Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Senj

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
@g@
Plażowicz
Senj

Nieprzeczytany postnapisał(a) @g@ » 08.01.2012 18:11

Witam wszystkich,
Pojade w tym roku po raz pierwszy do Cro... Miejscowość Senj..
prosze o wszelkie info na temat okolic, żarełka, cen, odpoczynku, wypozyczalni rowerów.... i takich tam.... Please.....
@g@ :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2012 18:20

Cześć

Klik
Klik

...
@g@
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) @g@ » 08.01.2012 20:34

malo optymistyczne.... :( ale bardzo dziekuje
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.01.2012 21:41

Byłem w Senj w 2008roku. Była to moja pierwsza wyprawa do Chorwacji. Miasteczko samo w sobie nie jest takie złe, chociaż apartamentu w samym centrum bym nikomu nie polecał. Mieszkaliśmy na wylocie z miasta w strone Zadaru, już za twierdzą. Okolice mieliśmy spokojną, bardzo fajne małe i prawie puste plaże, z jednym (wielkim, bo byliśmy wtedy z 4 letnim dzieckiem) minusem, do plaży mieliśmy ok 200schodków. Jeżeli masz apartament bliżej centrum to niema tego problemu.
@g@
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) @g@ » 08.01.2012 22:16

a jakies miesca wypadowe? z senj? na pewno jeziorka plitwickie, bo to stosunkowo niedaleko... a inne miejscowosci? bedziemy tam tylko tydzien, troche jestem przestraszona... nie chcialabym sie rozczarowac.... opinie sa przerozne, ale wiecej jednak tych niepochlebnych o tym miejscu... :(
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.01.2012 22:36

Z Senj to oczywiście Plitvice bo ok 100km, my jeszcze zwiedziliśmy Rijekę, pojechaliśmy na Krk, popłynęli na Rab. Jak chcecie poplażować w spokojnej mieścinie to polecam Lukovo (jakieś 10km na południe od Senj). Co do samego miasta, to przed wyjazdem byłem równie przerażony opiniami o nim jak Ty(jak znalazłem to forum to miałem już wszystko opłacone). Na pewno nie jest to Trogir czy Primosen ale mnie się podobało i wam też będzie.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 08.01.2012 22:36

Ta miejscowość i okolica jest chyba mało atrakcyjna jeśli idzie o zwiedzanie.Trogir czy Zadar i owszem,ale to trochę dalej :wink:
@g@
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) @g@ » 08.01.2012 22:43

do: dids76
bardzo dziękuję za odrobinę optymizmu :)
bedziemy zmotoryzowani, sami dorosli, nie narzekajacy dorosli :lol: wiec jestem dobrej mysli..... :D
Kędzierzyn-Koźle pozdrawia Racibórz :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 08.01.2012 23:33

Nie przejmuj się, uszy do góry! :) Na pierwszy raz może być i Senj. Są pewnie ładniejsze miasteczka w Chorwacji, ale zobaczysz je najwyżej następnym razem (kiedy połkniesz crobakcyla).

Tak jak dids76 polecam Lukovo - pięknie położona wioska. Tu troszkę o niej pisałem: Klik.

Ciekawostka związana z Senjem i Lukovem. Tam kręcono zdjęcia do tego polskiego teledysku. Na samym początku widać właśnie Lukovo.

Polecam też całodniową wycieczkę samochodową na wyspę Krk (a tam np. malownicze miasteczka Vrbnik czy Omisalj, tętniąca życiem Baska albo cudowne plaże koło Starej Baski).

Możesz też przejechać się jadranką (drogą wzdłuż wybrzeża) na południe, np. do Parku Narodowego Paklenica. Możecie promem pojechać na Pag.

Możliwości jest sporo, będzie dobrze!
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 09.01.2012 15:24

Chciałem powiedzieć to samo tylko zrobiłem to mało dyplomatycznie :cry:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 09.01.2012 16:23

Możesz poczytać a nawet obejrzeć. 6 strona, za Molunatem
:lol:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=345 ... c&start=75
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 09.01.2012 17:25

@g@ napisał(a):Pojade w tym roku po raz pierwszy do Cro... Miejscowość Senj..
prosze o wszelkie info na temat okolic, żarełka, cen, odpoczynku, wypozyczalni rowerów.... i takich tam.... Please.....

a jakies miesca wypadowe? z senj? na pewno jeziorka plitwickie, bo to stosunkowo niedaleko... a inne miejscowosci? bedziemy tam tylko tydzien, troche jestem przestraszona... nie chcialabym sie rozczarowac.... opinie sa przerozne, ale wiecej jednak tych niepochlebnych o tym miejscu... :(

Okolice, opinie i wszystko co przydatne już na forum jest- wystarczy poszukać w tematach. Z samych ostatnich 2 lat jest sporo o okolicy i ciekawych miejscach i trasach.
W dziale "Miejscowości turystyczne"... Senj był kilka razy opisywany wraz z Novi Vinodolski.
Pozdr.
Senj nie jest renomowanym miejscem na plażowanie, bo są o wiele lepsze a nie dlatego, że jest tam jakoś tragicznie. Jest w mojej opinii po prostu przeciętnie, co nie zmienia faktu, że aby sobie urozmaicić pobyt jedzie się tam czy tam.
A co zwiedzicie- to już wasze chęci i inwencja zdecydują.\
Popatrz na mapę, policz kilometry, skalkuluj czas i rozpisz pobyt- dopasowując plany do pogody i okoliczności na miejscu?
W czym problem?
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 11.01.2012 12:08

W 2009 pierwszy wypad do Cro i padło na Senj, na miejscu jakoś tak nie przypadło do gustu więc pojechaliśmy dalej na południe.Dojechaliśmy do Starigrad Paklenica i to było to! Fajne małe i spokojne miasteczko.Tak jak pisali przedmówcy to lepiej w Senj przejedz kilka kilometrów w kierunku Crikvenicy a tam miejscowości i plaże ładniejsze.
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 11.01.2012 15:58

W zeszłym roku spędziliśmy tydzień na campie Ujca koło Senja. Niestety muszę stwierdzić, że nie zachwyciło nas to miasto. Pewnie dlatego że wcześniej jeździliśmy bardziej na południe Chorwacji. Tam jakoś klimat bardziej nam odpowiada. Z resztą później pojechaliśmy na Pag i to już było to. Zupełnie inny klimat nam bardziej odpowiadający.
pierenick
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierenick » 01.02.2012 15:21

Nie jest tak źle. Do plażowania polecam zdecydowanie plażę campingu Bunica, trzeba pojechać za Senj jakiś 1km w stronę północną i stromo zjechać w dół na camping - super.
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC