Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro z czterolatkiem

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madziaimaciek
Cromaniak
Cro z czterolatkiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 12.07.2014 16:17

Witam serdecznie. W przyszłym roku chcemy zabrać do Cro swoją pociechę, ciągle zastanawiamy się nad odpowiednim miejscem. Dodam ze jedziemy ze Szczecina i zastanawiamy się na gdzie jechać.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 12.07.2014 17:28

Hej.
Ja w 2012 roku byłem właśnie z czteroletnim synkiem w Tucepi w kwaterze nad samym morzem na ul. Kamena. Dosłownie z kwatery przechodziło się przez spacerniak wzdłuż morza o szerokości ok 6-7m i było zejscie na plaże. Właściciel prowadzi na dole budynku knajpke, dodatkowo udostępniał na dole garaż na różnego rodzaju "sprzety plywackie" dla maluchów m.in. pompowanych krokodyli było z 6, materace, kółka, pływaczki, pontony, etc. więc nie trzeba było tego nigdzie nosić. Ja miałem maly pontonik, krokodyla i pare innych pompowańców więc latałem co chwile do garaż na podmianke, żeby synka zadowolić :). Kolejny atut to to, że kwaterka jest oddalona od centrum nie ma nocnego zgiełku, muzyki.
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 12.07.2014 17:31

Rok temu wtedy z 3 latkiem bylismy w miejscowosci Lokva Rogoznica, obok Omiš, w tym roku z 4 latkiem bardziej objazdowo: Murter, HVar, polw. Peljesac.
Gdziekolwiek nie pojedziesz bedzie pieknie :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.07.2014 17:32

Jak w reklamie WBK z Kevinem.
Jedź, dokąd chcesz.
I tak warto.
Romi5555
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romi5555 » 13.07.2014 14:44

Tylko nie szukaj na siłę piaszczystej plaży jak to robią niektórzy z małymi dziećmi. Plaża z przyjemnymi kamykami jak w Tucepi czy Podgorze to idealna sprawa dla małych dzieci i przejrzystość wody nieporównywalna. Ja tak jak Bubek74 dwa lata temu zastosowałem taki sam wariant z dwulatką. Warunek był jak najbliżej morza i to z małym dzieckiem był priorytet a w praktyce okazał się bezcenną wygodą. W każdej chwili można podejść do apartamentu po coś o czym się zapomniało (a przy okazji przynieść sobie zimne piwko z lodóweczki :D ) W tym roku zastosowałem taki sam wariant z tą różnicą że dwulatką jest obecnie czterolatką :D
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 13.07.2014 16:08

michaga napisał(a):Rok temu wtedy z 3 latkiem bylismy w miejscowosci Lokva Rogoznica, obok Omiš, w tym roku z 4 latkiem bardziej objazdowo: Murter, HVar, polw. Peljesac.
Gdziekolwiek nie pojedziesz bedzie pieknie :mrgreen:

Na hvar trochę za daleko byliśmy i tam jest moje miejsce za ziemi ale długa droga ale zgadzam się wszędzie jest ppięknie
miska777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miska777 » 13.07.2014 23:42

Jestem z czterolatka w Podgorze, polecam. Odradzam szczerze Brele i Baska Voda. Zwlaszcza Brela moje dzieci "wykonczyla", zaserwowalam im zwiedzanie tej malutkie, aczkolwek cudnej miesciny. I jedyne co zapamietaja stamtad to na pewno schody:) ledwo do samochodu wrocily. Milo spaceruje sie tylko przy morzu, dalej wszedzie pod gore.
Podgora super, jak jedzie sie z malym dzieckiem to lepsza np. od Tucepi, chocby dlatego ze Jadranka przebiega nad miejscowoscia i nie ma duzego ruchu samochodowego.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 14.07.2014 07:59

Z małym dzieckiem radzę pojechać tam gdzie z kwatery do morza jest blisko i raczej płasko. Pierwszy raz w Cro byliśmy w Igrane. Super miasteczko i przepiękna kwatera ale niestety za stromo :roll: Byliśmy z trójką dzieci 3,5-5-8,5 roku. Codziennie trzeba było nosić zabawki i plażowe rzeczy + pomagać najmłodszemu w podchodzeniu na skałkach. Plaży piaszczystej nie szukaliśmy, dzieci doskonale się odnajdują w drobnych kamykach.
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 15.07.2014 11:28

To juz wiem przynajmniej ze nie potrzebne nam piaszczyste plaże ale dalej wielka niewiadoma:):):):)
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 15.07.2014 11:50

Trudno odpowiedzieć na takie pytanie bo miejscowości jest bardzo wiele:)
Wszystko zależy też od gustu i tego czego się szuka (mało ludzi czy więcej atrakcji).
Miejscowości na Riwierze Makarskiej są fajne i pewnie będą ok, ale mają jedną wielką wadę - jest bardzo stromo.

W takich Vodicach np jest plaża gdzie na brzegu są kamienie okrągłe, metr po wejściu do wody jest piękny piasek i tak z 20 metrów woda jest po kolana. Sama miejscowość jak i plaża są jednak dosyć zatłoczone.

PS, piasku bym na siłę nie szukał bo też zazwyczaj to nie jest taki piasek jak nad Bałtykiem.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 15.07.2014 11:53

madziaimaciek napisał(a):W przyszłym roku

Masz zatem cały rok na studiowanie forum 8)

Ja poleciłbym jakieś mniejsze, niezatłoczone miasteczko na Riwierze Makarskiej (igrane, promajna, brist, bratus). Wystrzegaj się tylko tych miasteczek gdzie jest bardzo stromo i "pod górkę" (brela, pisak).
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 15.07.2014 19:50

:mrgreen: Lub tylko rok :) to dużo i mało czasu, wszystko zależy od okoliczności na jaką się czeka :hut:
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 16.07.2014 09:48

W zeszłym roku byliśmy z 4latką i 2 latką na Pagu a potem w Mimicach, w tym roku jedziemy znowu do Breli :mrgreen: faktycznie jest stromo i są schody ale nasze dzieciaki dawają radę :wink: gorzej z nami hehe.....
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 31.07.2014 22:50

My z czterolatkiem i czternastolatką jedziemy na Murter -parapetówka u znajomych sprzed lat :). Zastanawiam sie tylko czy na kilka dni nie zatrzymać się wyżej w pobliżu ogólnodostępnego aquaparku lub podobnych atrakcji dla dzieci....wyszaleją się a potem juz spokojniej...
może ktoś coś podpowie :papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 01.08.2014 10:08

miska777 napisał(a):Jestem z czterolatka w Podgorze, polecam. Odradzam szczerze Brele i Baska Voda. Zwlaszcza Brela moje dzieci "wykonczyla", zaserwowalam im zwiedzanie tej malutkie, aczkolwek cudnej miesciny. I jedyne co zapamietaja stamtad to na pewno schody:) ledwo do samochodu wrocily. Milo spaceruje sie tylko przy morzu, dalej wszedzie pod gore.
Podgora super, jak jedzie sie z malym dzieckiem to lepsza np. od Tucepi, chocby dlatego ze Jadranka przebiega nad miejscowoscia i nie ma duzego ruchu samochodowego.

Pierwsza osoba, która odradza Brelę dla dzieci :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone