na granicy węgiersko -serbskiej ] i tam nad jeziorkiem zanocować. Potem czeka nas jeszcze ok. 1000km .
betiglo napisał(a):Hej . Do wyjazdu jeszcze daleko ,bo wyjazd planujemy w sierpniu ........Sama nie wiem jak to wszystko zorganizować??? Może ktoś podsunie inne rozwiązanie na tegoroczne wakacje...
betiglo napisał(a):Chciałabym ,zeby mi jakiś cudowny ludzik poukładał to od a-do zet łącznie z noclegami po drodze i fajnym apartamentem przynajmniej we Vlorze lub ciut cuit nizej , bo ta Saranda słyszałam ,ze jest dużo droższa od wyżej położonych miejscowości.
betiglo napisał(a):
Do khml - widzę,ze zaplanowaliście tegoroczną podróż z trzema noclegami .Trasa SH 20 to podobno piękna trasa widokowa,ale na jakiś samochód terenowy....My się wybieramy trzema osobówkami.
betiglo napisał(a): Chciałabym ,zeby mi jakiś cudowny ludzik poukładał to od a-do zet łącznie z noclegami po drodze i fajnym apartamentem przynajmniej we Vlorze lub ciut cuit nizej , bo ta Saranda słyszałam ,ze jest dużo droższa od wyżej położonych miejscowości. W Albani nie zamierzamy gotować [bo tanio na miescie] więc część z nas szuka tańszej miejscówki.
Moze ktoś ma już sprawdzone kwatery ,i może coś polecić ,bo na bukinngu słabo -większość w możliwych cenach i tylu pokojach porezerwowana...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe