Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Senj??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniek_mak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_mak » 19.06.2008 19:50

Janusz Bajcer napisał(a):Tiry na trasie Senj - Plitvice widziałem :lol: możesz jechać :lol: :lol:

A jak tak a propos: jaka trasa będzie lepsza z Plitvic do Loparu?
Górą tak jak pokazał Janusz (przez Senj) czy dołem przez Karlobag?
Wg mojego gps-a obie są prawie tak samo długie; gps poleca górną a via mchelin dolną.

pozdr
maniek

p.s. to mój pierwszy post na tej grupie, więc niniejszym się witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2008 22:37

Witaj Maniek :lol:
Ja bym pojechał z Plitvic przez Otocac, Senj (zjazd z górki) i dalej kawałek wzdłuż morza do przeprawy promowej na Rab.

Ps. Maniek - impreza w Firleju się szykuje :lol: - masz blisko :wink:
maniek_mak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_mak » 19.06.2008 22:48

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj Maniek :lol:
Ja bym pojechał z Plitvic przez Otocac, Senj (zjazd z górki) i dalej kawałek wzdłuż morza do przeprawy promowej na Rab.

A znasz tę drugą drogę? Bo przez Senj (od autostrady) jechałem już w zeszłym roku. Może warto coś innego zobaczyć?

Janusz Bajcer napisał(a):Ps. Maniek - impreza w Firleju się szykuje :lol: - masz blisko :wink:

No nie wiem jak potraktować ten Twój :wink:
Czy faktycznie jako zaproszenie, czy tez jednak chcesz się podroczyć?
Bo ja naprawdę jestem z Lubina a nie Lublina

pozdr
maniek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2008 23:25

Drugiej drogi nie znam , ale z mapy wynika , że pewnie podobna do pierwszej.
Jak jechałeś już przez Senj , to jedź tym razem przez Karlobag.

A w sprawie imprezy to nie droczenie - tylko zaproszenie :lol:

Lublin - Lubin: No cóż - :oops:

miasto pod nickiem "maczkiem" napisane,
(to nie Twoja wina)
pora późna - więc źle odczytane :lol:

Pozdrawiam - Janusz
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 20.06.2008 06:32

maniek_mak napisał(a):A jak tak a propos: jaka trasa będzie lepsza z Plitvic do Loparu?
Górą tak jak pokazał Janusz (przez Senj) czy dołem przez Karlobag?
Wg mojego gps-a obie są prawie tak samo długie; gps poleca górną a via mchelin dolną.

Jechałem obydwiema trasami, tą przez Karlobag i Gospic 2 razy bo do Plitvic właśnie :D
Polecam tę drugą trasę bo po pierwsze jest mniej uczęszczana (tak mi się wydaje), a po drugie - jest ZNACZNIE piękniejsza widokowo

PS W sumie jest jeszcze trzecia trasa którą też jechałem, z Otocaca przez Krasno Polje i przełęcz Oltari do sv Juraj. Ta jest gorszej jakości, ale do przejechania spokojnie się nadaje, możesz rozważyć jako przejazd np w jedną stronę

Pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2008 06:46

Trasa Rab - Karlobag - Gospic przejechana na rowerach

13 dzień wyprawy
maniek_mak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_mak » 20.06.2008 08:31

Dzięki wszystkim za rady i odpowiedzi :)

pozdr
maniek
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 26.06.2008 20:43

Trasa Plitvice - Senj, przez Otoćac rozkopana na dł ok 20km, przejezdna ale nie za szybko, miejscowość Senj faktycznie, jakby nie Chorwacka, zaniedbana i wyludniona, trasa przez Kwarner od Novi Winodolski po Zadar jest wyludniona i spokojna. Byłem na campie na początku czerwca 2008 kilka km przed Senj patrząc od Rijeki, jest tam zatoczka a na dole jest ona przedzielona na pół i są dwa campy, do jednego zjazd od jednej strony, do drugiego z drugiej, całkiem fajnie ale nie wiem jak to wygląda w szczycie sezonu.
maniek_mak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_mak » 26.06.2008 21:24

joajer napisał(a):Trasa Plitvice - Senj, przez Otoćac rozkopana na dł ok 20km, przejezdna ale nie za szybko...

O, dzięki za kolejny argument :-)
A dokładniej w którym miejscu jest ta trasa rozkpana? Bo wracając z Rabu mam do przejechania odcinek Senj - Zuta Lokva i nie wiem czego się spodziewać.

pozdr
maniek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2008 22:09

themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 27.06.2008 06:41

maniek_mak, pozdrowienia z Głogowa. Krajan mi się trafił 25 lat w Lubinie mieszkałem.
I moja podpowiedź: słuchaj rad Janusza, on wie, co pisze. Pomógł mi i wielu innym osobom. Przebywając więcej na forum sam się o tym przekonasz. Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.06.2008 07:41

Kullka53 też dobrze radzi - a nawet lepiej , bo jechał dwiema drogami :lol:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 27.06.2008 13:38

maniek_mak napisał(a):
joajer napisał(a):Trasa Plitvice - Senj, przez Otoćac rozkopana na dł ok 20km, przejezdna ale nie za szybko...

O, dzięki za kolejny argument :-)
A dokładniej w którym miejscu jest ta trasa rozkpana? Bo wracając z Rabu mam do przejechania odcinek Senj - Zuta Lokva i nie wiem czego się spodziewać.

pozdr
maniek

Między Senj a Otoćac jest ok, przebudowa jest na odcinku między (powiem tak na oko bo dokładnych nazw nie pamiętam) Vrhovine-Klanac (droga nr 52) w sumie 20 lub nawet do 30km przebudowy. Tak że między autostradą a Senj nie ma problemu i możesz jechać spokojnie, ale tą drogą na Plitvice...to trochę dziurawo.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne