Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Senj camp Ujca

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 18.04.2014 16:47

Ja byłem tam pod koniec sierpnia i nie znalazłem miejsca. Strasznie ciasno, ale kamping bardzo fajny
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.04.2014 16:58

Z tego co pamiętam i kojarzę :wink: te kiero jedzie na objazdówkę, może trafi na jakiś wony placyk i na 2 -3 noce przycupnie :oczko_usmiech:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2014 19:27

Janusz Bajcer napisał(a):Z tego co pamiętam i kojarzę :wink: te kiero jedzie na objazdówkę, może trafi na jakiś wony placyk i na 2 -3 noce przycupnie :oczko_usmiech:

tak dokładnie, choć bliscy znajomi bardzo nalegają na wspólny wyjazd gdzieś w jedno miejsce :roll: - ze mną jako przewodnikiem, wszystko wyjaśni się w czerwcu

Janusz, serdecznie dziękuję za dokładne info, strefa B w zupełności nam wystarczy
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 18.04.2014 19:47

W Senj jest jeszcze jeden fajny kamping. Nazywa się Bunica. Jest dokładnie po drugiej stronie miasta.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2014 20:00

znam, już go obczaiłem, również biorę pod uwagę...
thx
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.04.2014 20:06

te kiero napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Z tego co pamiętam i kojarzę :wink: te kiero jedzie na objazdówkę, może trafi na jakiś wony placyk i na 2 -3 noce przycupnie :oczko_usmiech:

tak dokładnie, choć bliscy znajomi bardzo nalegają na wspólny wyjazd gdzieś w jedno miejsce :roll: - ze mną jako przewodnikiem, wszystko wyjaśni się w czerwcu

Janusz, serdecznie dziękuję za dokładne info, strefa B w zupełności nam wystarczy

Jeśli pojedziecie wspólnie i w jedno miejsce, to w środku sezonu raczej trzeba wybierać się na większy kemping niż Ujca. Problem w tym, że na Kvarner oferuje małe kampingi.
Więc trzeba tam objechać kilka kempingów i zostać tam gdzie będą miejsca.
Na stronce avtokampi jest zakładka Kvarner,

http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=20

ciekawym kempingiem wydaje się Klenovica

http://www.avtokampi.si/kamp/2/125/Klenovica/#tab4_kamp

Ja tam byłem bardzo dawno, ale wtedy ten kemping to była "patelnia" a wszystkie miejsca pod kilkoma drzewami zajęte, wiec namiotu nie rozbijałem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2014 20:11

zapewne info się przyda, thx, coś się wybierze a na miejscu zweryfikuje
najgorsze, że znajomi teraz się budzą...
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 28.11.2014 11:01

Witam.

Odkopię nieco temat, bo mam 2 pytania do osób, które były na tym campie. Pierwsza sprawa, to rozgraniczenie stref: zona A i zona B. Jest na stronie dołączona mapka poglądowa campu:
http://camp-ujca.com/eng/index.html
niestety "ni chu chu" nie moge dojść do ładu gdzie jest która strefa. Drugie pytanie, to o odgłosy Jadranki - czy są jakość mocno słyszalne ??

Ogólnie patrząc na zdjęcia camp bardzo mi się podoba, mały, kameralny, z klimatyczną zatoczką, coś co mi sie podoba, jednak nurtują mnie te dwie sprawy.

Pierwotnie mieliśmy jechać na camp Oaza w Drage, ale coś mi tu małżonka kręci nosem więc szukam jakieś ciekawej alternatywy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2014 11:11

Nie byłem na tym kampie ale strefy A i B widzę na mapce wyraźnie

Obrazek

Zona B bliżej tunelu, zona A bliżej morza.
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 28.11.2014 16:08

Panie Januszu... ja wiem że mam -0,75dpi ;) ale kurde na moje koślawe jedno oko z tej mapki nic nie wynika :) Tzn. mam rozumieć, że to to coś na żółto to jest ogólnie camp i linia przy plaży to zona A a dalej zona B ?? Czy jednak to to coś na żółto to jest własnie tylko zona A a cała reszta Ta bardziej bladozielona to zona B ??

Przepraszam, może pytanie mało inteligentne, ale autentycznie nie rozpoznaję stref na tej mapce :(
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 28.11.2014 16:11

Sorki.. już chyba wiem... :D odcięcie pomiędzy strefami jest zaznaczona jakby delikatnie innym odcieniem.. ok.. po prostu mam mocno rozjaśniony monitor i taka subtelna różnica była dla mnie nie do zauważenia.... chyba, że jeszcze coś innego :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2014 17:55

Zona A kończy się tam gdzie jest i oraz "kieliszek" :smo:
Powyżej tego w stronę tunelu jest zona B.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.11.2014 19:23

strefa B od tunelu do budynków recepcji, łaźni, itp
za tymi budynkami do morza strefa A, na którą trudno się załapać
na przeciw zależy od recepcjonisty, ogólnie w sezonie bardzo ciasno
dopytałem znajomych
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 28.11.2014 19:37

Też kiedyś chciałam tam pojechać, ale mi odpowiedzieli na maila, że nie ma miejsc.
Tam chyba w sezonie tylko z rezerwacją.
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 15.02.2015 10:53

Witam ponownie.

Sprawa wygląda tak: postanowiłem w styczniu zarezerwować 10 sierpniowych dni w Ujca, wysąłem maila, wypełniłem formularz, wszystko ładnie pięknie aż dostałem informację zwrotną, że musze wpłacić depozyt... i tu uwaga w wysokości 135Euro, co daje równe 50% całkowitych kosztów pobytu na campie. Trochę mnie to zirytowało, bo uważam, że to dość wygórowany procent zadatku... a może się mylę, może taki procent to norma ?? Jak uważacie ??

Martwi mnie jeszcze jedna sprawa. Plaża jak wiemy jest w zatoczce otoczona wzniesieniem. Czy ma ktoś doświadczenie jak wygląda nasłonecznienie w połowie sierpnia?? Obawiam się, że już w okolicach godz. 15 na plaży niestety będzie cień... Możecie coś na ten temat powiedzieć ??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi