napisał(a) Jolanda » 03.11.2012 17:30
Dzięki dziewczyny za zrozumienie
z Mamcią (86l) powiedzmy że prawie ,OK
(ale stracha to nam takiegoooooooo napędziła że szok )
na czym to ja skończyłam
a już wiem
mamy sobotę
01.września
Nasza Gospoda Zvonka okazała się przemiłą kobietą z niebywałym poczuciem humoru
"złapaliśmy kontakt" no i zaprzyjaźniliśmy się
już na powitanie
dostaliśmy .....
miseczkę świeżo zerwanych fig
mniamniusie
kawa wypita, figi zjedzone , chwila przemyśleń i można wyruszyć zwiedzić najbliższą okolice........
podobno najładniejszą plażą Rogoznicy to Sepurine ,
kolejna to Lozica
dla nas akurat bez różnicy .....wszystkie miały swój niepowtarzalny i urok ...i czar ...i wdzięk .
ale zanim wyruszymy
opowiem Wam legende o tym jak powstała Chorwacja
Kiedy Pan Bóg stworzył świat i zaczął przydzielać poszczególne tereny różnym narodowościom to, kiedy już rozdał wszystko wszystkim okazało się, że jeszcze został jeden człowiek, który nic nie dostał. Pyta go, więc a Ty, kto? Chorwatem jestem odpowiada człowiek. Co ja Ci mam dać, kiedy już wszystko rozdałem? Zadumał się Pan Bóg. No, ale nie byłby Bogiem, żeby coś nie wymyślił. I powiedział tak: Wprawdzie wszystko już rozdałem, ale sobie zostawiłem kawałek ładnej ziemi u wybrzeża Adriatyku to ci ją dam. I tym to sposobem Chorwaci stali się właścicielami jednego z najładniejszych skrawków na ziemi. Ale na tym nie koniec. Kiedy Pan Bóg spojrzał z góry na świat, jaki stworzył to ze szczęścia się rozpłakał a łzy wpadając do Adriatyku utworzyły piękne wyspy, które dzisiaj są ozdobą chorwackiego wybrzeża.i
a że w Rogoznicy wszystkie drogi prowadzą na plażę
to właśnie w tę stronę się kierujemy
bujna roślinność przyciąga uwagę
podróż daje się we znaki pora wracać
jutro niedziela będzie plażowanie..... plażowanie i jeszcze raz plażowanie
ale żeby nie było że zbyt nudnie i monotonnie to
pod wieczór zabiorę was na wyprawę do oka smoka , Mariny Frapa no i oczywista oczywistość
będzie kilka zachodów słońca
Cdn.
Ostatnio edytowano 03.11.2012 20:50 przez
Jolanda, łącznie edytowano 1 raz